510
MED51E0ED25328E4FABAF36498D4302D5B1

Såld!

Gårdsdröm med mark, egen strand och uthyrningsmöjligheter

watermark

Byvallen, Sveg

Byvallen 742

Fakta

TypGård/Jordbr/Skog
UpplåtelseformFriköpt
Antal skiften1
Antal rum4 rok
Boarea125 kvm
Tomtarea8.132 ha
Byggår1909
Driftskostnad6,161 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,700,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

En lantlig dröm i Härjedalen kan nu gå i uppfyllelse! Den här mycket fina och välskötta gården erbjuder nästan oändligt med möjligheter för sin ägare. Läget är oslagbart vid Vallsjöns strand. Marken går ned till sjön och åtnjuter både brygga, egen strand och sjöutsikt. Gården är väl omhändertagen av både förre ägaren och nuvarande ägare som genomfört renoveringar och tagit gården in i 2020-talet.

Här finns inte mindre än 3 boningshus, 2 större och 1 mindre, ekonomibyggnad som består av stort uthus med varmbonad maskinhall, kallgarage, varmbonad verkstad och ett stort loft som är utrymt och städat och fungerar som festlokal idag. I den varmbonade maskinhallen har man ordnat hela 3 hundgårdar som alltså har både inne- och utegård. Det minsta av boningshusen fungerar idag som hemmakontor.

Det timrade boningshuset där nuvarande ägare själva bor är omgärdat av ett stabilt Gunnebostaket (stängsel) så här kan både hundar och barn leka fritt i säkert område. Det andra (röda) boningshuset hyrs för närvarande ut.
Till fastigheten finns 4 ha åkermark som till viss del nyttjas av potatisbonden i granngården.

På fastigheten finns även en ny och välbyggd hönsgård, ett gammalt härbre med potential att bli något spännande samt en gammal lada som nuvarande ägare tänkt göra eldhus/grillhus av.
Samtliga eldstäder på gården är godkända och används. Gården är i mycket gott skick och det är bara att flytta in och starta verksamhet omgående om så önskas men det finns också utvecklingspotential och saker att ta tag i för den som gillar det. Missa inte den här fina möjligheten, en gård i detta fina skick hör inte till vanligheten!

Fiber är framdraget till huset men behöver anslutas. Kontakta Härjeåns för exakta kostnader

Varmt välkommen på visning. Anmäl dig på mäklarens hemsida (ej Hemnet)

Om området

Byvallen är en by utanför Sveg i Härjedalen. Här ligger Svegs golfklubb med en naturskön 9-hålsbana. För dig som tycker om att fiska så finns fina fiskemöjligheter i Ljusnan. Orten var från början en fäbodvall under byn öster om Svegs kyrkby. Området har fortfarande flera aktiva jordbruk. Svegs motorcrossbana ligger 2 km utanför Byvallen och i byn finns längdskidspår och skoterleder.

Fjälldestinationerna nås inom 40 minuter

Kommunikation

Flyg
Svegs flygplats 10 km.
Flyger till Arlanda en gång per dag tur/retur.

Buss
Svegs centrum 6 km.
Här kan man kliva på härjedalingen som tar dig upp till Funäsdalen
eller ner till Stockholm via Ljusdal, Gävle och Uppsala.

Bil
Stockholm 4 tim 51 min (426 km)
Göteborg 7 tim 24 min (603 km)

Närservice

Coop 6,5 km
Ica 6 km
Norra skolan (Fklass-årskurs 6) 6,5 km
Södra skolan (Högstadium+gymnasium) 6,5 km
Badhus 6,7 km
Sandtjärn badplats 7,1 km
Björnrike skidanläggning 61 km
Vemdalskalet skidanläggning 74 km
Lofsdalens skidanläggning 72 km

Övrigt

Förvärvstillstånd
Förvärvstillstånd krävs för privatperson ej bosatt inom Härjedalens kommun glesbygdsområde. Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person. Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län. Ansökningsavgift f.n privatperson 4 600 kr och för juridisk person 4 600 kr. Övriga upplysningar gällande förvärvstillstånd: Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelsen.

Besiktning och undersökningsplikt
Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen har undersökningsplikt avseende plan- och bygglovsbestämmelser. Detaljplanens innehåll ansvarar köparen för att undersöka och säkerställa.

