190
MED2AC0FC0C029E42F2831F3535D480A50D

Såld!

Tomt till salu i charmiga Flon- Bruksvallarna

watermark

Bruksvallarna, Bruksvallarna

Röningen 15

Fakta

TypTomt
Tomtarea1,435 kvm
Driftskostnad67 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 850,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Tomt till salu i charmiga Flon som ligger i underbara Bruksvallarna med anor från 1600-talet. Fantastisk utsikt över närliggande fjäll. Längdspåret ligger i direkt anslutning till tomten med varierad åkning för både världselit och motionärer. Även närhet till skoterled och cykelled vilken man lätt tar sig till genom en transitväg som går genom området upp till fjället. I tomtområdet finns ca 15 bebyggda fastigheter med blandning av fastboende och fritidsfastigheter. Från tomterna syns Kariknallarna, Skarvarna och Valles högfjällshotell. Tack vare att det finns fastboende i området plogas vägen. Gatubelysning finns från Flon fram till början av tomtområdet, men ej i själva området. Markägaren som idag äger marken runtomkring har lämnat medgivande att glesa ur bland träden så att ännu bättre utsikt skapas. Tomten omfattas inte av någon detaljplan och därav följer att det inte finns någon laga kraft-vunnen byggrätt för tomterna. Vid en eventuell ansökan så tittar kommunens byggförvaltning på utformningen, vad byggnaden ska användas till, hur väl ett eventuellt hus passar in i den befintliga närmiljön. Det finns ingen på förhand given byggrätt utan varje ärende prövas specifikt. För mer information ta kontakt med mob@berg.se

Om området

Bruksvallarna och Ramundberget är en del av Funäsfjällen. Runt denna unika fjällmiljö finns ett imponerande utbud av aktiviteter, vars enda syfte är att göra vistelsen i fjällvärlden till en oförglömlig upplevelse. 660 meter över havet hittar ni denna fjällpärla som är starkt förknippad med längdskidåkning. En genuin starkt växande fjällby med stor tradition.

Bruksvallarna ligger i Sveriges sydligaste högfjällsområde. Att åka skidor på vintern och fjällvandra på sommaren är av naturliga skäl det traditionella sättet att sysselsätta sig på i området. Fjälltopparna reser sig majestätiskt och självsäkert mot himlen. Det urgamla berget är härdat genom årtusenden. Helagsfjället, Sveriges sydligaste glaciär & högfjäll, reser sig i fjärran, tillsammans med Sylarna, Skars och framförallt den karakteristiska Mittåkläppen, vars profil med, fantasins hjälp, liknar en väldig vågkam på väg att skölja in över vidderna.

Byn är levande med Ljusnan vackert slingrande genom. Turismen är huvudnäring med bl a hotell, stugbyar, mataffär (ICA), sportaffär, bensinstation, skoteruthyrning, restauranger och caféer.
Här finns Nordic Ski Center med mil av preparerade skidspår. Mittåkläppen är en klassiker för både världselit och turåkare. Alpin skidåkning finns i Ramundberget 9 km bort. I Bruksvallarna finns förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola för åk 1-5. Till Funäsdalen som har övrig samhällsservice är det ca 1,5 mil

Viktiga dokument & länkar

Bygglovsprocessen
Bruksavallarna.se
Nybyggnadskarta

Bilder

Privat foto

Fakta

Byggnad
Fastighetsbeteckning
Funäsdalen 22:28
Allmänt om fastigheten
Kommunal fastighetsavgift
SEK 710 / år
Taxeringsvärde
SEK 71,000
Taxeringskod
210, Småhusenhet, tomtmark
Tomt
Areal
1435 kvm
Tomtbeskrivning
Tomtern i anslutning är bebyggd vilket inte ses på bilderna
Vatten/avlopp
Vatten saknas. Avlopp saknas. Vatten kan kopplas på hos grannfastigheten till ett pris som görs upp med ägaren av fastigheten.

Karta

Bruksvallarna Bruksvallarna

Röningen 15

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!