230
MEDB227E34CB56F4137BDA0F9515E34E0AF

Charmig lägenhet i markplan med egen uteplats

watermark

Tänndalen - Funäsdalen, TÄNNDALEN

Hamrafjällsvägen 13D (lgh D11)

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,213 Inklusive tv, bredband, parkering, VA, Renhållning
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea52 kvm
Våning1
LägenhetsnummerD11
Byggår1989
Driftskostnad1,177 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,450,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu finns chansen att redan under sommarsemestern flytta in i denna suveräna lägenhet i markplan i eftertraktade Rosa Byn i Tänndalen. Mycket smakfullt renoverad och med bästa tänkbara läge med kort avstånd till Hamra Express och Tänndalens Alpinområde. Härlig utsikt över Tännån och närliggande fjäll. Uteplats med eftermiddagssol.

På kort gångavstånd ligger Ski lodge Tänndalen med sportshop, skidskola och skiduthyrning samt restaurang. Strax intill finns 300 km preparerade längdspår och 610 km preparerade skoterleder. På sommaren kan du njuta av fiske i fina Tännån som endast ligger ca 100 m från fastigheten.

Lägenheten som är på 52 kvm är delvis renoverad i mycket smakfulla färger och materialval. Dessutom är den belägen i markplan vilket innebär att du slipper trappor och att du kan gå direkt ut på din egna uteplats. D huset är beläget längst in av de Rosa husen vilket innebär att just denna lägenhet får ett trevligt grönområde framför entrén/uteplatsen.
Bastu och tvättstuga finns i det tillhörande servicehuset som ligger ca 50 m bort från lägenheten.

Den som önskar kan finansiera lägenheten genom uthyrning. Detta görs enkelt via Hamra Lift AB. Mycket fina hyresintäkter är möjligt då läget är mitt i Tänndalens vinter- och sommaraktiviteter. Frågor gällande uthyrning tas direkt med Hamra Lift AB (se länk under viktiga dokument)

Brf Hamrafjället är en förening som är obelånad och med mycket god ekonomi. Föreningen har ett servicehus som innehåller vallabod, tvättstuga, dam- respektive herrbastu samt ett större allrum med pingisbord och köksdel. I servicehuset finns även låsbart skidförråd

PS! Missa inte filmerna som finns i annonsen på mäklarens hemsida. Både drönarfilm och rundvandring inne från lägenheten

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill komma på visning!

Om området

Tänndalen

Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 15 km där ett bredare utbud erbjuds.

Närservice

Under julen 2019 öppnade en ny livsmedelsbutik i Hamra, Tänndalen. Butiken är ca 700 kvadratmeter stor och den ersätter den gamla butiken, Hamra Närköp. Hamra Livs är en toppmodern livsmedelsbutik med blandat sortiment som styrs efter säsong. I anslutning till butiken finns även ett kafé för fikasugna kunder och trötta skidåkarben.

Övrigt

Hamrafjället i Funäsfjällen, ligger högt och snösäkert, 20 km väster om Funäsdalen och 10 km från den norska gränsen.