Övrig information
För felaktigheter, nuvarande eller eventuellt kommande, i detta material ansvaras ej av mäklaren eller säljaren

Ej heller för händelse som säljaren eller mäklaren inte kunnat förutse eller påverka, vilket ändrar givna förutsättningar.

Bilder

Timmerhuset

Fakta

Byggnader
Fastighetsbeteckning
Byvallen 7:31
2-plansvilla
Antal rum
4 rum varav 3 sovrum
Byggnadsår
1909
Uppvärmning
Sjövärme och vedpanna
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 9/3/2021
Energiprestanda
390 kWh/m² (Atemp) och år
Grundläggning
Gjuten platta och torpargrund
Stomme
Timmer
fasad
Timmer
Fönster
3-glas
Tak
Plåttak
Vatten/avlopp
Egen borrad brunn och egen 3-kammarbrunn med infiltration från 2016.
Hela gården delar vatten och avlopp. Vattenprover har tagits och är bra. Nytt, modernt kalkfilter som tillsätter kalk och ny rördragning i pumphuset 2020.
Tomtbeskrivning
Tomtarea 1000 m².
Beskrivning
Interiören är i gott skick och har underhållits väl. Många av rummen har vita skivor i taket och några har trätak. Spegeldörrar i trä. Alla sovrum ligger på övre plan och har snedtak. Möblerbar hall på övre plan.
Hall
I hallen finns plats för en del avhängning även om groventrén är den som används mest för detta. Fråb hallen har du trappa upp till övre plan, tillgång till badrum och access till vardagsrum och kök.
Plastmatta på golv, målad väv och tapet.
Kök
Köket är stort och lantligt. Här finns mycket bänkyta och mycket skåp. Köket är rustat med spis med häll och ugn från 2017, fläkt som går upp i skorsten, diskmaskin och fullstor kyl. PLats för stor matmöbel. Från köket når du groventrén och tvättstugan.
Plastmatta på golv och nytapetserade väggar.
Groventré, tvättstuga och bastu
Det här rummet når man både direkt utifrån och från köket. Ett stort och mycket smart rum som har plats för en stor frys, en hel del avhängning och förvaring, tvättmaskin och tumlare, tvättbänk, dusch med vikväggar och en skön bastu med glasdörr. Det här rummet färdigställdes 2015.
Våtmatta på golv, våttapet och träpanel på väggar.
Badrum
Rymligt badrum med bubbelbad, rejäl kommod, wc och dusch med vikvägg. Vattenburen golvvärme och pax-fläkt.
Klinker på golv och kakel på väggar.
Vardagsrum
Vardagsrum med sjöutsikt och kamin. Bra med plats för sittgrupp.
Parkettgolv och tapetserade väggar.
Sovrum
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och byråer eller annan förvaring. Även om rummet har snedtak är det luftigt och har bra takhöjd. Från det här sovrummet har man tillgång till en kattvind som fungerar som klädkammare/förråd.
Plastmatta på golv, trätak och tapetserade väggar.
Två barnrum/sovrum
Två rum, lika stora som ligger bredvid varandra. Nyrenoverade med fina tapetserade fondväggar, plastmatta på golv, vitmålat trätak. Från det ena sovrummet når man ett förråd, stort som ett helt rum.
Badrum övre plan
Badrum med wc, handfat och bidé.
Våtmatta på golv och vägg.
Renoveringar
På 90-talet renoverades hela huset invändigt av annan ägare. Arbetet gjordes av auktoriserad firma, Öhmans Bygg. Nuvarande ägare har renoverat en del ytskikt.
Altan under tak.

NIBE värmepump till sjövärmen. Ny cirkulationspump till vedpannan som stöttar upp under kallaste vintern.
Alla termostater och ventiler bytta på alla radiatorer i timmerhuset.

Vattenburen värme.

Stor parkeringsyta finns till alla bilar på gården vid infarten.

