230
MED7F70D0261A0840EF8323E5E51E888269
Boka visning

Lodgekänsla, backnära och nästan helt nytt. Bästa solläget på Röstberget!Funäsdalsporten 33A Funäsdalen by, FUNÄSDALEN

watermark

Funäsdalen by, FUNÄSDALEN

Funäsdalsporten 33A


PRIS3 750 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

70 kvm

LÄGENHETSNUMMER

11A

MÅNADSAVGIFT

2 793 kr

BYGGÅR

2021-2022

PRIS

3 750 000 kr utgångspris

Lodgekänsla, backnära och nästan helt nytt. Bästa solläget på Röstberget!

Får vi presentera en bostadsrätt i två plan färdigställd i mars 2022 på Röstberget i Funäsdalen. Läget är både backnära, soligt och centralt och utsikten är fenomenal över Funäsdalsberget, Skarvarna och byn. Här behöver inget göras, bara njutas!

Med genomgående gråbetsade träpaneler på både väggar och i tak blir känslan både ombonad och mysig. Den stilsäkra inredningen lyfter den snygga interiören ännu ett snäpp och det är ingen konst att stanna inne och mysa i oväderstider. Ett köp här ger dig 3 sovrum och 1 badrum med dusch, bastu och kombimaskin för tvätt och tork, allrum och kök samt WC-rum. I allrummet finns en kamin som bara adderar till myset och här finns också utgång till en rejäl balkong med eftermiddags- och kvällssol med utsikt mot byn, fjällen och backarna. Nuvarande ägare har gjort några val som ger lägenheten lite extra knorr. Tex har man specialbeställt och låtit platsbygga våningssängar, avhängnings- och sittmöbel i hallen och lite extra hyllor i förrådet. Man har också gjort ett tillval på en kamin med glas i tre vinklar som gör att man kan njuta av eldens rörelser från tre håll.

Här finns alla bekvämligheter, modernitet och stor mysfaktor. En bostadsrätt med egen farstukvist med torvtak ger den där härliga stugkänslan. Att läget dessutom är kanon med närhet till skidbacken, cykelleder, längdspår och med Funäsdalen by en kort promenad bort gör det hela bara ännu bättre.

Lägenheten har inte varit uthyrd men med det här perfekta läget så kan du säkra mycket fina hyresintäkter om du väljer att hyra ut.

Se den, förälska dig och köp den!

Missa inte flygfilmen och vår filmade visning. Länkarna finns under viktiga dokument och länkar

Varmt välkommen att kontakta oss!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED7F70D0261A0840EF8323E5E51E888269
MED9755E5E8FF6A449FBFA05FFF5C88B6A2
MEDEDC345906FDB4BA792F8BE5C1C2777AA
MED7EFCB1E5822447C28772E55CFB9D225C
MED06F65E4C63DE4AF69AA7D5A55EC91B4E

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

70 kvm

LÄGENHETSNUMMER

11A

MÅNADSAVGIFT

2 793 kr

BYGGÅR

2021-2022

PRIS

3 750 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

Större balkong i fin em/kvällsol som bjuder på en härlig fjällutsikt

PARKERING

1 parkeringsplats med motorvärmare finns till lägenheten.

BALKONG

Ja

Genomgående gråbetsad träpanel på både väggar och i tak ger en ombonad känsla. På golven ligger en ljus 1-stavs parkett från Bjelin förutom i hallen där en smakfull granitkeramik är inlagd
Innertak på nedre plan består av vitmålade skivor.
I sovrummen sitter måttbeställda mörkläggningsgardiner i hissmodell och i allrummet finns måttbeställda hissgardiner som släpper in ljus men skärmar bort direkta solstrålar.

Hall

I hallen finns bra plats för avhängning. Här står ett torkskåp och en platsbyggd avhängnings- och sittmöbel. Från hallen når du badrum, två sovrum och härifrån går trappen upp till övre plan. Under trappen finns ett praktiskt förråd med lite extra hyllplats.

Sovrum

Sovrum med plats för dubbelsäng och en hel rad garderober. Möjlighet att låsa en garderob för att förvara sina personliga tillhörigheter vid uthyrning.

Sovrum

Sovrum med platsbyggd våningssäng med bredare underslaf.

