230
MED6753505636B84690A7DC587228D3A1A1

Underbart fjällboende med fantastiskt läge vid skidbacken!Fäbodvägen 16, Tänndalen - Funäsdalen

watermark

Tänndalen - Funäsdalen, TÄNNDALEN

Fäbodvägen 16


PRIS4 190 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

85 kvm

VÅNING

3

LÄGENHETSNUMMER

8

MÅNADSAVGIFT

4 262 kr

BYGGÅR

2005/2007

PRIS

4 190 000 kr

Underbart fjällboende med fantastiskt läge vid skidbacken!

Här i populära Hamrafjället har du chansen att köpa en renoverad lägenhet alldeles intill skidbacken och längdspåret. Om du har närhet till skidåkning högst upp på din kravlista har du hittat rätt! Med 6-stolsiften och de milslånga längdspåren som närmaste granne kan du inte komma närmare. Lägenheten ligger dessutom alldeles intill Ski Lodge Tänndalen med sportshop, skidskola och skiduthyrning samt restaurang. Hamra/Tänndalen är ett skidområde i världsklass, utsett till Skandinaviens bästa skidort både 18/19 och 19/20 enligt en undersökning från analysföretaget Nordic Bench, och här kan du nu säkra dig ett boende inför kommande vinter! Läs mer under viktiga dokument.

Lägenheten är belägen på översta våningen vilket innebär ett högt och fint läge med fantastisk utsikt över skidbackarna och härligt solläge. Den är nyligen renoverad och ger genast ett modernt intryck när du kommer innanför dörren. Här hittar du 3 rymliga sovrum som idag rymmer 9 sovplatser, 2 badrum, varav ett med bastu, modernt kök, balkong och allrum med kamin.

Den säljs med alla inventarier inklusive husgeråd. Idag hyrs lägenheten ut via Hamra Lift AB och har mycket goda intäkter p.g.a. sitt läge mitt i skidområdet. Du har möjlighet att finansiera lägenheten genom uthyrning.

BRF Pinnens Fjällgård är en förening med god ekonomi. Bergvärme som uppvärmningssystem ger låga driftskostnader för föreningen. Möjlighet till att ställa sig i kö för skoterförråd.

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill komma på visning!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED6753505636B84690A7DC587228D3A1A1
MED93AA057AC4E94BA5819CAEB667B9F830
MED902D8A76CBA343BD9B297DA1D5D51477
MED90C1174C8E04451AB24E8DD79CE96789
MED841021A6EA774BF5ACB8DE805A5EF70E

Drönarvy

Planritningar

Planritning - spegelvänd

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

85 kvm

LÄGENHETSNUMMER

8

VÅNING

3 av 3

MÅNADSAVGIFT

4 262 kr

BYGGÅR

2005/2007

PRIS

4 190 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Föreningens information

UTEPLATS

Balkong belägen högst upp i fastigheten med utsikt över skidbackarna. Delas med grannlägenheten.

PARKERING

Varje lägenhet har egen parkeringsplats med motorvärmaruttag

BALKONG

Ja

Lägenheten renoverades i stora delar 2019. Man lade in nya golv i hall och kök/allrum, målade om alla väggar och snickerier, satte nya luckor på köksskåpen samt ordnade ett ägarförråd i hallen. Även möbler i kök och hall köptes nya 2019. Alla sängar nya 2017.

Sovrum 1 -3

Sovrummen är mycket rymliga med dubbelsäng samt tvärgående överslaf. Öppen, smart förvaringslösning. Parkettgolv och målade väggar.

Storstuga/allrum

Från hallen rakt fram kommer du in i den öppna storstugan/allrummet med kök, matplats samt soffhörna. En perfekt yta för matlagning och härligt soffmys. Självklart finns en braskamin som sprider värme och bidrar med hög mysfaktor. Den första delen av rummet består av allrumsdel med sittgrupp och kamin, vidare har man möblerat med ett högre frukostbord med barstolar. Längst in i lägenheten, mot balkongen och utsikten mot backen har man möblerat med matmöbel som har utsikt mot backar och liftar. Köket är placerat längs med den högra väggen och är utrustat med delad kyl/frys, spis och fläkt, diskmaskin samt inbyggd mikro. Bänkskivan är i laminat med diskbänk i rostfritt och kakel ovanför.

