230
MED91D4CBBA96CC4BFBA8581A53B87EAF03
Boka visning

En äkta fjälldröm till salu i storlagna BruksvallarnaMyhrs väg 38 Bruksvallarna, Bruksvallarna

watermark

Bruksvallarna, Bruksvallarna

Myhrs väg 38


PRIS12 000 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

290 kvm

TOMTAREA

1 748 kvm

BYGGÅR

2017

DRIFTSKOSTNAD

2 653 kr/månad

PRIS

12 000 000 kr utgångspris

En äkta fjälldröm till salu i storlagna Bruksvallarna

En timmerskola från 1800-talet från Åsarna timrades ned och flyttades till den perfekta tomten på Björklidens fjällby i Bruksvallarna. Oändligt många timmar blev till år innan den genomgått sin förvandling från skola till ett femstjärnigt fjällboende på drygt 300 kvm, unik i sin utformning och med 360 graders fri fjällutsikt. Resultatet av allt är enastående. Specialbyggda inredningsdetaljer som toppats med inventarier som passar så perfekt och gör helheten så fantastisk. Så klart har ägaren även tänkt energieffektivt och installerat bergvärme.

Ägaren har haft en vision och ett inre öga som sedan förverkligats av duktiga hantverkare. Här finns de gamla timmerväggarna kvar på flera ställen i huset, smakfullt kombinerade med gamla träplank från västra Härjedalen som bränts av solen under många år. Väderbitna ladugårdsdörrar, gamla störar från böndernas hässjor, specialbeställda fönster från Traryd som passar perfekt där byggnadens originalfönster suttit, moderna golv i rustikt utförande, moderna och eleganta badrum med rustika och specialbyggda detaljer, ett bondkök med bänkskivor från Granit och Form i Ås, en trappa med specialgjorda steg från en kraftig fura från Frösön i Jämtland tillsammans med en handplockad stam från en blötmyr i Lillhärdal och en mängd passande asseccoarer ger huset en elegans som inte fullt ut går att beskriva. Läget i Bruksvallarna, på höjden i Björklidens fjällby, ger sitt bidrag till det unika med en utsikt över fjällvärlden som tar andan ur dig. Allt detta måste upplevas på plats!

Hur fint boendet än är så vill man lämna det ibland. Utanför dörren går det fina längdspår (som Bruksvallarna är så känt för) som tar dig upp på fjället eller ned till spårcentralen och i närheten finns också möjlighet att ta sig ut på skoterled. Du har fjället in på knuten och kan nyttja det för härliga turer både sommar och vinter. Närmaste alpina skidanläggning är Ramundberget som ligger bara några minuters bilväg bort. På lagom bilavstånd hittar du även Funäsdalsberget och Funäsdalen by, Tänndalen och Hamra skidanläggning.

Vidare i annonsen finns mer utförlig information om huset planlösning. Under rubriken "viktiga dokument och länkar" finns mer dokumentation och en filmad visning.

Vi visar mer än gärna detta fantastiska hus. Ta kontakt med oss för att boka privat visning. Varmt välkomna till Bruksvallarna och Myhrs väg 38!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED91D4CBBA96CC4BFBA8581A53B87EAF03
MEDFE68C6B2AB864F54BCD97CF0785A3BDA
MEDDAF3FEE98E324C368A5F24A24E45DA5C
MED3C8FBB02AAEF4CCE88C5325FB5A04712
MED36D0B25EE5A74709882F8C45446046F1

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

8 rok

BOAREA

290 kvm

TOMTAREA

1 748 kvm

BYGGÅR

2017

DRIFTSKOSTNAD

2 653 kr/månad

PRIS

12 000 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

8 rum varav 5 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

AREAKÄLLA KOMMENTAR

BOA är ca 300 kvm. Taxeringsuppgifterna stämmer troligen ej med verkligheten. BOA ej kontrollmätt.

Huset är besiktat och protokoll finns hos mäklaren.

