230
MEDDD20EB7B6D67436CB4754E3C63BE59A6

Äntligen! Nyproduktion vid skidmeckat Osthang i Ramundberget

watermarkNyproduktion

Ramundberget, Bruksvallarna

Bastukroken 16B, lgh 9


PRIS4 550 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

64,3 kvm

LÄGENHETSNUMMER

9

MÅNADSAVGIFT

2 603 kr

BYGGÅR

2022

PRIS

4 550 000 kr Pris

Äntligen! Nyproduktion vid skidmeckat Osthang i Ramundberget

Parhus med bostadsrättslägenhet i två plan. Lyx med ingen granne varken över eller under. Här har du din alldeles egna ingång samt uteplats.

Vi är mycket glada att kunna erbjuda dig en nybyggd bostadsrätt med närhet till både skidbacke och längdspår i eftertraktade Ramundberget. Föreningen består av totalt 17 bostadsrätter i olika storlek och just den här om ca 64 kvm är fördelad på två plan där hall, 2 sovrum och badrum med bastu finns på markplan, medan allrum och kök upptar hela övre plan. Med gråbetsad träpanel på både väggar och i tak blir känslan ombonad, modern "fjällig". Boendet är utrustat med både tvättmaskin och torkskåp och braskamin finns som tillval. Här kan du leva ett gott och aktivt liv i en en bekväm, snygg och praktisk lägenhet mitt i Ramundbergets fjällmiljö!

Beräknad inflyttning december 2022.

Tillval kommer att erbjudas, exempelvis laddstolpe och kamin. Lista på övriga interiöra tillval kommer att presenteras inom kort. Tillvalen administreras i sin helhet av byggföretaget.

För planritning se dokument under viktiga dokument och länkar.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MEDDD20EB7B6D67436CB4754E3C63BE59A6
MED6875206470A94FDD8F3D54F083E0776B
MEDB178EF27C5AB41EB9946EF0CA229B5DE
MEDDFDA3AEABE3140FFADDACDFF307104D6
MED6042A1114F344069954A14D3F155CB43

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

64,3 kvm

LÄGENHETSNUMMER

9

MÅNADSAVGIFT

2 603 kr

BYGGÅR

2022

PRIS

4 550 000 kr Pris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

15 kvm

PARKERING

Parkering i området

Interiören är designad i den klassiska svenska fjällstilen som blivit så omtyckt, där känslan är både modern och ombonad med ljusa trägolv, träpanel betsad i stengrått på väggar och i tak samt grått kök från Ballingslöv. Stilrena fönsterlösningar ger en fin helhet. Golvvärme i både plan 1 och 2. Se leveransbeskrivning under viktiga dokument och länkar för detaljer.

Om området

Här började allt 1935 när några studenter som firat påsk i Girtibaunastugan, sex kilometer nordväst om Ramundberget, kom över fjället och knackade på hos fjällbönderna Agaton och Brita i Ramundberget. De frågade efter något att äta och grunden lades för dagens fjällturism. Efterföljande år erbjöd paret mat och husrum till de återkommande studenterna, som dessutom började ta med vänner och anhöriga.

1958 byggdes den första liften, Slalomliften, för att ge bättre service åt besökarna. Lagårdssvängen, backen som går under stolliften Fjällgårdsbanan och slingrar sig ner till Topsport, har fått sitt namn av att fjällböndernas ladugård var placerad där Topsporthuset nu ligger.

Idag är Ramundberget en modern skidanläggning med mycket genuin känsla där gammalt och nytt får samsas. Området har behållit sin trogna publik men också hittat en ny som uppskattar området och den vackra fjällmiljön både sommar och vinter.
Det som gör Ramundberget till en komplett skidort är just enkelheten. När du anländer till orten kör du förbi skylten "Här slutar allmän väg" och du kan andas ut. Du kan i lugn och ro parkera bilen för att ägna dig åt spännande aktiviteter och bara umgås med familjen eller vänner i din egen takt.

