230
MED9031E190E752433784AE101C2C8A4843

Rustikt rundtimmerhus i Funäsdalen med hög mysfaktorKåvan 85B Funäsdalen - Kåvan, Funäsdalen

watermark

Funäsdalen - Kåvan, Funäsdalen

Kåvan 85B


PRIS4 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

98 kvm

TOMTAREA

2 236 kvm

BYGGÅR

2011

DRIFTSKOSTNAD

3 511 kr/månad

PRIS

4 500 000 kr utgångspris

Rustikt rundtimmerhus i Funäsdalen med hög mysfaktor

Ett rustikt fjällhus byggt i rundtimmer med rejäla dimensioner tronar här Kåvan i väntan på ny ägare. Huset restes 2011 och är i ett plan med de vackra timmerstockarna som en inredningsdetalj i hela huset. Här kan man husera 8-11 personer som det är möblerat idag. Sängplatserna är fördelade på 3 sovrum som även har plats för garderober och förvaring. Allrummet är stort och luftigt och är så klart husets hjärta och nav. Rummet är verkligen som gjort för umgänge och häng tillsammans. Med bra placering förhöjer kaminen känslan för alla, var du än befinner dig i rummet. Det är här bordsspelen plockas fram medan dagens matlagningsteam fixar en smarrig middag i det det snygga köket som renoverades 2021. Vill man hellre värma sig före maten får man hoppas att någon satt på värmen i fjällbastun med sina timmerväggar och egen utgång för den som tycker att en snabb nedkylning i snön hör ihop med bastubadandet. Karaktären och atmosfären i det här huset är verkligen något särskilt för dig som älskar det råa, naturliga och rustika.

Genom området går Funäsfjällens fina längdspår och någon kilometer från huset hittar man 6-stolsliften Kåvan Express och flera nedfarter på Funäsdalsberget. Här, runt liften och nedfarterna, växer en centrumanläggning fram där det planeras både restaurang och sportshop. Ljusnan rinner i dalgången och i området hittar du även leder för mountain bike.

Det här är inget annat än en riktig fjälldröm som kan bli verklighet för dig!

Huset ligger för uthyrning säsongen 21/22 och inbringar goda intäkter under året. En ny ägare tar över avtal för innevarande säsong. Kontakta oss för mer info gällande uthyrning.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED9031E190E752433784AE101C2C8A4843
MED8DBA251E8F14414C8A44991DBACF9C7E
MEDFC8AF246416F4596B53974FDCDCDA245
MEDBC21671B4FCD44C796A729F57DAEADCB
MED4CD3BABA9BB6415EAFDEC3394E2DF29E

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

98 kvm

TOMTAREA

2 236 kvm

BYGGÅR

2011

DRIFTSKOSTNAD

3 511 kr/månad

PRIS

4 500 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Det här är ett rustikt rundtimmerhus som inte behöver isoleras, vilket innebär att man har de vackra timmerväggarna synliga i alla rum. I taket har man synliga bjälkar. I sovrummen och badrummet har man målat timmerväggar och tak i bruten vit kulör, medan hall och allrum är naturella. Hela interiören har en härlig fjällkaraktär.

Hall

Hall i vinkel med både sittbänk och plats för avhängning på en vägg. När hallen viker av mot allrummet hittar man en stor garderob med skjutdörrar för ytterligare förvaring och avhängning. Det är från hallen man når alla de övriga rummen. klinker på golv, golvvärme.

Sovrum 1

Sovrum till höger i hallen med plats för familjesäng, dvs våningssäng med bredare underslaf, 140 cm. Här finns också lite hyllor för avlastning samt en garderob. Parkettgolv.

Sovrum 2

Sovrum till vänster i hallen med plats för familjesäng och hela 4 garderober och hyllor för avlastning. Parkettgolv.

Sovrum 3

Det största sovrummet är idag möblerat med 2 familjesängar, med 140 cm i nederslaf, och en garderob. Här skulle man kunna möblera med en dubbelsäng om man tycker det passar det egna behovet bättre. Parkettgolv.

Badrum

Även badrummet har flera timmerväggar vilket innebär att man rustar med duschkabin. I detta fall en dusch med massagefunktioner. I badrummet står pannan och här finns tvättmaskin, kommod och WC. Bastu i anslutning till badrummet. Den vägg som inte är timrad är klädd med målad väv. Klinker på golv.