Driftkostnader:

totalt 73 935

Kostnaden är fördelad som följer: nätavgift 31 329 kr, elförbrukning 17 963 kr, enskilt v/a 3 400 kr, renhållning 5 900, försäkring via Folksam 14 343 kr, sotning 1000 kr. Avgifterna avser hela gården med uppvärmning för samtliga fastigheter på gården. Hushållsel mäts och betalas separat på det röda panelhuset.
2-plansvill nr 2
Beskrivning
Interiören känns modern om än inte gjord i närtid förutom köket som renoverats nyligen. Vackert trägolv i allrum, plastmatta i övriga rum. Tapetserade väggar och vit skiva i tak. Entréhall i två delar, en mindre yttre och en större inre hall. Kök, allrum, ett sovrum/kontor och en WC på nedre plan. 3 sovrum, stort badrum i äldre skick med plats för dusch, kommod, wc, tvättmaskin och torktumlare samt ett klädvårdsrum på övre plan. Bra bostad för en familj och kan användas precis som det är. Nuvarande ägare har hyresgäster här.
Boarea
99 kvm
Biarea
58 kvm
Byggnadsår
1929
Byggnadssätt
Träfasad, torpargrund och plåttak.
Tomtbeskrivning
Gårdsplan som delas med de andra och en egen, mindre gräsyta.
Renoveringar
Kök renoverat 19/20
Fasaden målad 2018
Ny ytterdörr 2018
Ny farstukvist 2018
Tillbyggt trädeck 2020
Beskrivning
Gäststuga

Stugan har 2 sovrum, tapetserade och med laminatgolv, allrum med murad öppen spis och vackert solitt trägolv, modernt, mindre kök samt badrum med dusch och wc. Våtmatta på golv och vägg i badrum. Elgolvvärme i badrum. Går att använda som rent boende. Annvänds idag som hemmakontor och arbetsplats.
Byggnadssätt
Äldre timmerhus som fungerat som bagarstuga men 1970 utbyggt och omgjord till boende. Utbyggnad i timmerpanel. Torpargrund och plåttak, hängrännor och stuprör.
Tomtbeskrivning
Grästomt som delas med det timrade boningshuset. Entrén ligger inom den inhägnade tomten till timmerhuset.
Renoveringar
Hall och badrum renoverades 2012. Ny varmvattenberedare 2020 på 50 l.
Kök och allrum får ny trossbotten och nya solida trägolv sommaren 2021.
Dränering 2021.
Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980
Beskrivning
Area 255 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

I den här stora byggnaden ryms ett stort garage/maskinhall med gjuten platta. Här finns ingång och varma utrymmen för 3 hundgårdar. Utrymmet har luftvärmepump från 2019. Här finns rum som rymmer vattenpump där all rördragning gjordes om 2020.
Här finns ytterligare ett kallgarage med gjutet golv samt en varmbonad verkstad och snickarbod. Hela loftet har städats ur och gjorts till en festlokal/samlingslokal.
Under en del av uthuset finns en fin matkällare som behöver lite jobb med golvet för att kunna användas. På baksidan finns ytterligare ett utrymme där nuvarande ägare förvarar en del av gårdens maskiner, tex skotrar under sommaren.
Hela byggnaden fick nytt plåttak 2018.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad 2-plansvilla
SEK 73,935 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 3,400
Uppvärmning
SEK 49,292
Renhållning
SEK 5,900
Sotning
SEK 1,000
Försäkring
SEK 14,343
Kommentar
Avgifterna avser hela gården med uppvärmning för samtliga fastigheter på gården.

Posten för uppvärmning avser även hushållsel för alla utom det röda panelhuset som har egen avläsning och abonnemang för just hushållsel.
Nätbolag
Härjeåns
Elleverantör
Fyrfasen
Elförbrukning
39,808 kWh/år
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 4,560 / år
Övrigt
Summa pantbrev
SEK 1,530,000
Taxering
Taxeringskod
120
Summa Taxeringsvärde
SEK 777,000
Värderingsenheter
SmahusbyggnadPaLantbruk
SEK 275,000
SmahusmarkPaLantbruk
SEK 28,000
SmahusbyggnadPaLantbruk
SEK 237,000
SmahusmarkPaLantbruk
SEK 68,000
Ekonomibyggnad
SEK 21,000
Akermark
SEK 33,000
Skog
SEK 115,000
Tomt
Areal
8.132 ha
Samfällighet, servitut etc.
Avtalsservitut Avloppsanläggning
Förmån: Officialservitut Väg, 2361-2017/31.1
Last: Avtalsservitut: Brunn,Vattenledning,Elledning,Väg,Parkering,Avloppsanläggning, D201500181731:1.1
Last: Officialservitut Vattenledning, 23-SVJ-919.2
Last: Officialservitut Väg, 23-SVJ-919.1
Mark
Åkermark
Areal: 4 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.
Skogsmark
Areal: 3 ha.
Övriga uppgifter
El
Fastigheten har 25 ampere el.

Karta

Byvallen Sveg

Byvallen 742

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!