HuvudsidaOm företaget
230
MED0C6E0529F3144A39B88DA93D0A0B7C63

Mycket fin tomt på Konäset, Tärnaby med underbar utsikt över LaisanKonäset 420 Tärnaby

watermark

Tärnaby

Konäset 420


PRIS (utgångspris)1 095 000 kr

Fakta om tomten

TYP

Tomt

TOMTAREA

875 kvm

Mycket fin tomt på Konäset, Tärnaby med underbar utsikt över Laisan

Högt belägen tomt med västerläge strax utanför Tärnaby med härlig utsikt över sjö och fjäll. Här finns möjlighet att bygga ett hållbart boende med goda möjligheter till lugn och rekreation. Perfekt för den som gillar närhet till naturen med skidåkning, fiske och svampplockning nära till hands. Ski-in från Laxfjället i Tärnaby. Till skidbackarna i Hemavan är det ca 20 minuter med bil.

Detaljplanerat område med gemensam väg och VA. Planen ger utrymme för 110 kvm byggnadsarea samt 30 kvm garage. Anslutningsavgifter för VA ingår i tomtpriset. El och fiber finns vid tomtgräns.

Vi hjälper självklart till med kontakter till byggare och husföretag om så önskas.

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Bilder

MED0C6E0529F3144A39B88DA93D0A0B7C63
MED77EAF2985D3D47C99917F8010720466B
MED1CACA2F254EC41929341F859C76C97A2
MED6274933422974085B1BE4F15F0F7D89C
MED7E1D1909A04640559DA3AFE778F1A1F8

Fakta

Fakta om tomten

TYP

Tomt

TOMTAREA

875 kvm

Om området

Tärnaby är den lilla byn i Västerbottens inland som fostrat några av Sveriges, nej världens bästa skidåkare. Ingemar Stenmark, Stig Strand, Anja Pärson, Jens Byggmark…. Kanske beror det på något i det kristallklara dricksvattnet, eller mer troligt de branta utmanade skidbackarna som är otroligt lättillgängliga?

Söker du utmanande skidåkning är Tärnaby det självklara valet. Namnen på backarna vittnar om stjärnorna som fostrats just här, Ingemarbacken och Anjabacken för att nämna några.

Självklart behöver du inte vara världsmästare för att åka i backarna, det finns nedfarter för alla, kombinerat med flera mysiga grillplatser.
Oavsett vilken backe du väljer, har du från toppen av dessa en fantastisk utsikt över sjön Gäutan och det mäktiga Ryfjället.

Uppskattar du längdskidåkning finns en mängd preparerade längdspår, både med och utan belysning. Milspåret tar dig upp på fjället och bjuder på både vacker omgivning och pulshöjning. Elljusspåret är ett kuperat spår nere i skogslandet, med både kortare och längre slingor. Utgår du från Vikmyran finns både utegym och ombytesrum med duschmöjligheter för alla som tränar.

Skoterlederna är tillgängliga oavsett var i Tärnaby du påbörjar din tur, och lederna är väl utmärkta med skyltar. Köper du ledkartan får du dessutom en god överblick över samtliga leder och utflyktsmål.

Sommartid erbjuder Tärnaby mycket för den aktiva. Sjön Gäutan lockar till fiske på nära håll, Tärnaån också. Här kan du enkelt gå eller cykla längs med Tärnaleden till Solberg, prova på att flugfiska i ån för att sen avsluta med ett svalkande dopp i Solberg, på områdets stora familjevänliga badstrand. Självklart kan du ge dig ut på fjällvandring och njuta av oförglömliga och vackra vyer.

Hösten är ett kapitel för sig, då skogens alla färger sätts i brand. Nu ges möjligheter till svamp och bärplockning för alla, fint inramat av höstens starka färger.

KOMMUNIKATION

Till Tärnaby kan du flyga, åka buss eller köra bil. Flygplatsen ligger 2 mil norr om Tärnaby i Hemavan. Hemavan Tärnaby Airport, en regional flygplats med avgångar till eller från Stockholm Arlanda 6 dagar i veckan. Om vädret är klart, bjuder den 2 timmar långa flygresan på en inflygning lite utöver det vanliga med en storslagen utsikt över fjällmassiven.

Väljer du bilen eller bussen följer du Blå Vägen E12, som fått sitt namn då den följer Umeåälven ner mot kusten, eller så var den i begynnelsen utritad med en blå penna på kartan.

Vilket som, resan bjuder på vacker natur från kust till fjäll.

NÄRSERVICE

Är du på besök i Tärnaby kan du bo på något av de två hotellen, båda i nära anslutning till skidbackarna. Här kan du också unna dig en god bit mat eller en välförtjänt afterski efter en lång dag på skidor. Vill ni hellre bo i stugor eller lägenheter finns det ett stort utbud att välja på, både i östra och västra delen av byn.

Har du som många andra förälskat dig i denna världsmästarby så kanske det är dags att köpa en bostad i Tärnaby.

Västra delen av byn har fått en ny siluett där ett nytt stugområde utvecklas i sluttningen i anslutning till Laxfjället, med en fantastisk utsikt över byn och Ryfjället.

Till området räknas också populära platser så som Solberg, Konäset, Joesjö och Västansjö. Samtliga ställen ligger i nära anslutning till både fjäll och sjö, en ganska svårslagen kombination om man älskar friluftsliv.

I Tärnaby finns sjukstuga, kommunhus, skola, dagis och skidgymnasium och Tärnaby Skidhem som är en folkhögskola för den som satsar på en alpin elitkarriär.

I byn finns bland annat butiker, polisstation, bibliotek, apotek, bensinstation och samiskt centrum. Mitt i byn finns även en lekpark för de minsta.

Föreningslivet i byn är stort, och erbjuder en rad olika aktiviteter, men störst är så klart den välkända föreningen Tärna IK Fjällvinden.

Byggnad

FASTIGHETSBETECKNING

Laisholm 1:196

Allmänt om tomten

TAXERINGSVÄRDE

137 000 kr

TAXERINGSKOD

210, Småhusenhet, tomtmark

AREAL

875 kvm

VATTEN/AVLOPP

Gemensamt vatten och avlopp via förening. Anslutningsavgifter ingår i tomtpriset.

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Laisholm GA:2 ändamål: Vägar
Förmån: Officialservitut Väg, 2421-2020/62.1

ÖVRIGT

Detaljplan ligger under dokument.

Karta

Storuman Tärnaby

Konäset 420

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!