230
MED88729DE1431449A5B646A06BB0243FA1

Äntligen - lägenhet på hela 176 kvm med bästa ski in - ski out läge i Hamra

watermark

TÄNNDALEN

Fäbodvägen 18

Fakta

MånadsavgiftSEK 8,131 I månadsavgiften ingår alla driftskostnader som VA, hushållsel, bredband, TV, sophantering, skidförråd samt parkering. Föreningen har även en gemensam vallarbod. Skoterförråd går att hyra. Bredabandsavgift tillkommer med 289kr/mån
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum7 rok
Boarea176 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer13
Byggår2008
Driftskostnad289 kr/månad

Utgångspris: SEK 5,900,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Wow! Här har du verkligen riktigt ski in -ski out läge och dessutom ligger lägenheten i fantastiskt söderläge! Närmare sittliften i Hamra kan du inte bo. Visst är det en obeskrivlig känsla att kunna hoppa i skidorna direkt vid dörren och skida direkt ut i pisten. Och visst är det så mysigt att sitta inne i soffan när mörkret lagt sig och titta på när pistmaskinen lägger manchester i morgondagens skidbackar. Hamra/Tänndalen är ett skidområde i världsklass.

Lägenheten ligger alldeles intill Ski lodge Tänndalen med sportshop, skidskola och skiduthyrning samt restaurang. Strax intill finns 300 km preparerade längdspår och 610 km preparerade skoterleder. På sommaren kan du njuta av fiske i fina Tännån som endast ligger ca 50 m från fastigheten. Lägenheten som är på imponerande 176 kvm är belägen på tredje våningen vilket innebär ett högt och fint läge med fantastisk utsikt över skidbackarna och härligt solläge med både morgon - och kvällssol.

Lägenheten har 6 sovrum med 16 sovplatser och 3 badrum varav ett med bastu. Du kan enkelt hyra ut lägenheten via Hamra Lift AB och få mycket goda intäkter pga sitt läge mitt i skidområdet. Du kan finansiera lägenheten genom uthyrning.

BRF Pinnens Fjällgård är en förening med god ekonomi. Effektiv bergvärme som uppvärmningssystem som är i mycket god kondition vilket ger effektiva driftskostnader för föreningen.

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill komma på visning!

Om området

Tänndalen

Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 15 km där ett bredare utbud erbjuds.

Närservice

Under julen 2019 öppnade en ny livsmedelsbutik i Hamra, Tänndalen. Butiken är ca 700 kvadratmeter stor och den ersätter den gamla butiken, Hamra Närköp. Hamra Livs är en toppmodern livsmedelsbutik med blandat sortiment som styrs efter säsong. I anslutning till butiken finns även ett kafé för fikasugna kunder och trötta skidåkarben.

Övrigt

Hamrafjället i Funäsfjällen, ligger högt och snösäkert, 20 km väster om Funäsdalen och 10 km från den norska gränsen.

Bilder

Bästa läget

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ljus och trivsam lägenhet som är mycket välplanerad. Stor entréhall med grått klinkergolv och gott om plats för avhängning och förvaring. Till vänster i hallen ligger ett av sovrummen. Rakt fram kommer du in i det rymliga vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med köket. Från vardagsrummet nås även den stora balkongen med utsikt över backen. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, mikro och
dubbla diskmaskiner.

Från vardagsrummet når du de två separata sovrumsavdelningarna. Till vänster ligger tre sovrum och två badrum. Till höger ligger två sovrum samt ett mycket rymligt badrum med dubbla duschar, wc, tvättmaskin samt en större bastu med utsikt mot Ski Lodgen.

I föreningen finns ett gemensamt skidförråd och vallabod. P-plats med elstolpe ingår i avgiften. Nybyggt skoterförråd där det är möjligt att hyra en
plats. I närområdet finns Skilodge Tänndalen med sportshop, skiduthyrning, skidskola och ett flertal restauranger.
Antal rum
7 rum
Boarea
176 kvm
Areakälla
Ekonomisk plan
Uteplats
Balkong belägen högst upp i fastigheten med utsikt över skidbackarna. Morgon- och kvällssol. Söderläge
Parkering
Varje lägenhet har egen parkeringsplats med motorvärmaruttag
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Pris
SEK 5,900,000
Avgift
SEK 8,131 I månadsavgiften ingår alla driftskostnader som VA, hushållsel, bredband, TV, sophantering, skidförråd samt parkering. Föreningen har även en gemensam vallarbod. Skoterförråd går att hyra. Bredabandsavgift tillkommer med 289kr/mån
Driftskostnad
SEK 3,468 / år
Driftskostnad, varav
Övrigt
SEK 3,468
Kommentar
Posten övrigt avser bredbandsavgift
Andel i föreningen
15.3578 %
Byggnad
Byggnadstyp
3-plansbyggnad
Byggnadsår
2008
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme via Bergvärme
Ventilation
Mekanisk med värmeåtervinning
Energideklaration
Utförd
Energiklass
C
Energiprestanda
84 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Vallarbod samt skidförråd
Förening
Namn
Brf Pinnens Fjällgård
Om föreningen
Föreningens fastighet består av 2 flerbostadshus på adress Fäbodvägen 16-18 i Hamra, Tänndalen. Fastigheten byggdes 2005 samt 2007 och har värdeår 2008. Den totala byggnadsytan uppgår till 1 146 kvm efter ombyggnationen av Krogen till fyra nya lägenheter. Hela ytan utgör lägenhetsyta. I föreningen finns parkeringsplatser till varje lägenhet, dessa ingår i månadsavgiften. Samt ett nybyggt förråd för uthyrning.

Lägenhetsfördelning:
8 st 2 rum och kök
3 st 3 rum och kök
1 st 3,5 rum och kök 4 st
4 rum och kök
1 st 6 rum och kök

Av dessa lägenheter är samtliga 17 upplåtna med bostadsrätt.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
17
Tv och bredband
100/100 fiber och tv-utbud från Telia ingår i månadsavgiften
Parkering
I föreningen finns parkeringsplatser till varje lägenhet, dessa ingår i månadsavgiften
Renoveringar
Underhållsplan är på grund av fastighetens ålder och skick inte aktuellt ännu.

Planerat underhållsbehov av föreningens fastighet beräknas vara oväsentliga det kommande året. Till kommande underhåll längre fram samlas medel via årlig avsättning till föreningens yttre underhållsfond med minst 0,3 % av taxeringsvärdet på fastigheten. Fonden för yttre underhåll redovisas under bundet eget kapital i balansräkningen.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person

Karta

TÄNNDALEN

Fäbodvägen 18

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!