230
MED7E2C78D4C9F34515A3850986F27A8689

Avskilt i Bruksvallarna med direkt närhet till längdspår och skoterled

watermark

Flon-Bruksvallarna, Bruksvallarna

Röningen 19


PRIS5 190 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

187 kvm

TOMTAREA

1 347 kvm

BYGGÅR

2018

DRIFTSKOSTNAD

961 kr/månad

Avskilt i Bruksvallarna med direkt närhet till längdspår och skoterled

Det här stora, familjevänliga huset ligger i charmiga Flon som ligger i underbara Bruksvallarna med anor från 1600-talet. Här bjuds på fantastisk utsikt över närliggande fjäll. Längdspåret ligger precis bakom huset med varierad åkning för både världselit och motionärer. Skoterleden går förbi infarten till huset så du tar dig direkt från huset upp på fjället.

Huset byggdes 2018 och är en Fiskarhedenvilla modell Svanen. Planlösningen är praktiskt och tilltalande på samma gång. Det finns gott om plats för en normalstor familj och släkt/vänner. 4 stora sovrum, möblerbarhall på övre, 2 badrum med dusch, varav ett är närmast gigantiskt och groventré med tvättpelare och tvättho. Ett riktigt stort drömkök med gott om förvaring och bänkytor gör att alla kan samlas här och laga mat tillsammans och umgås. Köket övergår i matrum och vardagsrum där umgänget bara fortsätter. Elda i kaminen, se en film ihop, ta emot tomten, busa och lek. Sist men inte minst får man plats med en riktig Kalle Anka-gran! Inga kompromisser! Granen slänger man sedan behändigt ut genom altandörren utan att behöva dra den genom hela huset. Bara en sån sak.

I området finns ca 15 bebyggda fastigheter med blandning av fastboende och fritidsfastigheter. Från huset ser du Kariknallarna, Skarvarna och Valles högfjällshotell. Tack vare att det finns fastboende i området plogas vägen. Gatubelysning finns från Flon fram till början av tomtområdet, men ej i själva området.

Missa inte den digitala rundvandring samt flygfilm som finns på mäklarens sida. Anmäl ditt intresse genom att gå vidare till att läsa mer hos mäklaren. Skicka in ditt intresse via intresseanmälan.

Planritning kommer inom kort samt även bygglovshandlingar

Söker du ett rymligt och bekvämt boende med trivsamt, naturnära läge ska du absolut kika närmare på det här!
Kontakta oss för visningsförfrågningar.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED7E2C78D4C9F34515A3850986F27A8689
MEDA2F776F49A6347BC933B36E6D6FBD16D
MEDF59997910DB44AD4BB48EE3425AC1D56
MED1E9FDB9603CB45DFBB029768776A1925
MEDD708F5E431954DA08EC0F77BFABDB450

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

187 kvm

TOMTAREA

1 347 kvm

BYGGÅR

2018

DRIFTSKOSTNAD

961 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Renhållning genom container-lösning. I området finns en vägförening som har möte varje år där en årsavgift tas ut på varje fastighet. Kostnad för vägförening är för närvarande ca 800 kr/år men kan variera. En ny vägsamfällighet är under förrättning och blir klar under 2022. Kostnad för detta faller på en ny ägare

Ett hus från Fiskarhedenvillan modell Svanen som byggdes 17/18 och har en modern praktiskt planlösning som passar en familjs vardagsliv. Genomgående vitmålade trätak. Genomgående blandare från Tapwell i huset.

Hall

Öppen hall med plats för flera garderober och annan avhängning. Klinker på golv, pärlspontskivor i grå kulör på vägg. Från hallen går trapp upp till övre plan.

Kök

Stort, välkomnande kök med mycket plats för förvaring och generösa bänkytor. En stor köksö blir kökets naturliga samlingsplats. Köket är rustat med induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och micro, fullstor kyl och frys i smalare variant. IKEA-kök med vita luckor. Ljust laminatgolv och pärlspontskivor i grå kulör.

Allrum och matrum

Ett stort rum som verkligen med råga rymmer en större matplats och en sittgrupp. En kamin skänker både värme och mys till hela rummet och härifrån har man dörr ut till baksidan av huset. Målade väggar i grå kulör, laminatgolv som i kök och målat trätak.

