230
MED72F671E9F67E49B98C7275A10DC89957

78 kvm skidåkarlägenhet med bastu - toppenläge i Funäsdalen byBerggatan 2 D 78 kvm Funäsdalen by, Funäsdalen

watermark

Funäsdalen by, Funäsdalen

Berggatan 2 D 78 kvm


PRIS3 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

78 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

D45

MÅNADSAVGIFT

4 212 kr

BYGGÅR

2011

PRIS

3 495 000 kr

78 kvm skidåkarlägenhet med bastu - toppenläge i Funäsdalen by

Perfekt belägen skidåkarlägenhet med utmärkt solläge och väldisponerad planlösning. Livet i Funäsfjällen kan inte bli enklare, du kan nästan sträcka ut handen och fånga liften från farstukvisten och en kort promenad leder dig till den livliga bykärnan där du hittar det mesta som gör livet trevligt. Även längdspår och cykelleder finns inom räckhåll. Det här är ett av få ställen där du faktiskt kan lämna bilen hemma på parkeringen hela veckan om du vill!

22 lägenheter ska nu ombildas till bostadsrätter och du har nu chansen att förvärva en av dessa.

Bostadsrätterna finns i varierande storlek, 39 - 120 kvm. Just den här modellen är 78 kvm stor och fördelad på 2 plan. Den har 2 sovrum med totalt 6 bäddar och två stora badrum med dusch, ett av dem även med bastu. Av den här modellen finns det 6 lägenheter.

Bilderna är tagna i en av lägenheterna av varje storlek vilket innebär att inventarier samt möblemang kan skilja mellan de olika lägenheterna.

Bostadsrätterna säljs full möblerade och utrustade och avtal för uthyrning löper fram till tillträdet. Goda uthyrningsmöjligheter finns genom Destination Funäsfjällen och Stugvärden som erbjuder olika upplägg. En ny ägare kan välja att fortsätta uthyrning och teckna eget uthyrningsavtal med vald uthyrare eller att inte hyra ut över huvud taget.

Se till att säkra dig ett superboende i Funäsdalen till nästa vinter här i Funäs Ski Lodge!

Priser 78 kvm:
3 395 000 kr - 3 495 000 kr

Tillträde beräknas ske kvartal 4 2022. I den ekonomiska planen står dock tillträde från den 15 december vilket ni kan bortse ifrån

Är du intresserad så lägg upp en intresseanmälan i annonsen på vår hemsida ( OBS! ej på Hemnet eller via sms) så kontaktar vi dig med mer information!

Varmt välkommen att kontakta oss!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED72F671E9F67E49B98C7275A10DC89957
MEDDF68601116B04B3A8F4955257F0F0455
MED265DD5B012384F8DBDA0E87F57354B12
MED74207A031CAF44DDB27D1D3653DDD3BD
MEDA467B350F24E42C592E233CC1D52AFBD

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

78 kvm

LÄGENHETSNUMMER

D45

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

4 212 kr

BYGGÅR

2011

PRIS

3 495 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

PARKERING

Dedikerad parkering med motorvärmaruttag. 1 plats / lgh.

Genomgående vita målade väggar, mörklaserad ekparkett på golven och heltäckningsmatta i sovrummen. Normalt slitage bör förväntas.

HALL

Hall med plats för avhängning. Torkskåp och städskåp. Klinkers på golv. Elektrisk golvvärme.

BADRUM

Luftigt helkaklat badrum. Vita plattor på väggar och grå på golv. Elektrisk golvvärme. Kommod med förvaring, spegel med hylla och belysning, dusch med vikvägg i klart glas, handdukstork. Stort fönster.

FÖRRÅD

Under trappan till övre plan har man nyttjat utrymmet till ett mycket användbart och uppskattat förråd.

ALLRUM OCH KÖK

Allrum med kök, matplats och sittgrupp och tv. Köket är utrustat med spis med häll och ugn, kolfilterfläkt, diskmaskin och bra med skåp och bänkyta. Matplatsen har ett rejält bord, stolar och en platsbyggd sittbänk i vinkel. Ca 8-10 platser beroende på hur nära man kan tänka sig att sitta. Balkongdörr med fransk veranda.

ÖVRE PLAN

När man kommer upp på övre plan landar man i en större hall som kan nyttjas på olika sätt. Idag är den möblerad som ett allrum med två fåtöljer och tv samt garderob. Här kan man också tänka sig en rad med garderober som skulle avlasta ett sovrum. Sovrummet skulle då kunna ha en lite tv-hörna.

SOVRUM

Sovrum på övre plan som är möblerat med 2 våningssängar varav en har bredare underslaf. 1 garderob. Stort fönster.

SOVRUM

Det här sovrummet på övre plan har plats för en dubbelsäng, en dubbel garderob och en fåtölj. I detta rum skulle utrymme kunna frigöras om man flyttar ut garderoberna i hallen. Stora fönster.

BADRUM

Badrummet på övre plan är rymligt och innehåller dusch med vikvägg i klart glas, tvättmaskin, wc, kommod med förvaring, spegel med belysning och hylla samt en ganska stor bastu med helglasad vägg ut mot badrummet. Helkaklat med vita plattor på vägg och grå på golv.

