MED72C9BEF50FE1450F98C8D78B3398AD35

Pålsvallens fjällby - härlig fjällmiljö med vacker utsikt över Hamrafjället

watermark

Tänndalen - Pålsvallen, Tänndalen

Pålsvallens Fjällby - Tänndalen

Fakta

TypTomt
Driftskostnad127 kr/månad

Utgångspris: SEK 950,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu startar vi försäljningen av attraktiva fjälltomter i Pålsvallens fjällby beläget i ett högt läge ca 750 möh. I härlig fjällmiljö och med vacker utsikt över Hamrafjället kan ni nu bygga ert egna fjällhus. Spänn fast längdskidorna vid tomten och kliv på spåret som ingår i längdskidspårsystemet Nordic Ski Center och som löper alldeles nedanför tomterna. Ett stenkast bort ligger Tänndalsvallen som har skidlift och två nedfarter och ett alldeles eget café som heter Tännfatet. För dig som gillar skoteråkning går de preparerade lederna alldeles intill tomtområdet. Tomterna är stora och varierar från 1.427 kvm till 2.273 kvm, med pris från 950.000 kr till 1.250.000 kr. Anslutningsavgifter för VA ingår i priset, el och fiberanslutning tillkommer.

För priser på de olika tomterna se dokumentet Priser under viktiga dokument. Där kan du även se vilka tomter som är sålda.

Om området

Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 12 km där ett bredare utbud erbjuds

Kommunikation

Stockholm 57 mil
Oslo 46 mil
Göteborg 68 mil
Sundsvall 32 mil.

Härjedalingen buss trafikerar området
Tåg - mer information om avgångar finns på resplus.se.
Flyg - Flygplats i Röros och Sveg. http://www.tanndalen.com/sv/information/hitta-hit__1025.

Närservice

Till Funäsdalen by är det 13 km. Funäsdalen är en aktiv fjällby mitt i Funäsfjällen och är den största orten i västra Härjedalen. Byn ligger vackert på Funäsdalsbergets sluttning mot Funäsdalssjön och är en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd. Här är turismen huvudnäringen och det finns flera välkända turisorter i närheten som Bruksvallarna, Ramundberget, Tänndalen, Hamra, Ljusnedal, Messlingen och Tännäs.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar. Här bor ca 2 000 personer men antalet ökar väsentligt under turistsäsongen. Fin byskola i årskurserna förskola till årskurs 9 finns.

Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

Under sommaren kan du bada i Funäsdalssjön, klättra Via Ferratan till toppen av berget eller bara ta Gondolen upp för att äta en god lunch. På fjället finns flera MTB- och vandringsleder och du kan även utforska fjället från hästryggen. Vill du hellre vara i den låglänta naturen så passar Ljusnan utmärkt för paddling.
Hotell Funäsdalen som finns centralt i byn har en stor pool som är öppen för alla. I byn finns också en bowlinghall.

Viktiga dokument & länkar

Plankarta Pålsvallen
Förrättningskarta Pålsvallen
Sommarbilder
Illustrationsplan Pålsvallen
Priser Pålsvallen
Flygfilm Pålsvallen youtube
Bygglovsprocessen
Nybyggnadskarta

Bilder

Pålsvallens Fjällby

Tomterna 5 och 6 är utmärkta ca

Fakta

Allmänt om fastigheten
Taxeringskod
210, Småhusenhet, tomtmark
Tomt
Tomtbeskrivning
El-anslutningsavgift gällande 16-25A samt markskåp betalas av köparen till säljaren vid tillträdet (f.n 48 000kr) och finns för anslutning vid tomtgräns.

Planbestämmelser - se plankartan under viktiga dokument
Tomterna får bebyggas med högst 2 byggnader med högst en lägenhet per byggnad eller en byggnad med 2 lägenheter. Inom BYA får ena lägenheten inte uppta större byggnadsarea än 40 kvm. Maximal byggnadsarea 160 kvm. Inom BYA får uthus och garage uppföras med högst 40 kvm. Högsta byggnadshöjd är 4,5 m. Byggnadshöjden är avståndet från markplanet till skärningen mellan fasadplanet och takplanet. Se boverket för utförligare beskrivning

På vissa av tomterna får souterrängvåning eller vindsvåning anordnas utöver antalet tillåtna våningar. Se plankartan vilka tomter som omfattas.

Byggnader skall i sin utformning utgå från Härjedalens byggnadstradition. Fasadbeklädnad skall i huvudsak utgöras av trä och färgsättningen skall harmoniera med bygdens traditionella färgsättning. Takmaterial skall utgöras av icke reflekterande material. Taknock skall ha samma riktning som husets långsida. Taklutningen skall vara mellan 25 – 35 grader.

Vid frågor gällande bygglov vänd er till Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun.
Tel. 0680-161 00 (växel) eller via mail mob@berg.se

Vid frågor gällande vatten och avlopp, kontakta Vatten och miljöresurs
Tel. 010-25 15 315
www.vattenmiljoresurs.se

Vid frågor gällande el och bredband, kontakta Härjeåns Nät AB
Tel. 0680-242 00
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp. Anslutningsavgift ingår i tomtpriset.
Vägar och VA kommer att anläggas under vinter/våren 2021. Gällande tomt 3 och 4 kan VA bli fördröjt vilket innebär att det ej finns garanti att detta är klart tillsammans med övriga tomter.
Samfällighet, servitut etc.
Samfällighet kommer att bildas där samtliga fastigheter inom området Pålsvallen/Krokröstvallen kommer att ingå. Samfälligheten kommer att förvalta t.ex vägar, snöröjning, gemensamhetsytor mm. Säljaren ansvar för bildandet av samfälligheten. En lantmäteriförrättning gällande bildning av gemensamhetsanläggning för vägar är påbörjad. En förrättningslantmätare är utsedd.

Karta

Tänndalen - Pålsvallen Tänndalen

Pålsvallens Fjällby - Tänndalen

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!