230
MED61924D72A00B42099DD18BB4F94A5B7B

Exklusiv bostadsrätt precis vid pisten i RamundbergetOsthangvägen 214A Ramundberget, BRUKSVALLARNA

watermark

Ramundberget, BRUKSVALLARNA

Osthangvägen 214A


PRIS (utgångspris)5 000 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

86 kvm

LÄGENHETSNUMMER

3

MÅNADSAVGIFT

4 484 kr

BYGGÅR

2021

PRIS

5 000 000 kr utgångspris

Exklusiv bostadsrätt precis vid pisten i Ramundberget

Kan du bo närmare slalombacken än så här? Troligen inte! Boendet säljs helt möblerat med bland annat påkostade sängar från Permia så det är bara att öppna dörren och flytta in.

I Osthang i härliga Ramundberget byggdes 13 nya bostadsrätter med inflyttning julen 2021. Dessa såldes slut på rekordtid. Men du som missade chansen då har nu möjlighet att köpa en av dem med absolut bästa Ski in / Ski out - läge. Från övre plan går du ut genom dörren, spänner fast skidorna och glider till slalombacken. Osthangsbanan som tar dig uppför backarna ligger alldeles nedanför boendet. Föredrar du heller skidor på längden så löper längspåren i närheten av området. Lyxigt nära helt enkelt!

Boendet som är i två plan upplevs lika nytt nu som för ett år sedan. Interiören är väl genomtänkt och helheten är lugn och skön med borstad grå träpanel som genomgående material på väggar och även i taket i allrum och kök. Entréplanet rymmer 3 sovrum med totalt 6 bäddar (bredare underslafar), badrum med dusch och kombitvättmaskin samt ett teknikrum/förråd. Storleken om 86 kvm ger också plats för en ordentlig hall som slukar ytterkläder och utrustning. I hallen ligger ett mycket snyggt, grått klinker med golvvärme som ger en skön känsla när du kommer in genom dörren och snöstormen virvlar utanför.

På övre plan hittar man ett ljust och härligt allrum och kök där man kan njuta både av hög takhöjd och kamin som sprider lågornas sken och värme i rummet. Här ligger även det andra badrummet som också har en skön bastu med fönster mot backen. Har du tagit dig ut på trädäcket genom en av de två utgångarna på övre plan så är skidbacken ungefär två stavtag bort, i lätt lutning nedför. Det är med andra ord barnsligt enkelt att ta sig in och ut till pisten! Skidorna förvaras i det egna skidförrådet som finns i anslutning till entrén.

Trädäcket på övre plan bjuder in till härligt solhäng med en utsikt som är bedårande. Låt ryggen vila mot husväggen och njut av Ramundberget alla årstiderna.

Från boendet når du allt till fots om du kan tänka dig en kort promenad. I Osthang har du den välkända snowboardbutiken med samma namn, dvs Osthang. I butiken finns även café. I byn som ligger ca 1500 m bort hittar du matvarubutik, restaurang och sportshop. Härifrån går även Fjällgårdsbanan. Läget är exemplariskt om du vill låta bilen stå när du är till fjälls.

Missa inte vår mäklarpresentation (Obs husen är byggda 2021. Mäklaren snubblar på orden och säger 2001) samt den filmade visning som finns på vår hemsida.

Bostadsrätten hyrs ut säsongen 22/23 och tillträde kan ske efter påsk 2023. Fina hyresintäkter för den som vill hyra ut. Kontakta Ramundberget för att höra mer om uthyrning.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Bilder

MED61924D72A00B42099DD18BB4F94A5B7B
MED50B2DD391BD54DC6B8403B724BA4CAED
MED3EB2D79F5146406BBE5112BBB5BEA86E
MED1B25C6E558B24124A4329D23985A2F57
MEDE49BF299F3D54029A44BFC4AEAC81BF4

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

86 kvm

LÄGENHETSNUMMER

3

MÅNADSAVGIFT

4 484 kr

BYGGÅR

2021

PRIS

5 000 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

På övre plan finns trädäck som löper på två sidor av huset. Här njuter du av solen.

PARKERING

1 p-plats med motorvärmare ingår. Elen betalas av lägenhetsinnehavaren. Föreningen har också gemensamma gästparkeringar.

BALKONG

Ja

Interiören består av en klassiskt grå träpanel på alla väggar utom i våtrum och teknikrum. På övre plan har man samma panel även i taket. Golvvärme i båda plan. I sovrummen och i allrummet ligger ett 1-stavs vackert och ljust trägolv från Bjelin.

HALL

Hall med gott om plats för kläder och utrustning. Här finns möjlighet att göra mer av förvaringsmöjligheterna om behov finns. Från hallen når man alla 3 sovrummen och badrum. Klinker på golv.

SOVRUM 1

Sovrum med plats för våningssäng och en garderob. Ett fullstort fönster.

SOVRUM 2

Sovrum med plats för en våningssäng och en garderob. Ett mindre fönster.

