230
MEDD24AF753AA8F481ABA641B680920E346

Äntligen! Nyproduktion vid skidmeckat Osthang i Ramundberget

watermarkNyproduktion

Ramundberget, Bruksvallarna

Bastukroken 16A, lgh 17


PRIS3 590 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

23,7 kvm

BIAREA

23,2 kvm

LÄGENHETSNUMMER

17

MÅNADSAVGIFT

2 156 kr

BYGGÅR

2022

PRIS

3 590 000 kr Pris

Äntligen! Nyproduktion vid skidmeckat Osthang i Ramundberget

Fjällens bästa studiohus med souterrängplan till salu i Osthang. Fristående lägenhet där man fått ut optimalt av Attefallshuset med en golvyta om ca 24 + 23 m2.

Tillval kommer att erbjudas, exempelvis laddstolpe och kamin. Lista på övriga interiöra tillval kommer att presenteras inom kort. Tillvalen administreras i sin helhet av byggföretaget.

För planritning se dokument under viktiga dokument och länkar.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MEDD24AF753AA8F481ABA641B680920E346
MED182719E03CB141609884CDDBFA2F7FFF
MEDBBC28045B82842279A7DC28901C748FD
MEDE66088E5B0E24290BE17A7E685DA13B5
MEDDAA3ABA6F96D496C86CF45A489D91931

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

23,7 kvm

BIAREA

23,2 kvm

LÄGENHETSNUMMER

17

MÅNADSAVGIFT

2 156 kr

BYGGÅR

2022

PRIS

3 590 000 kr Pris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

8 kvm

PARKERING

Dedikerad parkering i området. Laddstolpe som tillval.

Interiören är designad i den klassiska svenska fjällstilen som blivit så omtyckt, där känslan är både modern och ombonad med ljusa trägolv, träpanel betsad i stengrått på väggar och i tak samt grått kök från Ballingslöv. Stilrena fönsterlösningar ger en fin helhet. Golvvärme.

Om området

Här började allt 1935 när några studenter som firat påsk i Girtibaunastugan, sex kilometer nordväst om Ramundberget, kom över fjället och knackade på hos fjällbönderna Agaton och Brita i Ramundberget. De frågade efter något att äta och grunden lades för dagens fjällturism. Efterföljande år erbjöd paret mat och husrum till de återkommande studenterna, som dessutom började ta med vänner och anhöriga.

1958 byggdes den första liften, Slalomliften, för att ge bättre service åt besökarna. Lagårdssvängen, backen som går under stolliften Fjällgårdsbanan och slingrar sig ner till Topsport, har fått sitt namn av att fjällböndernas ladugård var placerad där Topsporthuset nu ligger.

Idag är Ramundberget en modern skidanläggning med mycket genuin känsla där gammalt och nytt får samsas. Området har behållit sin trogna publik men också hittat en ny som uppskattar området och den vackra fjällmiljön både sommar och vinter.
Det som gör Ramundberget till en komplett skidort är just enkelheten. När du anländer till orten kör du förbi skylten "Här slutar allmän väg" och du kan andas ut. Du kan i lugn och ro parkera bilen för att ägna dig åt spännande aktiviteter och bara umgås med familjen eller vänner i din egen takt.

När du blickar upp mot kalfjället och ser silhuetten av Helags, Skarsfjället eller Mittåkläppen teckna sig mot himlen så vet du att du har hamnat rätt. De vidsträckta vyerna, den rena luften och den fantastiska snön som Ramundberget är känt för är som balsam för själen och drivkraft för äventyraren i dig.

Kommunikation

På vintern går skidbuss från Ramundberget till Fjällnäs. Under vintersäsongen kan du åka Snötåget till Röjans station och därifrån går det transferbuss till Ramundberget.

Närservice

Här finns restauranger, en lanthandel med några viktiga basvaror, sportbutik och skidhyra. I övrigt hänvisas man till Bruksvallarna eller Funäsdalen.

Parkering

Ramundberget har bra med publika parkeringar i närhet till skidåkningen.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

4,6578 %

Övrigt

Avvikelser från bildmaterial kan förekomma.

Köpprocessen

1. Förhandsavtal
Förhandsavtal upprättas mellan köpare och bostadsrättsföreningen. Detta avtal är juridiskt bindande. Som grund till Förhandsavtalet ligger en intygsgiven kostnadskalkyl vilken bostadsrättsföreningen fått intygad av två av boverkets godkända intygsgivare. Förhandsavtalet undertecknas med BankID.

2. Handpenning/förskottsbetalning
Handpenning (eller förskottsbetalning) om 10% av köpeskillingen ska erläggas enligt anvisning från Bostadsrättsföreningen ca 5-6 månader innan tillträde.

3. Upplåtelseavtal
När tillträde närmar sig upprättas ett upplåtelseavtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Detta är det slutliga avtalet avseende ditt köp av aktuell bostadsrätt. Upplåtelseavtal tecknas senast en månad innan tillträde. Upplåtelseavtalet undertecknas med BankID

4. Lägenhetsbesiktning
Innan tillträde utförs en bygg- och funktionsbesiktning av en oberoende besiktningsman. Eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas på entreprenörens bekostnad. Två år efter tillträde genomförs en till s.k. garantibesiktning/tvåårsbesiktning för att kontrollera om eventuella brister uppkommit under garantitiden. Garantibrister åtgärdas utan kostnad. Byggföretaget lämnar en 5-årig garanti på byggnationen enligt avtalsvillkoren för entreprenaden.

5. Tillträde
I god tid innan tillträdet får du slutligt besked från bostadsrättsföreningen om tillträdesdag. Slutlikvid om resterande 90% av köpeskillingen ska vara erlagd på tillträdesdagen.

Ekonomi

EL

90 kr

UPPVÄRMNING

140 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

230 kr / år

Kommentar

Föreningen har ett gemensamt abonnemang för el och elförbrukning mäts med undermätare i varje enskild bostadsrätt och debiteras av föreningen. Kostnaderna för el har beräknats till 140 kr/kvm för uppvärmning respektive 90 kr/kvm för hushållsel.
Beräknad kostnad för bostadsrättsinnehavares försäkring inklusive bostadsrättstillägg uppgår till 12,50 kr/kvm.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

2022

UPPVÄRMNING

Vattenburet värmesystem med frånluftsvärmepump

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

ÖVRIGA BYGGNADER

Skidförråd om ca 1, 5 kvm. Gemensam vallabod med vattenutkastare för cykeltvätt.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Bostadsrättsföreningen Ramundbergets Fjällby

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

17

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

FÖRSÄKRING

Fullvärde

Om föreningen

Föreningen består av 17 lgh fördelade enligt följande:
1st 87 kvm, 4 r o k
2 st 88 kvm, 4 r o k
8 st 65 kvm, 3 r o k
1 st 71 kvm, 4 r o k
2 st 82 kvm, 4 r o k
3 st 24 kvm, 3 r o k

Parkering

Parkeringsplatser på området

Karta

Härjedalen Ramundberget

Bastukroken 16A, lgh 17

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!