230
MEDB50AA19D62C84A52A18ACEE74B50A29F

Äntligen! Lägenhet i 2 plan vid backarna i bästa TänndalenHamrafjällsvägen 13D Tänndalen - Funäsdalen, TÄNNDALEN

watermark

Tänndalen - Funäsdalen, TÄNNDALEN

Hamrafjällsvägen 13D


PRIS3 195 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

78 kvm

VÅNING

3

LÄGENHETSNUMMER

D32

MÅNADSAVGIFT

3 550 kr

BYGGÅR

1989

PRIS

3 195 000 kr

Äntligen! Lägenhet i 2 plan vid backarna i bästa Tänndalen

Vi har nu nöjet att få sälja den här fina lägenheten med 3 sovrum i obelånad förening centralt i Hamra. Läget är bästa tänkbara med kort avstånd till Hamra Express och Tänndalens Alpinområde. Lika nära ligger Ski Lodge Tänndalen med sportshop, skidskola, skiduthyrning och restaurang samt de 300 km preparerade längdspåren och 610 km preparerade skoterleder.
På sommaren kan du njuta av fina Tännån som endast ligger ca 100 m från fastigheten samt populära aktiviteter som vandring och cykling. Lägenheten som är på 78 kvm är belägen på andra samt tredje våningen vilket innebär ett högt och fint läge med eftermiddagssol och utsikt över både skidbackarna och Tännån.

Entréplanet har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. De tre sovrummen är belägna på nedre plan. Självklart finns bastu. Du kan enkelt hyra ut lägenheten via Hamra Lift AB och få mycket goda intäkter tack vare läget mitt i skidområdet. Den som önskar kan finansiera lägenheten genom uthyrning.

Föreningen har ett servicehus som innehåller vallabod, tvättstuga, dam- respektive herrbastu samt ett större allrum med pingisbord och köksdel. I servicehuset finns även låsbart skidförråd. Läs mer på föreningens hemsida. Länk finns under viktiga dokument.

Missa inte den filmade visningen under viktiga dokument och länkar.

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill komma på visning på plats!

Bilder

MEDB50AA19D62C84A52A18ACEE74B50A29F
MEDAE41B963916446EFA464C36E6DDAE1CD
MEDC8FEEF2427E045F496506913218E032A
MEDDB8E5F03E44F461BA6CA9F774E385FCD
MEDDC403C358C144CC6B1ACF3BBBC76A1A2

Planritningar

Entréplan

Nedre plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

78 kvm

LÄGENHETSNUMMER

D32

VÅNING

3 av 5

MÅNADSAVGIFT

3 550 kr

BYGGÅR

1989

PRIS

3 195 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

Balkong med utsikt över Tännån, skidbackarna och närliggande fjäll. Härlig eftermiddagssol

PARKERING

1 parkeringsplats med motorvärmare. Elkostnaden (400 kr/år) ingår i uppvärmningskostnaden.

BALKONG

Ja

Hela lägenheten har ljust målade väggar och snickerier och dörrar i furu. På nedre plan ligger en linoleummatta i alla rum utom badrummet. På nedre plan har man satt en ljuslaserad träpanel i taket.

HALL

Man kommer in i hallen direkt från markplan, utan trapp. Här finns plats för avhängning. Torkskåp och städskåp. Klinker på golv. Från hallen når man också wc-rummet.

WC-RUM

Wc-rum med handfat och wc. Våtmatta på golv och målade väggar. Kakel precis ovan handfat.

ALLRUM OCH KÖK

Från hallen går man in i allrummet och det u-formade köket. I rummet finns flera fönster med utsikt mot fjället och skidbackarna. I ena kanten hittar man en rejäl sittgrupp och på andra kanten en väl tilltagen matmöbel. Köket ör u-format och har gott om bänkyta. Köket är rustat med en spis med 4 keramikplattor och ugn, diskmaskin, fläkt, diskmaskin, dubbeldiskho, kyl/frys i pelare och gott om skåp. Parkett på golv och målade väggar i hela rummet.

HALL NEDRE PLAN

Trappen kommer ned i en hall på nedre plan. Från den här hallen når man de tre sovrummen och badrummet. I hallen står ett städskåp och under trappen finns ett utrymme att nyttja till förvaring tex.

SOVRUM

Första sovrummet har plats för en våningssäng och dubbelgarderob där en går att låsa.