När du blickar upp mot kalfjället och ser silhuetten av Helags, Skarsfjället eller Mittåkläppen teckna sig mot himlen så vet du att du har hamnat rätt. De vidsträckta vyerna, den rena luften och den fantastiska snön som Ramundberget är känt för är som balsam för själen och drivkraft för äventyraren i dig.

Kommunikation

På vintern går skidbuss från Ramundberget till Fjällnäs. Under vintersäsongen kan du åka Snötåget till Röjans station och därifrån går det transferbuss till Ramundberget.

Närservice

Här finns restauranger, en lanthandel med några viktiga basvaror, sportbutik och skidhyra. I övrigt hänvisas man till Bruksvallarna eller Funäsdalen.

Parkering

Ramundberget har bra med publika parkeringar i närhet till skidåkningen.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

5,6219 %

Övrigt

Avvikelser från bildmaterial och beskrivningar kan förekomma då projektet fortfarande utvecklas.

Köpprocessen

1. Förhandsavtal
Förhandsavtal upprättas mellan köpare och bostadsrättsföreningen. Detta avtal är juridiskt bindande. Som grund till Förhandsavtalet ligger en intygsgiven kostnadskalkyl vilken bostadsrättsföreningen fått intygad av två av boverkets godkända intygsgivare. Förhandsavtalet undertecknas med BankID.

2. Handpenning/förskottsbetalning
Handpenning (eller förskottsbetalning) om 10% av köpeskillingen ska erläggas enligt anvisning från Bostadsrättsföreningen ca 5-6 månader innan tillträde.

3. Upplåtelseavtal
När tillträde närmar sig upprättas ett upplåtelseavtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. Detta är det slutliga avtalet avseende ditt köp av aktuell bostadsrätt. Upplåtelseavtal tecknas senast en månad innan tillträde. Upplåtelseavtalet undertecknas med BankID

4. Lägenhetsbesiktning
Innan tillträde utförs en bygg- och funktionsbesiktning av en oberoende besiktningsman. Eventuella brister som besiktningsmannen upptäcker åtgärdas på entreprenörens bekostnad. Två år efter tillträde genomförs en till s.k. garantibesiktning/tvåårsbesiktning för att kontrollera om eventuella brister uppkommit under garantitiden. Garantibrister åtgärdas utan kostnad. Byggföretaget lämnar en 5-årig garanti på byggnationen enligt avtalsvillkoren för entreprenaden.

5. Tillträde
I god tid innan tillträdet får du slutligt besked från bostadsrättsföreningen om tillträdesdag. Slutlikvid om resterande 90% av köpeskillingen ska vara erlagd på tillträdesdagen.

Ekonomi

EL

90 kr

UPPVÄRMNING

140 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

230 kr / år

Kommentar

Föreningen har ett gemensamt abonnemang för el och elförbrukning mäts med undermätare i varje enskild bostadsrätt och debiteras av föreningen. Kostnaderna för el har beräknats till 140 kr/kvm för uppvärmning respektive 90 kr/kvm för hushållsel.
Beräknad kostnad för bostadsrättsinnehavares försäkring inklusive bostadsrättstillägg uppgår till 12,50 kr/kvm.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

2022

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump, golvvärme + kamin som tillval

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

ÖVRIGA BYGGNADER

Skidförråd om ca 1, 5 kvm

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Bostadsrättsföreningen Ramundbergets Fjällby

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

17

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

FÖRSÄKRING

Fullvärde

Om föreningen

Föreningen består av 17 lgh fördelade enligt följande:
1st 87 kvm, 4 r o k
2 st 88 kvm, 4 r o k
8 st 65 kvm, 3 r o k
1 st 71 kvm, 4 r o k
2 st 82 kvm, 4 r o k
3 st 24 kvm, 3 r o k

Parkering

Parkeringsplatser på området

Karta

Härjedalen Ramundberget

Bastukroken 16B, lgh 9

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!