Om området

Funäsdalen är en aktiv fjällby mitt i Funäsfjällen och är den största orten i västra Härjedalen. Byn ligger vackert på Funäsdalsbergets sluttning mot Funäsdalssjön och är en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd. Här är turismen huvudnäringen och här finns flera välkända turisorter i närheten som Bruksvallarna, Ramundberget, Tänndalen, Hamra, Ljusnedal, Messlingen och Tännäs.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar. Här bor ca 2 000 personer men antalet ökar väsentligt under turistsäsongen. Fin byskola i årskurserna förskola till årskurs 9 finns.
Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

För dig som gillar längdåkning så finns Nordic Ski Center med 300 km väl preparerade skidspår. Du kan starta var som helst i Funäsdalen.

Under sommaren kan du bada i Funäsdalssjön, klättra Via Ferratan till toppen av berget eller bara ta Gondolen upp för att äta en god lunch. På fjället finns flera MTB- och vandringsleder och du kan även utforska fjället från hästryggen. Vill du hellre vara i den låglänta naturen så passar Ljusnan utmärkt för paddling.
Hotell Funäsdalen som finns centralt i byn har en stor pool som är öppen för alla. I byn finns också en bowlinghall.

KOMMUNIKATION

Med bil
Snabbaste vägen Stockholm är via Hudiksvall, Ljusdal och Sveg. Från Göteborg åker du antingen via Oslo och Röros eller via Mora och Sveg. Alternativt via Idre och fjällvägen till Funäsdalen.

Med flyg
Närmaste flygplats ligger i Sveg (12 mil) och Röros (7 mil).

Hyrbil
Finns på både Röros och Svegs flygplats.

Med buss
Från Stockholm, Uppsala och Gävle tar du Härjedalingen de flesta dagarna i veckan.

NÄRSERVICE

Centralt läge i Funäsdalen med all tänkbar service. Inom gångavstånd finner du restauranger, matvarubutiker, systembolag, naprapat, Byggnadsvårdsbutik, mäklare, tankstation samt skola och förskola.

Hamrafjället 14 km
Tänndalen 18 km
Fjällnäs 20 km
Bruksvallarna 17 km
Ramundberget 23 km
Messlingen 32 km
Tännäs skidanläggning 22 km

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Huset har 3 plan. Denna lägenhet ligger på plan 2 och 3.

ANDEL I FÖRENINGEN

4,36 %

ÖVRIGT

Bostadsrätten byggdes 2011 och har sedan dess hyrts ut. Löpande förbättringar har genomförts för att hålla god standard under flitig uthyrning. Normalt slitage bör förväntas.
Huset värms med bergvärme. Vattenburet system med radiatorer. Elektrisk golvvärme i hall och bad.

Köpprocessen

1. Förhandsavtal
Förhandsavtal upprättas mellan köpare och bostadsrättsföreningen. Detta avtal är juridiskt bindande. Som grund till Förhandsavtalet ligger registrerad ekonomisk plan vilken bostadsrättsföreningen fått intygad av två av boverkets godkända intygsgivare. Förhandsavtalet undertecknas med BankID.

3. Upplåtelseavtal
Upplåtelseavtal kommer att tecknas någon gång under juni-oktober. Då får du även reda på tillträdesdatumet. Detta är det slutliga avtalet avseende ditt köp av aktuell bostadsrätt. Upplåtelseavtalet undertecknas med BankID

2. Handpenning
Handpenning om 10% av köpeskillingen ska erläggas enligt anvisning från Bostadsrättsföreningen i samband med tecknade av upplåtelseavtalet

5. Tillträde
I god tid innan tillträdet får du slutligt besked från bostadsrättsföreningen om tillträdesdag. Slutlikvid om resterande 90% av köpeskillingen ska vara erlagd på tillträdesdagen. På tillträdesdagen erbjuds du att hämta ut din nyckel på plats annars postas den med rek hem till dig.

Ekonomi

UPPVÄRMNING

8 724 kr

ÖVRIGT

6 576 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

15 300 kr / år

KOMMENTAR

Posten övrigt avser bredband och TV som tillsammans med hushållsel och värme debiteras separat från föreningen.
Försäkring med bostadsrättstillägg tillkommer.
Kostnad för hushållsel tillkommer.
Siffran för uppvärmning är en beräkning baserad på den totala, faktiska kostnaden.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Hus i 3 plan

BYGGNADSÅR

2011

UPPVÄRMNING

Bergvärme, vattenburna radiatorer. Elektrisk golvvärme i bad och hall.

VENTILATION

Mekanisk, typ FTX

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Beställd

ÖVRIGA BYGGNADER

Föreningen ingår i en samfällighet som förvaltar gemensamma utrymmen som parkering, underhållscentral, förråd och vallabod. Ytterligare en förening på samma plats har del i samfälligheten.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Funäs Ski Lodge

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

22

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

OM FÖRENINGEN

Föreningen är nybildad och omfattar 22 st bostadsrätter

TV OCH BREDBAND

Ansluten till fibernät data, Tv, telefoni

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Vallabod, förråd i gemensamt utrymme med gallerförråd.

PARKERING

1 parkering med motorvärmarplats /lgh

RENOVERINGAR

Säljaren har tagit fram en underhållsplan och kommer att utföra följande åtgärder innan tillträdet:

• Ommålning utvändigt av samtliga fastigheter, utförs av Sandå Måleri AB
• Byte till ny lösning för bredband och TV - leverantör Telia
• OVK samt genomgång av ventilation inklusive byte av samtliga filter - leverantör Oktopal
• Anmärkningar från besiktning av fastigheten åtgärdas utav Funäs Resort AB

Karta

Härjedalen Funäsdalen by

Berggatan 2 D 78 kvm

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!