Bastu

Härlig bastu med timmerväggar och klinker på golv. Utgång direkt från bastu för den som tycker att slänga sig i snön hör till bastandet.

Allrum och kök

Husets hjärta. Ett stort rum med plats för matplats och sittgrupp. Flera fönster släpper in ljuset och naturen och kaminen värmer och sprakar för alla som vistas i rummet. Snyggt kök, renoverat 2021, som är rustat med induktionshäll, inbyggd ugn och micro, fläkt och vinkyl. Klinker på golv och kakel som stänkskydd ovanför diskbänk.

Om området

Funäsdalsberget och specifikt Kåvan är ett område som växer och bebyggs i denna stund. Utvecklingen är i sin linda men läget är exceptionellt bra med skidbackar och sittlift mitt i området. Det är en förlängning av Funäsdalen by och det är gångavstånd till förskola och skola. Genom området löper ett välpreparerat längdspår som ingår i Nordic Ski-spåren och i utkanten av området flyter Ljusnan fram. Här planeras en centrumanläggning med butik och restaurang och här byggs redan nu nya lägenheter.

Så här skriver tidningen Åka Skidor om Funäsdalsberget:

Smebacken
"När nya delen av Funäsdalsberget skulle byggas gick det antagligen till så här: först stakades storslalombanan, sedan fälldes träden som stod runtomkring. Vid botten byggdes liften. Backen där oräkneliga FIS-tävlingar och Europacuper avgjorts är som gjord för stora, svepande svängar med vindbrus i öronen”. Åka skidor har utsett Smebacken till en av de 11 bästa pisterna i Sverige.

Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

I Funäsfjällen finns:
- Skandinaviens största skidområde – 136 nedfarter
- Längdspår i världsklass – 300 km i varierande terräng
- Randoné och offpist – 60 toppar över tusen meter
- Skoterleder – 610 km i sagolikt fjällområde
- Isfiske, isklättring, myskoxsafari, lavinkurser m.m.

Under sommaren kan du ta gondolen upp på berget, klättra, vandra, cykla MTB, rida och paddla. Bara fantasin sätter gränser!

Kommunikation

För att handla behöver åker du till Funädalen by. Bykärnan ligger ca 1 km från Kåvan.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar.

Närservice

För att handla behöver åker du till Funädalen by. Bykärnan ligger ca 1 km från Kåvan.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar.

Ekonomi

EL

32 013 kr

VA

5 419 kr

VÄG, SAMF

3 030 kr

ÖVRIGT

1 675 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

42 137 kr / år

Tillkommande kostnad, kommunal fastighetsavgift

8 874 kr / år

Kommentar

Posten övrigt avser tömning av tank.
Posten el avser både nätavgifter samt elhandel
I posten för v/a ingår vatten och renhållning. Posterna sköts och faktureras av samma leverantör.
Kostnad för försäkring tillkommer.

Full värme ha varit på året runt. För den som önskar sänka förbrukningen så är tipset att sänka värmen när fastigheten ej används

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

2011

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ELFÖRBRUKNING

19 083 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Rundtimmer

FASAD

Rundtimmer

FÖNSTER

3-glas

TAK

Shingel

FASTIGHETSBETECKNING

Funäsdalen 8:262

Övrigt

Byte av alla fönster
Byte av kök 2021
Byte till minireningsverk 2021 se länk https://biokube.se/varfor-biokube/

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

2 024 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 484 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

1 987 500 kr

Tomt

AREAL

2236 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

UTEPLATS

Stor veranda på 3 sidor om huset

PARKERING

Gott om plats för parkering i anslutning till huset.

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp med minireningsverk. Tömning av tank 1 ggr/år för nuvarande ägare. Delas med grannfastigheten.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:153 ändamål: Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:166 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:28 ändamål: Vägar
Förmån: Officialservitut Väg, 2361-16/118.5(2 st)
Last: Officialservitut Väg, 2361-16/118.5(2 st)

Planbestämmelser

Detaljplan

Viktiga dokument & länkar

Bygglovshandlingar
Rundvandring
Information minireningsverk
Bostadsbeskrivning
Länk till detaljplna

Karta

Härjedalen Funäsdalen - Kåvan

Kåvan 85B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Till kontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!