MED4FCFE99AE15A442C84BB0BDE0A574F52

Fjällstuga med toppenläge - några stavtag från liften och längdspår!

watermark

Lofsdalen, Lofsdalen

Hammarvallsvägen R3

Fakta

TypFritidshus
Antal rum4 rok
Boarea58 kvm
Biarea1 kvm
Tomtarea715 kvm
Byggår1981
Driftskostnad2,409 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,500,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

20
April | Tuesday
Kl 15:00 - 16:00

.Denna mysiga fjällstuga är belägen intill Lofsdalens alpina skidsystem. Du tar slalomskidorna från tomten och glider kort genom skogen så är du framme. Längdspåret Östan löper ett stenkast från huset. Detta är verkligen ski in - ski out både utför och på längden! (invändiga bilder kommer v.15)

Vilken fantastisk skillnad att kliva in i denna renoverade stuga i Lofsens Fjällby. Här har de mörka furuväggarna ljusas upp i smakfulla färgval och golven har bytts ut. Taken har vitmålats. Köket har fått nytt liv genom omlackerade köksluckor i mörk nyans. Garderoberna har målats vita.

Stugan är belägen i härligt söderläge och många soltimmar utlovas på terrassen. På sommaren promenerar du enkelt till byns utbud eller hoppar på cykeln. Ner till sjön är det bara några minuters promenad.

För dig som vill hyra ut finns mycket goda förutsättningar. Kontakta Lhome (Lofsdalen Home) så får ni reda på mer gällande möjliga hyresintäkter.

Varmt välkomna till denna smart planerade, renoverade och riktigt bra belägna stuga. Vi visar den mer än gärna för er!

Om området

I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Kommunikation

Flyg
Svegs flygplats 72 km
Trafikerar Arlanda.

Buss
Sök mer information på www.harjedalingen.se

Bil
Stockholm 500 km (6 tim)
Östersund 200 km (2 tim 50 min)
Göteborg 610 km (8 tim)

Närservice

I Lofsdalen by finns flertalet restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola/förskola.
Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Denna stuga har en mycket trivsam och effektiv planlösning.

Från hallen kommer du in i den öppna storstugan till höger. Här kombineras kök och vardagsrum och ytan känns mycket rymlig. Den värmande braskaminen är smart placerad. Köksluckorna är nyligen omlackerade i mycket stilfull mörk kulör som gör sig riktigt bra till de ljusa väggarna.

Rakt fram från hallen, centrerat i stugan ligger badrummet som såklart även inrymmer en bastu. Badrummet har nyligen målats med våtrumsfärg i grå nyans. Bastun fick nya lavar 2020. Badrummet är utrustat med tvättställskommod, wc, duschörna med draperi samt tvättmaskin.

Sovrummen som ligger till vänster från hallen har gråmålade träväggar/väv och ekparkett på golv. I två av sovrummen finns praktiska platsbyggda våningssängar med sänglådor som målats i samma kulör som väggarna. Det större sovrummet har dubbelsäng. I samtliga sovrum finns förvaring i form av garderob.
Antal rum
4 rum varav 3 sovrum
Boarea
58 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1981
Uppvärmning
Direkt El + braskamin+luftvärmepump
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Torpargrund
Grundmur
Betongblock
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 1:398
Övrigt
Detta har genomförts mellan 2019-2020
- Nya golv av ekparkett i sovrum samt laminat i hall och storstuga
- Invändig målning av samtliga väggar och tak (ej badrum)
- Målat fasaden
- Lackerat om köksluckorna
- Ny bänkskiva kök
- Vitvaror (2015-2019)

Sotning
- 2019

Luftvärmepump 2013
Övriga byggnader
Utvändigt kallförråd som sitter ihop med huset, ingång från verandan. Här ryms tex skidutrustning
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 28,907 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 13,108
Väg, samf
SEK 15,799
Kommentar
I posten samfällighetsavgift ingår följande:
VA: 5765kr
Renållning: 4334kr
Kabeltv/Bredband: 4200kr
Administrationsavgift: 1500kr
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 6,742 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 899,000
Byggnadsvärde
SEK 496,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 1,398,000
Tomt
Areal
715 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Uteplats
Altan under tak.
Parkering
Parkering finns vid huset
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Fastigheten ingår i Lofsens Fjällby samfällighet som är fristående från Stugförenigen Lofsens Fjällby. Stugförenigen Lofsen Fjällby förvaltar de andelsägda stugorna i området medan de friköpta fastigheterna har medlemskap i Lofsens Fjällby samfällighet.

Fastigheten tillhör gemensamhetsanläggningen GA:3 som förvaltar vägar, parkeringsplatser, sopstationer och naturmark. Gemensamhetsanläggningen förvaltas genom Lofsens Fällby samfällighetsförening
(716414-5117).

Karta

Lofsdalen Lofsdalen

Hammarvallsvägen R3

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!