SOVRUM

Det här sovrummet har plats för dubbelsäng och dubbelgarderob. Även här kan man låsa en av dem. Här finns också plats för en byrå och från det här rummet når man balkongen som vetter ut mot fjället, skidbackarna och solen. I det här rummet har väggarna en varm, grön kulör och i taket sitter en ljuslaserad träpanel.

SOVRUM

Det tredje sovrummet har plats för en våningssäng och en garderob. Detta rum ligger mitt i huset och har inget fönster.

BADRUM

Det stora badrummet med bastu ligger här på nedre plan. En stor duschhörna skärmas av med en skjutvägg. Handfat, wc och spegel med hyllor. Våtmatta på golv och vägg. Radiator.

Om området

Tänndalen

Längst upp i västra Härjedalen nära gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området. I och med sin närhet till Norge har olika turer och utflyktsmål på andra sidan gränsen och nyttjats flitigt. Röros är särskilt populärt och bjuder på olika typer av arrangemang och aktiviteter.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 15 km där ett bredare utbud erbjuds.

NÄRSERVICE

Under julen 2019 öppnade en ny livsmedelsbutik i Hamra, Tänndalen, öppen året runt. Butiken är ca 700 kvadratmeter stor och den ersätter den gamla butiken, Hamra Närköp. Hamra Livs är en toppmodern livsmedelsbutik med blandat sortiment som styrs efter säsong. I anslutning till butiken finns även ett kafé för fikasugna kunder och trötta skidåkarben.

ÖVRIGT

Hamrafjället i Funäsfjällen, ligger högt och snösäkert, 20 km väster om Funäsdalen och 10 km från den norska gränsen.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Entréplanet är på våning 3 och balkongen på våning 2

ANDEL I FÖRENINGEN

2 %

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

2 %

Ekonomi

EL

5 184 kr

UPPVÄRMNING

13 260 kr

FÖRSÄKRING

384 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

18 828 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser både nätavgift och förbrukning.
Posten uppvärmning debiteras från föreningen 1 ggr/år. I denna post ingår även kostnad för parkering med 400 kr/år.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1989

UPPVÄRMNING

El - vattenburen värme

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2016-11-02

ENERGIKLASS

E

ÖVRIGA BYGGNADER

Föreningen har ett servicehus som innehåller vallabod, tvättstuga, dam- respektive herrbastu samt ett större allrum med pingisbord och köksdel. I servicehuset finns även låsbart skidförråd

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

Nuvarande ägare har gjort om i köket och tagit bort en rad med överskåp ovanför den utskjutande bänkytan. Ny köksfläkt 2022.

Förening

NAMN

Brf Hamrafjället

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

74

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

EKONOMI

Föreningen har inga skulder, dvs är helt obelånad. Mycket god ekonomi. Föreningen äger marken och möjlighet finns att stycka av ytterlligare tomter från fastigheten som heter Härjedalen Funäsdalen 16:10. Hyreshöjning skedde 2021 med 2,6%. Vanlig höjning brukar årligen vara 2-2,5%.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja. l enligt med§ 5 i stadgarna får ej fler än fyra medlemmar per bostadsrätt enligt huvudregeln accepteras. Bostadsrätt får därför ej överlåtas till fler delägare än fyra personer. Om föreningen accepterar, enligt§ 5, fler medlemmar än fyra, får lägenheter överlåtas till dessa nya medlemmar.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 183 kr

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

473 kr

INFORMATION AVGIFT

Årsavgift för boende debiteras per år, se medlemsbrev.

OM FÖRENINGEN

Mycket välskött förening som består av 74 lägenheter . Därutöver finns ett gemensamt servicehus där medlemmarna har tillgång till vallabod, bastu, tvättstuga samt ett större allrum med kök, kamin och pingisbord. Här har även föreningens egen vaktmästare sitt kontor. Förutom de p-platser som hör till lägenheterna har föreningen även gemensamma p-platser för släpvagnar/skotrar.

TV OCH BREDBAND

Antenn. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Fiber. Ingår i månadsavgiften

PARKERING

Till lägenheten hör 1 parkeringsplats med motorvärmare. Elkostnaden (400 kr/år) faktureras separat

Karta

Härjedalen Tänndalen - Funäsdalen

Hamrafjällsvägen 13D

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!