510
MED3EDA497D60374135B6DDC166545AC21E

Såld!

Äntligen! Lägenhet i 2-plan vid backarna i bästa Tänndalen

watermark

Tänndalen - Funäsdalen, TÄNNDALEN

Hamrafjällsvägen 13D (lgh D32)

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,402 Inklusive tv, bredband, parkering, VA, Renhållning
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea78 kvm
Våning3
LägenhetsnummerD32
Byggår1989
Driftskostnad1,615 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,025,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu finns chansen att redan till sommarsemestern flytta in i denna suveräna lägenhet i två plan i Rosa Byn i Tänndalen. Läget är bästa tänkbara med kort avstånd till Hamra Express och Tänndalens Alpinområde. Härlig utsikt över Tännån och närliggande fjäll. Balkong med eftermiddagssol.

På kort gångastånd ligger Ski lodge Tänndalen med sportshop, skidskola och skiduthyrning samt restaurang. Strax intill finns 300 km preparerade längdspår och 610 km preparerade skoterleder. På sommaren kan du njuta av fiske i fina Tännån som endast ligger ca 100 m från fastigheten. Lägenheten som är på 78 kvm är belägen på andra samt tredje våningen vilket innebär ett högt och fint läge med utsikt över skidbackarna och härligt solläge

Entréplanet har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. De tre sovrummen är belägna på nedre plan. Självklart finns bastu. Du kan enkelt hyra ut lägenheten via Hamra Lift AB och få mycket goda intäkter pga sitt läge mitt i skidområdet. den som önskar kan finansiera lägenheten genom uthyrning.

Brf Hamrafjället är en förening som är obelånad och med mycket god ekonomi. Föreningen har ett servicehus som innehåller vallabod, tvättstuga, dam- respektive herrbastu samt ett större allrum med pingisbord och köksdel. I servicehuset finns även låsbart skidförråd

PS! Missa inte filmen som finns i annonsen på mäklarens hemsida.

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill komma på visning!

Om området

Tänndalen

Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 15 km där ett bredare utbud erbjuds.

Närservice

Under julen 2019 öppnade en ny livsmedelsbutik i Hamra, Tänndalen. Butiken är ca 700 kvadratmeter stor och den ersätter den gamla butiken, Hamra Närköp. Hamra Livs är en toppmodern livsmedelsbutik med blandat sortiment som styrs efter säsong. I anslutning till butiken finns även ett kafé för fikasugna kunder och trötta skidåkarben.

Övrigt

Hamrafjället i Funäsfjällen, ligger högt och snösäkert, 20 km väster om Funäsdalen och 10 km från den norska gränsen.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Perfekt med extra sovplats i bäddsoffan vid fönstret

Myshörna med stor soffa. Utsikt mot skidbackarna

Planritningar

Entréplan

Nedre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ljus och trivsam lägenhet med genomtänkt planlösning. Hall med klinker på golv (golvvärme) och plats för avhängning samt torkskåp. Till vänster ligger toaletten. Rakt fram i öppen planlösning ligger vardagsrummet och köket. Mycket ljusinsläpp från fönstren samt fantastisk utsikt. Vardagsrumsdelen rymmer större soffa samt även en mindre som är placerad bakom köksbordet vid fönstren. Denna kan bäddas ut till säng. Köket går i vinkel och är utrustat med spis, fläkt, micro och diskmaskin. Mycket plats för förvaring i skåp. I vardagsrumsdelen samt köksdelen ligger parkett på golvet och väggarna består av målad väv

Från vardagsrumsdelen leder trappen ner till sovrummen. Här finns tre sovrum (ett utan fönster) varav två med våningssäng samt ett med dubbelsäng. Sovrummet med dubbelsäng har utgång till den härliga balkongen. I samtliga sovrum finns garderob. På nedre plan finns även badrum med wc, dusch samt bastu. Våtrumsmatta samt våtrumsvägg. Nedre plan har plastmatta på golv samt målad väv på väggarna
Antal rum
4 rum
Boarea
78 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Balkong med utsikt över Tännån, skidbackarna och närliggande fjäll. Härlig eftermiddagssol
Parkering
1 parkeringsplats med motorvärmare. Elkostnaden (400 kr/år) ingår i uppvärmningskostnaden.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 5
Beskrivning av våningsplan
Entréplanet är på våning 3 och balkongen på våning 2
Avgift
SEK 3,402 Inklusive tv, bredband, parkering, VA, Renhållning
Information avgift
Årsavgift för boende debiteras per år, se medlemsbrev.
Driftskostnad
SEK 19,376 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,000
Uppvärmning
SEK 12,976
Övrigt
SEK 400
Beräknat antal personer
6
Kommentar
Posten övrigt avser avgift för motorvärmare som debiteras tillsammans med kostnaden för uppvärmningen
Hemförsäkring tillkommer
Andel i föreningen
2 %
Andel av årsavgiften
2 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1989
Uppvärmning
El - vattenburen värme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd 11/2/2016
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
151 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Se bifogat medlemsbrev (under viktiga dokument)
Övriga byggnader
Föreningen har ett servicehus som innehåller vallabod, tvättstuga, dam- respektive herrbastu samt ett större allrum med pingisbord och köksdel. I servicehuset finns även låsbart skidförråd
Förening
Namn
Brf Hamrafjället
Om föreningen
Mycket välskött förening som består av 74 lägenheter . Därutöver finns ett gemensamt servicehus där medlemmarna har tillgång till vallabod, bastu, tvättstuga samt ett större allrum med kök, kamin och pingisbord. Här har även föreningens egen vaktmästare sitt kontor. Förutom de p-platser som hör till lägenheterna har föreningen även gemensamma p-platser för släpvagnar/skotrar.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
74
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Antenn. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Fiber. Ingår i månadsavgiften
Parkering
Till lägenheten hör 1 parkeringsplats med motorvärmare. Elkostnaden (400 kr/år) faktureras separat
Renoveringar
Se bifogat medlemsbrev under viktiga dokument
Ekonomi
Föreningen har inga skulder, dvs är helt obelånad. Mycket god ekonomi. Föreningen äger marken och möjlighet finns att stycka av ytterlligare tomter från fastigheten som heter Härjedalen Funäsdalen 16:10. Hyreshöjning skedde 2021 med 2,6%. Vanlig höjning bukar årligen vara 2-2,5%
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Delat ägande
Ja. l enligt med§ 5 i stadgarna får ej fler än fyra medlemmar per bostadsrätt enligt huvudregeln accepteras. Bostadsrätt får därför ej överlåtas till fler delägare än fyra personer. Om föreningen accepterar, enligt§ 5, fler medlemmar än fyra, får lägenheter överlåtas till dessa nya medlemmar.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Tänndalen - Funäsdalen TÄNNDALEN

Hamrafjällsvägen 13D (lgh D32)

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!