Badrum

Badrum med dusch och bastu. Duschen har munstycke i tak och glasvägg. I bastun finns ett fönster. Kommod, spegelskåp, handdukstork och en praktisk kombimaskin för tvätt och tork.

Förråd

Förråd under trappen. Perfekt för att få undan lite av varje.

Allrum och kök

På övre plan landar man direkt i allrummet. Flera fönster tar in den fina utsikten mot sjön och fjällen och här finns utgång till en rymlig balkong. Kök från Ballingslöv med bra bänkytor och gott om skåp rustat med induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin och kyl och frys i pelare. Matplats med 6 fasta platser. Plats för sittgrupp. Kamin som hela rummet kan njuta av.

Sovrum

Sovrum på övre plan som precis rymmer en platsbyggd våningssäng och en garderob.

WC

På övre plan finns ett WC-rum med handfat.

Om området

Funäsdalen är en aktiv fjällby mitt i Funäsfjällen och är den största orten i västra Härjedalen. Byn ligger vackert på Funäsdalsbergets sluttning mot Funäsdalssjön och är en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd. Här är turismen huvudnäringen och här finns flera välkända turistorter i närheten som Bruksvallarna, Ramundberget, Tänndalen, Hamra, Ljusnedal, Messlingen och Tännäs.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar. Här bor ca 2 000 personer men antalet ökar väsentligt under turistsäsongen. Fin byskola i årskurserna förskola till årskurs 9 finns.
Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

För dig som gillar längdåkning så finns Funäsfjällens fina längdsystem med 300 km väl preparerade skidspår. Du kan starta var som helst i Funäsdalen.

Under sommaren kan du bada i Funäsdalssjön, klättra Via Ferratan till toppen av berget eller bara ta Gondolen upp för att äta en god lunch. På fjället finns flera MTB- och vandringsleder och du kan även utforska fjället från hästryggen. Vill du hellre vara i den låglänta naturen så passar Ljusnan utmärkt för paddling.
Hotell Funäsdalen som finns centralt i byn har en stor pool som är öppen för alla. I byn finns också en bowlinghall.

Kommunikation

Med bil
Snabbaste vägen Stockholm är via Hudiksvall, Ljusdal och Sveg. Från Göteborg åker du antingen via Oslo och Röros eller via Mora och Sveg. Alternativt via Idre och fjällvägen till Funäsdalen.

Med flyg
Närmaste flygplats ligger i Sveg (12 mil) och Röros (7 mil).

Hyrbil
Finns på både Röros och Svegs flygplats.

Med buss
Från Stockholm, Uppsala och Gävle tar du Härjedalingen de flesta dagarna i veckan.

Närservice

Centralt läge i Funäsdalen med all tänkbar service. Inom gångavstånd finner du restauranger, matvarubutiker, systembolag, naprapat, Byggnadsvårdsbutik, mäklare, tankstation samt skola och förskola.

Hamrafjället 14 km
Tänndalen 18 km
Fjällnäs 20 km
Bruksvallarna 17 km
Ramundberget 23 km
Messlingen 32 km
Tännäs skidanläggning 22 km

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

2,78 %

Ekonomi

EL

10 632 kr

UPPVÄRMNING

5 460 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

16 092 kr / år

Kommentar

Uppvärmning avser bergvärme som debiteras från föreningen.
Posten el avser eget abonnemang och inkluderar både nätavgift och förbrukning. Här ingår även förbrukning för motorvärmare.
Sotning beställs av varje lägenhetsinnehavare själv men har ännu inte genomförts.
Elförbrukning är en beräkning med hjälp av de fakturor man fått hittills. Ett helt år har ännu inte gått.
Abonnemang för bredband tillkommer.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

2021-2022

UPPVÄRMNING

Bergvärme, vattenburen golvvärme i 2 plan

VENTILATION

Mekanisk till - och frånluft

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

ELFÖRBRUKNING

3 180 kWh/år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Övrigt

Effektiv uppvärmning via bergvärme med värmeåtervinning

Förening

NAMN

Brf Funäsdalsporten 1

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

36

Om föreningen

Föreningen består av 18 parhus med identiska lägenheter i 2 plan.

Gemensamma utrymmen

Vallabod

Övrigt

Föreningen har en cykeltvätt.

Karta

Härjedalen Funäsdalen by

Funäsdalsporten 33A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Till kontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!