Hall/entré

Plats för avhängning samt torkskåp. Klinker med golvvärme.

Badrum 1

Badrum 1 ligger direkt i hallen och är utrustat med WC, tvättställ, handdukstork samt dusch med dörrar. Klinker på golvet, kakel på väggarna.

Badrum 2

Badrum 2 är strategiskt placerat vid sovrummen. Rymligt och ljust badrum samt fönster. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ, dusch samt rymlig bastu som tar upp till 9 personer. Här finns även handdukstork. Klinker på golv och kakel på vägg.

Om området

Tänndalen

Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 15 km där ett bredare utbud erbjuds.

Närservice

I Hamra finns en livsmedelsbutik. Butiken är ca 700 kvadratmeter stor, byggdes 2019 och ersätter den gamla butiken, Hamra Närköp. Hamra Livs är en toppmodern livsmedelsbutik med blandat sortiment som styrs efter säsong. I anslutning till butiken finns även ett kafé för fikasugna kunder och trötta skidåkarben.

Övrigt

Hamrafjället i Funäsfjällen, ligger högt och snösäkert, 20 km väster om Funäsdalen och 10 km från den norska gränsen.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

7,5044 %

Byggnad

BYGGNADSTYP

3-plansbyggnad

BYGGNADSÅR

2005/2007

UPPVÄRMNING

Bergvärme + kamin

VENTILATION

Mekanisk med värmeåtervinning

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-04-10

ENERGIKLASS

C

ÖVRIGA BYGGNADER

Gemensam vallabod samt privat skidförråd på markplan.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Pinnens Fjällgård

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

17

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

FÖRSÄKRING

Försäkring till fullvärde för byggnaden har föreningen tecknat hos Länsförsäkringar Jämtland. I avtalet ingår styrelseförsäkring.

Om föreningen

Föreningens fastighet består av 2 flerbostadshus på adress Fäbodvägen 16-18 i Hamra, Tänndalen. Fastigheten byggdes 2005 samt 2007 och har värdeår 2008. Den totala byggnadsytan uppgår till 1 146 kvm efter ombyggnationen av Krogen till fyra nya lägenheter. Hela ytan utgör lägenhetsyta. I föreningen finns parkeringsplatser till varje lägenhet, dessa ingår i månadsavgiften. Samt ett nybyggt förråd för uthyrning.

Lägenhetsfördelning:
8 st 2 rum och kök
3 st 3 rum och kök
1 st 3,5 rum och kök 4 st
4 rum och kök
1 st 6 rum och kök

Av dessa lägenheter är samtliga 17 upplåtna med bostadsrätt.

Tv och bredband

100/100 fiber och tv-utbud från Telia ingår i månadsavgiften

Parkering

I föreningen finns parkeringsplatser till varje lägenhet, dessa ingår i månadsavgiften

Renoveringar

Underhållsplan är på grund av fastighetens ålder och skick inte aktuellt ännu.

Planerat underhållsbehov av föreningens fastighet beräknas vara oväsentliga det kommande året. Till kommande underhåll längre fram samlas medel via årlig avsättning till föreningens yttre underhållsfond med minst 0,3 % av taxeringsvärdet på fastigheten. Fonden för yttre underhåll redovisas under bundet eget kapital i balansräkningen.

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning 2020 Brf Pinnens Fjällgår
Pinnens Fjällgård nya stadgar reg. 2019-
Uthyrningpriser Pinnens Brunkullan
Skandinaviens bästa skidort
Bostadsbeskrivning
Skandinaviens bästa skidort

Karta

Härjedalen Tänndalen - Funäsdalen

Fäbodvägen 16

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till kontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!