Huset är i två plan och har fem sovrum, två badrum på övre plan varav det ena mer som en relaxavdelning med spabad, dusch, wc och bastu, en toalett på nedre plan samt ytterligare en dusch som är placerad i groventrén. Här kan du bo mycket bekvämt, både som fritidsboende men också permanent. Det här är ett ställe att samla familjen och vänner för högtider och ledigheter, utrymme saknas inte!

På nedre plan finns en stor och imponerande lounge som tidigare var skolsal. I mitten av rummet stoltserar en stor murad öppen spis och rummet har plats för större möblemang. En mindre trapp leder upp till två sovrum som vardera är möblerade med två enkelsängar. På nedre plan finns även matsalen som under skolans tid även då var matsal. Här står idag ett gediget matbord i trä med åtta stolar men har plats för fler om så önskas. En vacker putsad kammin med insats från Jötul är fint placerad i ett hörn. Innanför matsalen finns ett charmigt bondkök med köksö och köksbänkar i sten från Granit och form i Ås. En 90 cm bred gasolspis från Smeg har installerats. Självklart så finns även en punchveranda som badar i ljus och fjällutsik i anslutning till loungen och matsalen. Här finns även en dörr som leder ut till den stora altanen. Nedre plan har även en stor hall med vackra beklädda väggar. Den ena väggen har klätts med vacker sten från Jämtland. Från hallen når du toaletten som inte heller lämnats åt slumpen gällande inredning och planering.

Trappen som tar dig upp till den rymliga övervåningen finns i anslutning till entrén på nedre plan. Övervåningen har öppet upp i nock och taket pryds av fina mörkbetsade limträbalkar. På övre plan finns tre sovrum, varav ett master bedroom i imponerande storlek som har möblerats med dubbelsäng, sittgrupp och förvaring. Här finns även utgång till balkongen som har storlagen utsikt. I anslutning till master bedroom finns en mycket generös walk-in closet. Så klart inrymmer huset även en avslappnande relaxavdelning med stora vackra fönster, spabad, bastu byggd i finskt specialträ, sittmöbler, vacker förvaring, dusch och WC. Även ett gästbadrum med dusch och WC finns. Inte att förglömma är att övre plan även har ett vallarum samt tvättstuga.

Med en blandning av gammalt och nytt, rustikt och modernt, specialbyggd inredning och specialbeställda fönster är hela intrycket av huset mycket speciellt. Noga uttänkt och skickligt genomfört har man byggt ett hus som har något alldeles extra att erbjuda sin ägare. Timmerväggar och gamla, brända laduväggar dyker upp i hela huset. Ekgolv i de flesta rum och rustika klinkerplattor i andra. Genomgående vitmålade trätak.

Entréplan

Entréplan består av en första hall, ett grovrum med dusch, tvättho och torkskåp, en inre hall med plats för avhängning, teknikrum/pannrum, wc-rum med handfat, matrum med större matmöbel, skänk och kamin, kök med stor köksö, skafferi, gasspis från Smeg med 6 plattor, sidebyside kyl/frys, lounge med bokhyllor soffa och 4 fåtöljer, stor öppen spis och tv-bänk, två sovrum med två enkelsängar i varje samt en punchveranda med två fåtöljer.

Övre plan

På övre plan finns två sovrum med snedtak, det ena med 160 cm säng (2X80) och det andra med 160 cm (2X80) bred säng plus en enkelsäng, allrum med sittgrupp, tvättstuga med tvättbänk, tumlare, tvättmaskin och torkskåp, badrum med dusch, wc och handfat, relax med badkar, 2 stolar, handfat, förvaringsskåp, bastu och WC, generös walk-in-closet utrustad med hyllsystem för förvaring, stort sovrum med dubbelsäng 180 cm, två fåtöljer med fotpall och bord samt en platsbyggd byråförvaring. Utgång till balkong. På övre plan finns också ett vallarum/förråd.

