510
MED832A99B7D8474352A2A2FBB2695A195B

Såld!

Fantastisk tomt på Salmons väg med härlig utsikt och så klart i söderläge

watermark

Funäsdalen, Funäsdalen

Funäsdalen 70:16 (Salmons väg)

Fakta

TypTomt
Tomtarea2,056 kvm

Såld!
Slutpris: SEK 1,900,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Röstbergets sluttning är en fantastisk plats i Funäsdalen by med absolut närhet till Funäsdalens aktiviteter och restauranger. På eftertraktade Salmons väg kan vi nu erbjuda en fantastisk tomt. Salmons väg kännetecknas av imponerande hus med inbjudande vyer över Funäsdalssjön och Skarvarna. Området ligger exemplariskt med ca 300 m till Funäsdalsbergets skidbackar och med närhet till välpreparerade längdspår. I väster syns skidanläggningen och gondolen och i söderläge finns sjön och närliggande fjäll. Gångavstånd till byns centrum.

Tomten ingår ej i någon detaljplan vilket innebär att det ej finns någon given byggrätt. Säljaren har dock ett förhandsbesked gällande bygglov om boarea på 350 kvm i två plan. Se avstyckningsakten under viktiga dokument och länkar. Frågor gällande vad som är tillåtet att bygga hänvisas till Miljö och bygg i Härjedalens kommun. Kontaktuppgifter finns längre ner i annonsen.

Anslutningsavgift för kommunalt VA betalas av köparen och finns för anslutning i närheten av tomten. Kontakta Vatten och Miljö resurs för exakt anslutningskostnad. Anslutning för el tillkommer (ca 36 000kr-40 000kr), kontakta Härjeåns nät för exakt anslutningskostnad

Tomten besöker ni när det passar er. Det är fritt fram att gå omkring på fastigheten. Frågor gällande bygglov hänvisas till Härjedalens kommun.

Välkommen att kontakta oss!

Om området

Funäsdalen är en aktiv fjällby mitt i Funäsfjällen och är den största orten i västra Härjedalen. Byn ligger vackert på Funäsdalsbergets sluttning mot Funäsdalssjön och är en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd. Här är turismen huvudnäringen och här finns flera välkända turisorter i närheten som Bruksvallarna, Ramundberget, Tänndalen, Hamra, Ljusnedal, Messlingen och Tännäs.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar. Här bor ca 2 000 personer men antalet ökar väsentligt under turistsäsongen. Fin byskola i årskurserna förskola till årskurs 9 finns.
Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

För dig som gillar längdåkning så finns Nordic Ski Center med 300 km väl preparerade skidspår. Du kan starta var som helst i Funäsdalen.

Under sommaren kan du bada i Funäsdalssjön, klättra Via Ferratan till toppen av berget eller bara ta Gondolen upp för att äta en god lunch. På fjället finns flera MTB- och vandringsleder och du kan även utforska fjället från hästryggen. Vill du hellre vara i den låglänta naturen så passar Ljusnan utmärkt för paddling.
Hotell Funäsdalen som finns centralt i byn har en stor pool som är öppen för alla. I byn finns också en bowlinghall.

Kommunikation

Med bil
Snabbaste vägen Stockholm är via Hudiksvall, Ljusdal och Sveg. Från Göteborg åker du antingen via Oslo och Röros eller via Mora och Sveg. Alternativt via Idre och fjällvägen till Funäsdalen.

Med flyg
Närmaste flygplats ligger i Sveg (12 mil) och Röros (7 mil).

Hyrbil
Finns på både Röros och Svegs flygplats.

Med buss
Från Stockholm, Uppsala och Gävle tar du Härjedalingen de flesta dagarna i veckan.

Närservice

Centralt läge i Funäsdalen med all tänkbar service. Inom gångavstånd finner du restauranger, matvarubutiker, systembolag, naprapat, Byggnadsvårdsbutik, mäklare, tankstation samt skola och förskola.

Hamrafjället 14 km
Tänndalen 18 km
Fjällnäs 20 km
Bruksvallarna 17 km
Ramundberget 23 km
Messlingen 32 km
Tännäs skidanläggning 22 km

Övrigt

Besiktning och undersökningsplikt
Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen har undersökningsplikt avseende plan- och bygglovsbestämmelser. Detaljplanens innehåll ansvarar köparen för att undersöka och säkerställa.

Övrig information
För felaktigheter, nuvarande eller eventuellt kommande, i detta material ansvaras ej av mäklaren eller säljaren

Ej heller för händelse som säljaren eller mäklaren inte kunnat förutse eller påverka, vilket ändrar givna förutsättningar

Viktiga dokument & länkar

Film från tomten
Nybyggnadskarta
Bygglovsprocessen

Bilder

Fakta

Byggnad
Fastighetsbeteckning
Funäsdalen 70:16
Allmänt om fastigheten
Tomt
Areal
2056 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Tomtbeskrivning
Den avstyckade fastigheten är avsedd för bostadsändamål.

Säljaren har 2021 fått förhandsbesked om bygglov för nybyggnad av hus i två plan. För frågor gällande vad som är möjligt att bygga vänd er till Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun.

Bygglovsprocessen
Se länk under länkar

Nybyggnadskarta
Beställning av nybyggnadskarta kan ske via Härjedalens kommun. Se länk under länkar

Vid frågor gällande bygglov vänd er till Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun.
Tel. 0680-161 00 (växel) eller via mail mob@berg.se

Vid frågor gällande vatten och avlopp, kontakta Vatten och miljöresurs
Tel. 010-25 15 315
www.vattenmiljoresurs.se

Vid frågor gällande el och bredband, kontakta Härjeåns Nät AB
Tel. 0680-242 00
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Köparen betalar anslutningsavgiften enligt Härjedalens VA-taxa som för n.v är ca 146 300kr. Köparen ansvarar för att säkerställa kostnaden med Vatten och Miljöresurs i Härjedalens kommun. Tomten ska anslutas till VA via stamfastigheten Funäsdalen 70:7. Servitut bildas i och med förrättningen. Se tomtkarta
Samfällighet, servitut etc.
Förmån: Officialservitut Vatten Och Avlopp, 2361-2021/61.1

Karta

Funäsdalen Funäsdalen

Funäsdalen 70:16 (Salmons väg)

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!