MED793C41283D904201A3B8DC50510A0818

Sista tomten på Ljungbacken - markberedd och klar

watermark

Lofsdalen - Uppvallen, Lofsdalen

Ljungbacken 18

Fakta

TypTomt
Tomtarea1,618 kvm
Driftskostnad872 kr/månad

Utgångspris: SEK 2,000,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Fina Ljungbacken ligger i det genuina fjällområdet Uppvallen. Nu säljer vi den sista tomten som ligger i bästa söderläge och har en fantastisk utsikt mot Lofssjön, kalfjäll och Hovärken. Tomten är redan markberedd och klar för byggnation. VA är ingrävt till byggplatsen, elskåp finns redan på plats och abonnemang är påkopplat. Även byggplats för garage är iordninggjort. Infartsväg är klart. Anpassning av grusbädden kan behöva göras till det hus som ska byggas.

Noens tomtområden kännetecknas av att det är naturen som ligger till grund för hur området utformats. Tomterna har skapats efter naturens linjer och höjder vilket genererar en harmoni utöver det vanliga. Skidspåret löper genom området och en stilfull, passande skidtunnel har konstruerats för att passa in i fjällmiljön. Här har du möjlighet att koppla av i ditt fjällboende men samtidigt få fjällens aktiviteter vid dörren. Utsikten är fantastisk. Området ska upplevas på plats. Flera hus har kommit på plats efter det att bilderna tagits. Fina rejäla vägar, belysning samt stora tomter är utmärkande för Ljungbacken. Här får du uppleva det riktiga fjällen. Ring för att boka en visning på plats, vi finns i Lofsdalen.

Om området

Uppvallen är ett riktigt fjällområde i Lofsdalen där naturen får stå centrum. Här finns de vackra fjällbjörkarna kvar och utsikten är på de allra flesta ställen magnifik. Uppskattar du lugnet, utsikten och närhet till fantastiska längdskidspår och skoterspår så har du hittat rätt. Här är du i symbios med natur och fjäll.

Uppvallens fritidsområde byggdes upp på 1970-talet. Samfälligheten bildades 1974. Samfälligheten består av ca 230 stugor som delar på skötseln av vägunderhåll, snöröjning och grönområden.

Lofsdalen
I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Här finns chans att bo både låglänt vid Lofsdalssjön eller i höglänt terräng i något av de områden som ligger högre upp på berget.

Närservice

Uppvallen Ljungbacken ligger ca 3 km från Lofsdalens bykärna

Viktiga dokument & länkar

Planbeskrivning Ljungbacken
Tomtkarta (6)
Bygglovsprocessen
Nybyggnadskarta

Bilder

Fakta

Byggnad
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 26:319
Allmänt om fastigheten
Kommunal fastighetsavgift
SEK 3,110 / år
Taxeringsvärde
SEK 311,000
Taxeringskod
210
Tomt
Areal
1618 kvm
Tomtbeskrivning
Byggbestämmelser:
- Största tillåtna byggnadsarea är 150 m2 för huvudbyggnad och 50 m2 för uthus och gårdsbyggnad.
-Högst en huvudbyggnad får uppföras på varje tomtplats. Endast friliggande hus får uppföras. Högst två lägenheter får inredas på varje
tomtplats.
- Tillåtna byggnadshöjd för huvudbyggnad är 5,8 meter och
för uthus och gårdsbyggnad 3,5 meter.
- Högst två våningar får uppföras. Därutöver får ej sluttningsvåning
anordnas eller vind inredas.
- Bebyggelsen skall i sin utformning utgå från Härjedalens och
bygdens byggnadstradition.
- Byggnaden skall ha enkla former med taknock i samma riktning som långsidan. Fasader ska vara av trä.
- Taken ska ges en lutning på 25-35 grader och utföras med
begränsade takutsprång.
- Färgsättningen ska harmoniera med bygdens traditionella färgsättning.
- Takmaterial ska utgöras av icke reflekterande material.

Kontakta Miljö och Bygg på kommunen för mer detaljerade råd och riktlinjer angående bebyggelsens husutformning utformning
Vatten/avlopp
Vatten och avlopp, el samt fiber
Anläggningsavgift inklusive 1:a lägenhetsavgiften, avseende kommunalt vatten och avlopp, är erlagd för fastigheten och förbindelsepunkt för ändamålen finns upprättad för anslutning i tomtgränsens närhet. För lägenhet nr 2 på fastigheten tillkommer en avgift per lägenhet i enlighet med Vatten och miljöresurs VA-taxa. Elanslutningsavgift gällande 16-25A betalas av säljaren och ingår i köpeskillingen och finns för anslutning vid tomtgräns. Servisavgift för inkoppling av el till byggnad tillkommer med en avgift som betalas av köparen.

Förberett för fiber. Anslutningsavgift tillkommer
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:38, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:7, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:9
Övrigt
VA är ingrävt till byggplatsen , elskåp är uppsatt och abonnemang finns redan (så ingen servisavgift tillkommer) även byggplats för garage är iordninggjort ! Infartsväg är klart !

Karta

Lofsdalen - Uppvallen Lofsdalen

Ljungbacken 18

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!