HuvudsidaOm företaget
230
MEDF9B79D7710CF496586820C1C11B708D8

Snyggt Townhouse vid pistens kant, redo för inflytt!Ny Kåvantorget 103 Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, Funäsdalen

watermark

Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget, Funäsdalen

Ny Kåvantorget 103


PRIS (acceptpris)4 790 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

101 kvm

BIAREA

17 kvm

LÄGENHETSNUMMER

03

MÅNADSAVGIFT

4 761 kr

BYGGÅR

21/22

PRIS

4 790 000 kr Acceptpris

Snyggt Townhouse vid pistens kant, redo för inflytt!

Brinner du för skidåkning, skön manchester och uppskattar boende med stil och profil, då är du hemma här i Kåvan och i snygga Townhouse! En stoppsladd i nedre delarna av skidbacken sprätter bokstavligen upp snön på fasaden till din lägenhet, det kan omöjligt bli mer fjäll och skidåkarkänsla än den som erbjuds här. Här pratar vi skidåkarlyx! Du behöver inte söka information om väder, före i pisten, formen på manchester och du behöver inte sätta dig i bilen en halvtimme innan liften öppnar för att vara först i backen en perfekt skidåkarmorgon. Du ser allt från ditt fönster och går ut till liften någon minut innan öppning.

När det svider i låren eller när barnen blivit kalla sladdar du rakt in till ditt arkitektritade boende där inredningen är vald med omsorg för att skapa en harmonisk och exklusiv känsla och man har verkligen lyckats. Lugna kulörer skänker en modern känsla med hemtrevlig twist och du välkomnas med varm bastu och knastrande brasa. Byggnaden har en tilltalande design som sticker ut i området och väl inomhus hittar du en lägenhet i tre plan om totalt 118 kvm inkl. souterräng och vind. Här finns hela 4 sovrum, 2 badrum med dusch varav ett med bastu och ett helt eget våningsplan med kök och allrum. Med andra ord gott om plats att samla vänner och familj på.

Är du en hängiven längdåkare kan du kliva på Funäsfjällens 300 km långa längdspår alldeles i närheten, liksom cykelled på sommaren.

Låt hyresintäkterna från din fjälldröm täcka dina kostnader
Om du väljer att köpa din lägenhet nu, så ingår en hyresgaranti* som täcker räntekostnader och avgifter under de första två åren. Du kan fokusera på att dela dina upplevelser med dina nära, så ser vi till att dela ditt boende för att göra finansieringskalkylen lite lättare.

Uthyrningen sköts via Funäsdalen Berg & Hotell, som har lång erfarenhet av att ansvarsfullt och problemfritt hyra ut boenden till skidturister, och du som ägare behåller tillgång till 33 av årets 52 veckor. Kort sagt – Låt tiden du inte är i fjällen finansiera den tiden du verkligen behöver där.

*motsvarande 65% lånegrad, ränta 4,5%, aktuell månadsavgift samt stugägarskidpass 4 personer familjerabatt värd ca 10.000kr

Bilderna är tagna i annan bostadsrätt som är spegelvänd mot denna.

Under viktiga dokument och länkar på mäklarens hemsida finns både viktigt och nyttig information att ta del av.

Bilder

MEDF9B79D7710CF496586820C1C11B708D8
MED8FF3B8F76E564815BAE8D146D396C783
MED12010E959D9D4131AC732848735FFE99
MED839C0E4AA462412BA90850631BF00A4A
MEDA6E9C4C57CEF474BA09712A4A5180286

Planritningar

Townhouse numrering

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

101 kvm

BIAREA

17 kvm

LÄGENHETSNUMMER

03

MÅNADSAVGIFT

4 761 kr

BYGGÅR

21/22

PRIS

4 790 000 kr Acceptpris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

uppmätt på ritning. BIA avser golvyta som ej får inräknas i BOA tex yta i souterräng.

UTEPLATS

Balkong

BALKONG

Ja

PARKERING

1 dedikerad parkering med laddstolpe (ej snabbladdning) för varje bostadsrätt.

I detta boende finns smarta förvaringar samt möjlighet till att ta hand om sin utrustning. Materialval är viktigt för fjällboendets karaktär. De valda materialen tål kyla och snö och de är typiska för fjällandskapet.

Fönstren är placerade rationellt och modernt, de är stora och generösa och släpper in ljus i rummen. Planlösningarna är yteffektiva och funktionella för ett bekvämt boende i fjällen året runt. Här skall man kunna umgås och laga mat tillsammans i ett generöst allrum med plats för alla att samlas. Alla rum är varma och välkomnande med trägolv och träpanel med fina detaljer och snickerier. Den interiöra färgsättningen är ljus, varm och harmonisk. På entréplanet skapas ett spaliknande våtutrymme med bastu, dusch och wc . Alla lägenheterna har gott om plats för förvaring tack vare ett kallförråd för utrustning och en klädkammare. Sovrummen är yteffektiva och ljusa.

Under viktiga dokument finns ett bofaktablad där du kan läsa mer detaljerat om materialval och färgsättning samt se planskiss.

HALL

Hallen ligger i souterrängplan och har plats för förvaring vid trappen och under trappen där och torkskåp och en garderob placeras. Klinker på golv och träpanel på vägg och tak.

SOVRUM

Från hallen når man det här sovrummet som har plats för en våningssäng med bredare underslaf.

KLÄDKAMMARE

I hallen finns denna klädkammare som slukar mycket utrustning, väskor mm. Mycket praktiskt utrymme. Klinker på golv och träpanel på väggar.