Sovrum

Sovrum på markplan. Tapet på väggar, laminatgolv och målat trätak.

Tvättstuga/teknikrum

Ett praktiskt utrymme med ingång utifrån och fungerar som groventré. Här finns bergvärmepumpen, tvättpelare, städskåp och en bra bänk med tvättho och förvaring. Klinker på golv, målade väggar och målat trätak.

Badrum

Badrum med dusch, vägghängd WC, kommod och handdukstork. Paxfläkt. Trevligt fönster med ljusinsläpp. Klinker på golv och kakel på vägg.

Hall övre plan

När du kommer upp på övre plan landar du i en stor, möblerbar hall som kan bli mycket användbar. Utgång till balkong. I detta rum finns också en vindslucka med stege. Laminatgolv, pärlspontskiva ålad i grått och målat trätak.

3 sovrum

På övre plan finns tre stora sovrum som alla har lite snedtak och egen klädkammare. Laminatgolv, målade väggar och målat trätak.

Badrum

Ett gigantiskt, helkaklat badrum på övre plan rustat med badkar, inbyggd duschhörna, dubbelkommod, vägghängd WC. Här finns utrymme att möblera med skåp eller sittmöbler. Paxfläkt.

Om området

Bruksvallarna och Ramundberget är en del av Funäsfjällen. Runt denna unika fjällmiljö finns ett imponerande utbud av aktiviteter, vars enda syfte är att göra vistelsen i fjällvärlden till en oförglömlig upplevelse. 660 meter över havet hittar ni denna fjällpärla som är starkt förknippad med längdskidåkning. En genuin starkt växande fjällby med stor tradition.

Bruksvallarna ligger i Sveriges sydligaste högfjällsområde. Att åka skidor på vintern och fjällvandra på sommaren är av naturliga skäl det traditionella sättet att sysselsätta sig på i området. Fjälltopparna reser sig majestätiskt och självsäkert mot himlen. Det urgamla berget är härdat genom årtusenden. Helagsfjället, Sveriges sydligaste glaciär & högfjäll, reser sig i fjärran, tillsammans med Sylarna, Skars och framförallt den karakteristiska Mittåkläppen, vars profil med, fantasins hjälp, liknar en väldig vågkam på väg att skölja in över vidderna.

Byn är levande med Ljusnan vackert slingrande genom. Turismen är huvudnäring med bl a hotell, stugbyar, mataffär (ICA), sportaffär, bensinstation, skoteruthyrning, restauranger och caféer.
Här finns Nordic Ski Center med mil av preparerade skidspår. Mittåkläppen är en klassiker för både världselit och turåkare. Alpin skidåkning finns i Ramundberget 9 km bort. I Bruksvallarna finns förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola för åk 1-5. Till Funäsdalen som har övrig samhällsservice är det ca 1,5 mil

Närservice

Funäsdalen ca 15 km
Bruksvallarna Ica ca 5,5 km bilväg och 3 km skoter/gångväg

Ekonomi

EL

8 106 kr

RENHÅLLNING

2 620 kr

VÄG, SAMF

800 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

11 526 kr / år

Kommentar

Kostnad för försäkring och fiberabonnemang tillkommer.
Kostnad för elnätsavgifter tillkommer. Uppdateras inom kort

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

2018

UPPVÄRMNING

Bergvärme, golvvärme

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Tegel

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Funäsdalen 22:26

Övrigt

Fiber finns indraget.
Skotergarage finns att hyra endast en kort bit från huset.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

3 324 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 745 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 312 000 kr

Tomt

AREAL

1347 kvm

UTEPLATS

Naturuteplats

PARKERING

Gott om plats för parkering utanför huset

VATTEN/AVLOPP

Borrat vatten på denna fastighet som delas med två andra fastigheter (servitut ska skrivas) Trekammarbrunn med infiltration.

Samfällighet, servitut etc.

Förmån: Officialservitut Väg, 2361-16/90.1

Planbestämmelser:
Ej detaljplanerat område. Kontakta kommun för frågor gällande bygg

Planbestämmelser

Ej detaljplanerat område. Kontakta kommun för frågor gällande bygg

Viktiga dokument & länkar

Karta

Härjedalen Flon-Bruksvallarna

Röningen 19

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!