Om området

Bruksvallarna och Ramundberget är en del av Funäsfjällen. Runt denna unika fjällmiljö finns ett imponerande utbud av aktiviteter, vars enda syfte är att göra vistelsen i fjällvärlden till en oförglömlig upplevelse. 660 meter över havet hittar ni denna fjällpärla som är starkt förknippad med längdskidåkning. En genuin starkt växande fjällby med stor tradition.

Bruksvallarna ligger i Sveriges sydligaste högfjällsområde. Att åka skidor på vintern och fjällvandra på sommaren är av naturliga skäl det traditionella sättet att sysselsätta sig på i området. Fjälltopparna reser sig majestätiskt och självsäkert mot himlen. Det urgamla berget är härdat genom årtusenden. Helagsfjället, Sveriges sydligaste glaciär & högfjäll, reser sig i fjärran, tillsammans med Sylarna, Skars och framförallt den karakteristiska Mittåkläppen, vars profil med, fantasins hjälp, liknar en väldig vågkam på väg att skölja in över vidderna. Bruksvallarna är en genuin och levande fjällby med Ljusnan vackert slingrande genom byn. Turismen är huvudnäring med bl a hotell, stugbyar, mataffär, sportaffär, bensinstation, skoteruthyrning, restauranger och caféer.
Här finns Funäsfjällens spårsystem med mil av preparerade skidspår. Mittåkläppen är en klassiker för både världselit och turåkare. Alpin skidåkning finns i Ramundberget 9 km bort. I Bruksvallarna finns förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola för åk 1-5.Till Funäsdalen som har övrig samhällsservice är det ca 1,5 mil.

Övrigt

Planlösning på övre plan stämmer ej överens med bygglovsritningen. Den taxerade boarea samt biarea överensstämmer ej exakt med det färdigställda huset. En attefallstillbyggnad gjordes under 2019 på 15 kvm. Boarean är ej kontrollmätt och säljaren tar ej ansvar för eventuella avvikelser. Om boarean är av större betydelse för köparen välkomnas köparen att genomföra en kontrollmätning.

Ekonomi

EL

18 622 kr

VÄG, SAMF

11 514 kr

ÖVRIGT

1 700 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

31 836 kr / år

Kommentar

Posten el avser år 2021 och innefattar både nätavgifter samt elhandel
Posten samfällighetsavgift innefattar v/a, renhållning och del vägsamfällighet.
Posten övrigt avser arrendeavtal med staten för infartsväg

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

2017

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Huset har uppförts 2012-2016

UPPVÄRMNING

Bergvärme, vattenburen golvvärme samt radiatorer. Kammin samt öppen spis

VENTILATION

Fläktstyrd Frånluft

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ELFÖRBRUKNING

14 988 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta Thermogrund

STOMME

Timmer

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Timmer, trä

TAK

Grästak samt plåt över entrén

FASTIGHETSBETECKNING

Ljusnedal 1:202

Övrigt

Vattenburen bergvärme på markplan, radiatorer på övre plan.
Markarbete har påbörjats för att bygga ett garage/carport
Fiber installerat
Trägolv på nedre plan är ett rustikt ekgolv från Kährs
Golv på övre plan är ett klickgolv
Stengolv i toalett på nedre plan samt den som sitter på väggen i hallen kommer från Granit och form i Ås.
Tackstockarna på nedre plan är ursprungliga golvåsar
Stolpen i köksön kommer från den ursprungliga entrén som fanns på skolan

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

6 043 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

4 831 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

4 000 000 kr

Tomt

AREAL

1748 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

UTEPLATS

Stor altan i tre väderstreck

PARKERING

Stor grusad plan för parkering av bilar.

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Björklidens samfällighet äger och förvaltar VA inom området

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Ljusnedal GA:8 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Ljusnedal GA:9 ändamål: Vägar

Arrende finns gällande infartsväg till hus. I samband med kontraktskrivning ska ansökan om ny arrendator skickas in till länsstyrelsen. Kontakta oss för mer information

Planbestämmelser

Detaljplan

Karta

Härjedalen Bruksvallarna

Myhrs väg 38

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Till kontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!