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ljus och trivsam lägenhet med genomtänkt planlösning. Hallen har fått nytt klinker på golv och mycket smart platsbyggd förvaring. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket skapar en mycket bra rymd och ljus. Väggarna har ytskicktsrenoverats i passande färger och en stilren fondvägg har byggts i liggande träpanel vid tv-hörnan. Köksdelen har plats för större matbord och i vardagsrumsdelen finns gott om utrymme för soffhörna. De två sovrummen ligger i anslutning till köksdelen. De båda har nya golv samt att väggarna renoverats. Snygg borstad träpanel i ena sovrummet. Från köksdelen leder en hall som har plats för torkskåp och förvaring. Längre in i hallen ligger badrummet som har våtrumsmatta på golv samt vägg.
Antal rum
3 rum
Boarea
52 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Uteplats i markplan med utsikt över Tännån, skidbackarna och närliggande fjäll. Härlig eftermiddagssol
Parkering
1 parkeringsplats med motorvärmare. Elkostnaden (400 kr/år) ingår i uppvärmningskostnaden.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 5
Beskrivning av våningsplan
Våningsplan 1 är i markplan
Pris
SEK 2,450,000 Utgångspris
Avgift
SEK 2,213 Inklusive tv, bredband, parkering, VA, Renhållning
Information avgift
Årsavgift för boende debiteras per år, se medlemsbrev.
Driftskostnad
SEK 14,124 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 5,304
Uppvärmning
SEK 8,420
Övrigt
SEK 400
Beräknat antal personer
6
Kommentar
Årsavgiften till föreningen är Inklusive tv, bredband, parkering, VA, renhållning. För 52 m2 debiteras 26 553 kr/år. Avgiften debiteras årsvis i förskott (januari) enligt lägenhetens andelstal. Utöver avgiften debiterar föreningen även 400 kr/år för el till motorvärmare. Kostnad för uppvärmning samt hushållsel ingår inte i avgiften Övrigt avser avgift för motorvärmare som debiteras tillsammans med kostnaden för uppvärmningen. Uppvärmningen debiteras i efterskott
Hemförsäkring tillkommer
Andel i föreningen
1.3 %
Andel av årsavgiften
1.3 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1989
Uppvärmning
El - vattenburen värme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 11/2/2016
Energiklass
E
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Lägenhet:
2020-Torkskåp
2020 - Sovrum med dubbelsäng - Tapetserat, byggt en fondvägg av liggande träpanel, nya garderober, nytt golv
2019 - Sovrum med våningssäng - Målat väggarna samt lagt in nytt golv
2018 - Allrum - målat väggarna byggt en vägg för bättre förvaring i allrum, målat i hallen samt bytt golv i hallen.
2018 -Yttre hall - nytt golv, samt målning av väggar
Diskmaskin 2011

Föreningen:
Se bifogat medlemsbrev (under viktiga dokument)
Övriga byggnader
Föreningen har ett servicehus som innehåller vallabod, tvättstuga, dam- respektive herrbastu samt ett större allrum med pingisbord och köksdel. I servicehuset finns även låsbart skidförråd
Förening
Namn
Brf Hamrafjället
Om föreningen
Mycket välskött förening som består av 74 lägenheter . Därutöver finns ett gemensamt servicehus där medlemmarna har tillgång till vallabod, bastu, tvättstuga samt ett större allrum med kök, kamin och pingisbord. Här har även föreningens egen vaktmästare sitt kontor. Förutom de p-platser som hör till lägenheterna har föreningen även gemensamma p-platser för släpvagnar/skotrar.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
74
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Antenn. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Fiber. Ingår i månadsavgiften
Parkering
Till lägenheten hör 1 parkeringsplats med motorvärmare. Elkostnaden (400 kr/år) faktureras separat
Renoveringar
Se bifogat medlemsbrev under viktiga dokument
Ekonomi
Föreningen har inga skulder, dvs är helt obelånad. Mycket god ekonomi. Föreningen äger marken och möjlighet finns att stycka av ytterlligare tomter från fastigheten som heter Härjedalen Funäsdalen 16:10. Hyreshöjning skedde 2021 med 2,6%. Vanlig höjning bukar årligen vara 2-2,5%
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Delat ägande
Ja. l enligt med§ 5 i stadgarna får ej fler än fyra medlemmar per bostadsrätt enligt huvudregeln accepteras. Bostadsrätt får därför ej överlåtas till fler delägare än fyra personer. Om föreningen accepterar, enligt§ 5, fler medlemmar än fyra, får lägenheter överlåtas till dessa nya medlemmar.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Tänndalen - Funäsdalen TÄNNDALEN

Hamrafjällsvägen 13D (lgh D11)

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!