BADRUM

Riktigt stort badrum med stor dusch, dubbel kommod, rejäl bastu och en separat wc. Här finns frånluftsvärmepumpen, kombimaskin för tvätt och tork samt vv-beredare. Klinker på golv och kakel på vägg.

VÅN. 2 ALLRUM OCH KÖK

Hela våning 2 upptas av allrum och kök. Med fönster från två motsatta håll blir rummet öppet och ljust. Från ena sidan har man morgon och förmiddagssol och njuter av utsikt mot Anåfjället. På andra sidan ligger skidbacken alldeles utanför fönstret. I rummet finns ett kök med bra bänkytor och mycket skåp, plats för en stor matmöbel samt en allrumsdel med braskamin och utikt mot skidbacken. Utgång till stor balkong.

VÅN. 3 VINDSVÅNING

På översta plan ligger tre sovrum och ett badrum. Alla rum här upp har snedtak och sovrummen har takkupor som gör att man kan ha fullstora fönster och får in mer rymd i rummet. Två av sovrummen rymmer dubbelsäng och det tredje har två enkelsängar.

FÖRRÅD

Kallförråd intill entré om ca 1 KVM.

Om området

Funäsdalsberget och specifikt Kåvan är ett område som växer och bebyggs i denna stund. Utvecklingen är i sin linda men läget är exceptionellt bra med skidbackar och sittlift mitt i området. Det är en förlängning av Funäsdalen by och det är gångavstånd till förskola och skola. Genom området löper ett välpreparerat längdspår som ingår i Nordic Ski-spåren och i utkanten av området flyter Ljusnan fram. Här planeras en centrumanläggning med butik och restaurang och här byggs redan nu nya lägenheter.

Så här skriver tidningen Åka Skidor om Funäsdalsberget:

Smebacken
"När nya delen av Funäsdalsberget skulle byggas gick det antagligen till så här: först stakades storslalombanan, sedan fälldes träden som stod runtomkring. Vid botten byggdes liften. Backen där oräkneliga FIS-tävlingar och Europacuper avgjorts är som gjord för stora, svepande svängar med vindbrus i öronen”. Åka skidor har utsett Smebacken till en av de 11 bästa pisterna i Sverige.

Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

I Funäsfjällen finns:
- Skandinaviens största skidområde – 136 nedfarter
- Längdspår i världsklass – 300 km i varierande terräng
- Randoné och offpist – 60 toppar över tusen meter
- Skoterleder – 610 km i sagolikt fjällområde
- Isfiske, isklättring, myskoxsafari, lavinkurser m.m.

Under sommaren kan du ta gondolen upp på berget, klättra, vandra, cykla MTB, rida och paddla. Bara fantasin sätter gränser!

KOMMUNIKATION

Till Funäsdalen tar man sig med buss, Härjedalingen, från Stockholm. Väljer du Snötåget går du av vid Röjans Station och tar en transferbuss till Funäsdalen. Skidbuss går mellan Fjällnäs och Ramundberget, förbi Kåvan. Närmaste hållplats är idag Röstberget men samtal pågår om förändring.

NÄRSERVICE

För att handla behöver åker du till Funädalen by. Bykärnan ligger ca 1 km från Kåvan.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar.

PARKERING

Stora parkeringsytor finns planerade för området.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

5,2095 %

Ekonomi

EL

17 405 kr

VA

7 370 kr

RENHÅLLNING

2 640 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

27 415 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Se ekonomisk plan för mer specifika uppgifter
- Ovan angivna driftkostnader avser bostadsrättslägenhet med yta om 70 kvm. Se den ekonomiska planen för specificering av varje bostadsrätt
- Energiförbrukningen för uppvärmning och hushållsel är uppskattad. Pris per kwh baseras på 1.00 kr.
- Avgiften för VA och avfallshantering är baserad på fast årsavgift från VA-bolag respektive renhållningsbolag och debiteras varje bostadsrättsinnehavare.
- Hemförsäkring inklusive bostadsrättstillägg tillkommer

Byggnad

BYGGNADSTYP

3-planshus

BYGGNADSÅR

21/22

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump och kamin

VENTILATION

Frånluft med återvinning

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ELFÖRBRUKNING

7 245 kWh/år

ÖVRIGA BYGGNADER

Hus C (byggnad 15 i situationsplan). Nedre plan kommer att inrymma 4 kallförråd om ca1 kvm som tillhör lgh 11-14. Övriga ytor disponeras av föreningen. På övre plan finns möjlighet till ev föreningslokal.
I etapp 2 planeras det att byggas en attefallare samt friggebod vid Chalet.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

Huset har en sockel i skiffer som harmoniserar väl med fasadens bruna träpanel, zinkgråa plåttak och takkupor.

Grundläggning: Platta på mark
Stomme och ytterväggar: Betong / Trä
Fasad: Trä
Yttertak: Plåt
Fönster: Tre-glas trä/aluminium
Dörrar: Trä, glas

Kortfattad lägenhetsbeskrivning
Innerväggar: Träpanel
Tak: Träpanel
Golv: Trä/Klinker
Kök: Platsbyggt kök
Badrum: Kakel/klinker

Frånluftsvärmepump

Förening

NAMN

Bostadsrättsföreningen Chalet Kåvan

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

20

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen äger marken.

OM FÖRENINGEN

Föreningen har 20 lgh fördelat på det man kallar Townhouse och Chalet där Chalet är 6 exklusiva enheter som ligger placerade i skidbacken.

PARKERING

Föreningens lägenheter nyttjar plats på den allmänna parkeringsytan i området.

Karta

Härjedalen Funäsdalen - Skidtorget Funäsdalsberget

Ny Kåvantorget 103

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579