SOVRUM 3

Sovrum med plats för en dubbelsäng med sängbord. I detta sovrum har man placerat totalt fem garderober längs en hel vägg.

TEKNIKRUM/FÖRRÅD

I teknikrummet finns elskåp och reglage till golvvärmen, men här finns plats för tex städmaterial och annat smått och gott också. Klinker på golv.

BADRUM

Ett av två badrum med dusch. Också rustat med handdukstork, kommod med stort handfat och rejäla lådor, dusch med rak vikvägg i klarglas samt wc. I det här rummet står torkskåpet. Kakel på vägg och klinker på golv.

ALLRUM

När man kommer upp i trappen från nedre plan hamnar man rakt in i det ljusa och luftiga allrummet. Rummet har ryggåstak och en centralt placerad kamin. I rummet ryms både sittgrupp och matmöbel. Köket ligger helt i anslutning till allrummet. Härifrån när man också det andra badrummet.

KÖK

Köket som är från Ballingslöv går in en bit bakom allrummet och badrummet och får på det viset delvis en egen vrå. En helglasad dörr leder ut till trädäcket och ett fönster mot skidbacken och ett större fönster mot altan släpper in mängder med ljus . Grå luckor och integrerad kyl/frys och diskmaskin gör att köket smälter fint in med övriga ytskikt. Rustat med kyl/frys i pelare, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, micro och dubbel ho.

BADRUM

Badrummet här på övre plan är indelat i olika sektioner. Duschen har sin egen inbyggda hörna med en dörr i glas, ett wc-rum med egen dörr och handfat och så bastun med fönster mot skidbacken. Utanför bastu, från badrummet, har man utgång nr 2 till trädäck och skidbacke. Kakel och träpanel på väggar och klinker på golv.

Om området

Ramundberget ligger i Funäsfjällen i västra Härjedalen med äventyr och upplevelser i riktiga fjäll året runt. Här finns 42 nedfarter, opistade åk bland fjällbjörkar, Mickelinas värld och Nordic Ski Center som är ett av världens längsta spårsystem för tur och längdåkning. I området finns 60 fjälltoppar som är över 1 000 meter över havet.
Ramundberget är känt för att vara snösäkert och har länge haft en trogen publik.
Allt började 1935 när några studenter som firat påsk i Girtibaunastugan, sex kilometer nordväst om Ramundberget, kom över fjället och knackade på hos fjällbönderna Agaton och Brita i Ramundberget. De frågade efter något att äta och grunden lades för dagens fjällturism. Efterföljande år erbjöd paret mat och husrum till de återkommande studenterna, som dessutom började ta med vänner och anhöriga.
1958 byggdes den första liften, Slalomliften, för att ge bättre service åt besökarna.
Lagårdssvängen, backen som går under stolliften Fjällgårdsbanan och slingrar sig ner till Topsport, har fått sitt namn av att fjällböndernas ladugård var placerad där Topsporthuset nu ligger.

Idag är Ramundberget en modern skidanläggning med mycket genuin känsla där gammalt och nytt får samsas. Området har behållit sin trogna publik men också hittat en ny som uppskattar området och den vackra fjällmiljön både sommar och vinter.
Det som gör Ramundberget till en komplett skidort är just enkelheten. När du anländer till orten kör du förbi skylten "Här slutar allmän väg" och du kan andas ut. Du kan i lugn och ro parkera bilen för att ägna dig åt spännande aktiviteter och bara umgås med familjen eller vänner i din egen takt.

När du blickar upp mot kalfjället och ser silhuetten av Helags, Skarsfjället eller Mittåkläppen teckna sig mot himlen så vet du att du har hamnat rätt. De vidsträckta vyerna, den rena luften och den fantastiska snön som Ramundberget är känt för är som balsam för själen och drivkraft för äventyraren i dig.

KOMMUNIKATION

På vintern går skidbuss från Ramundberget till Fjällnäs. Under vintersäsongen kan du åka Snötåget till Röjans station och därifrån går det transferbuss till Ramundberget.

NÄRSERVICE

Här finns restauranger, en lanthandel , sportbutik och skidhyra. I övrigt hänvisas man till Bruksvallarna eller Funäsdalen.

PARKERING

Ramundberget har bra med publika parkeringar i närhet till skidåkningen.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

7,57 %

Ekonomi

EL

9 600 kr

FÖRSÄKRING

888 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

10 488 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser hushållsel .
Härjedalen ingår i elområde 2 (Sveriges fn lägsta elpriser)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Parhus i 2 plan

BYGGNADSÅR

2021

UPPVÄRMNING

Bergvärme med vattenburen golvvärme

VENTILATION

Mekanisk ventilation med värmeåtervinning

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

ÖVRIGA BYGGNADER

Föreningen har en gemensam vallabod.
Skidförråd om ca 1 kvm ingår.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Sätervallen i Ramundberget

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

13

OM FÖRENINGEN

Föreningen består av 12 etagelägenheter om 86 kvm och en lgh om 104 kvm i fristående hus.

Karta

Härjedalen Ramundberget

Osthangvägen 214A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!