230
MED78F3F2DAC35C433E81A0E4D1D1E00754

A room with a view - smart enrummare med snygga ytskikt

watermarkBudgivning

Tänndalen - Funäsdalen, TÄNNDALEN

Rörosvägen 494 E

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,096 I avgiften ingår parkering och del i vägsamfällighet. Värme, varmvatten, hushållsel, avgift för kommunalt v/a samt renhållning debiteras separat från föreningen. El genom avläsning av förbrukning. Försäkring och eventuellt fiberabonnemang tillkommer.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea24 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer158
Driftskostnad1,028 kr/månad

Budgivning pågår
Högsta bud: SEK 1,200,000
Utgångspris: SEK 1,090,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

A room with a view är precis vad det här är! Direkt närhet till fjället och endast några hundra meter till Tänndalens skidstadion. Föredrar du skoter finns led från föreningen samt möjlighet till skoterparkering. Utöver skoterspåret så passerar och utgår både vandringsstigar och längdspår också från föreningen. Lägenheten består av ett rum och kök och är belägen på en höjd i vackra Tänndalen med utsikt över Tänndalssjön och fjällen.

Den charmiga välskötta bostadsrättsföreningen Det frusna fallet består av 34 lgh med mycket god ekonomi. Den här lägenheten ligger i sutterängdel av huset Västerlängan. Den första entrén, med möjlighet att hänga av sig kläder, är gemensam med grannen och väl där inne finns sedan två dörrar till var sin lägenhet. Vidare kommer du rakt in i köket/allrummet, utan egentlig hall men med plats för avhängning samt torkskåp. I denna välplanerade 1:a kan en familj på 4 personer bo då den möblerats praktiskt med en våningssäng och en dagbädd/bäddsoffa som går att bädda ut till 2 sängplatser. Köksdelen har en häll med två plattor, en diskho, skåp och lådor, kyl/frys i pelare samt plats för en avlastningsbänk där micro ryms. I ett av köksskåpen finns en bänkugn som kan lyftas fram och användas för enklare matlagning. Matplatsen har en fantastisk utsikt mot sjö och fjäll och rymmer med lätthet ett matbord med plats för 4 personer.

Utanför entrén finns den nybyggda uteplatsen i sydvästläge med ännu härligare utsikt. Återhämta dig i eftermiddagssolen efter dagens aktivitet eller varför inte bjuda in till härligt afterski-häng. Sammanfattningen blir smart, välvårdad och inbjudande 1:a med bedårande utsikt och karaktär! Lockar det dig? Hör genast av dig till oss och boka en visning!

Missa inte den digitala rundvandring som finns under viktiga dokument och länkar!

Om området

Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området. Så varför inte ta en tur till en av de lämpligt belägna våffelstugorna.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 12 km där servicen är högre och du kan ta Gondolen upp på berget från parkeringsgaraget i centrum, och för lunchen besöka någon av de välrekommenderade restaurangerna i byn eller på bergets topp. På Hamra Livs kan du också göra dina inköp. Avstånd 6 km.

Närservice

Till Funäsdalen by är det 12 km. Funäsdalen är en aktiv fjällby mitt i Funäsfjällen och är den största orten i västra Härjedalen. Byn ligger vackert på Funäsdalsbergets sluttning mot Funäsdalssjön och är en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker (Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar. Här bor ca 2 000 personer men antalet ökar väsentligt under turistsäsongen. Fin byskola i årskurserna förskola till årskurs 9 finns.

Budhistorik

BudBudgivareTidpunkt
SEK 1,200,00022021-09-27 18:50:03
SEK 1,150,00012021-09-27 17:59:54
SEK 1,090,00022021-09-27 11:51:28
SEK 990,00012021-09-22 11:00:37

Viktiga dokument & länkar

ÅRSREDOVISNING 2020
Ekonomisk plan
Årsredovisning 2019
Stadgar 25 feb 2021_20210403111932
Rundvandring i lägenheten
Föreningens hemsida

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten har parkettgolv och fint färgsatta väggar i ljusa kulörer. En del av taket är belagt med vitmålad träpanel och en del består av vitmålad betong. På väggarna i köksavdelningen sitter vitt kakel. Helkaklat badrum i vitt med granitgrått golv med värme. WC, handfat, väggskåp samt dusch bakom draperi. Vill man dela av sovdelen från hall/kök så finns en takskena för draperi med möjlighet att skapa en avgränsning och upplevelse av två rum.
Antal rum
1 rum
Boarea
24 kvm
Areakälla
föreningens information
Uteplats
Uteplats i läge sydväst. Här sitter man skyddat mot eventuell vind på trädäck med sol större delen av dagen
Parkering
Parkering strax nedanför huset och gångväg till lgh. Godkänt att åka bil till lgh för av- och pålastning. Ingår i månadsavgiften. Skoterparkering finns inom föreningen
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Beskrivning av våningsplan
Sutterängplan
Pris
SEK 1,090,000 utgångspris
Avgift
SEK 1,096 I avgiften ingår parkering och del i vägsamfällighet. Värme, varmvatten, hushållsel, avgift för kommunalt v/a samt renhållning debiteras separat från föreningen. El genom avläsning av förbrukning. Försäkring och eventuellt fiberabonnemang tillkommer.
Information avgift
I avgiften ingår v/a, del i vägsamfällighet, renhållning. Avsättning görs till fastigheternas yttre underhåll.
Driftskostnad
SEK 12,336 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,648
VA
SEK 5,028
Renhållning
SEK 660
Kommentar
- Posten el inrymmer både fasta avgifter samt elförbukning
- El, VA samt renhållning debiteras via BRF
Andel i föreningen
1.84 %
Byggnad
Byggnadstyp
2-planshus med sutterräng
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Självdrag + forcerad ventilation
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
2-glas, kopplade
Övriga byggnader
Förråd i huset Östan där även en modern vallabod finns samt plats för cykelförvaring. Extern bastu som ingår i föreningens bastuklubb.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
2019 - stenläggning vid entrén
2020 - soldäck vid entrén
2021 - målning vägg vid fönster samt vid kök
Förening
Namn
Brf Det frusna fallet i Tänndalen
Om föreningen
Föreningen består av 6 byggnader med totalt 34 lägenheter. De 34 lägenheterna fördelas enligt följande:
12 st 1 r o k
1 st 2 r o k
19 st 3 r o k
2 st 4 r o k

I föreningen finns en gemensam förrådsbyggnad där alla har sina skidförråd. Där finns också en välutrustad vallabod.

Föreningen har två bastutunnor som ingår i en bastuklubb där man löser medlemskap mot en mindre summa pengar. Klubben är helt självfinansierad.

Husen och lägenheterna tillhörde tidigare Hotell Tänndalens bestånd och nyttjades i hotellrörelsen.
Föreningen bildades 2008.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
34
Tv och bredband
Fiber finns indraget till husen. Varje lägenhetsinnehavare ansluter själv sin lägenhet. Alla är inte anslutna.
Parkering
Gemensam parkering nedan huset Västerlängan. Parkeringarna är omärkta. 1 plats per lägenhet.
Renoveringar
Samtliga lägenheter renoverades och byggdes delvis om 08-09.
2019 anslöt man hela föreningen till kommunalt v/a och nya ledningar anlades.
2019 Monterat ner befintliga trädäck utanför Västerlängan, grävt kring grunden och lagt ny dränering och
byggt om lutningen på vägen för bättre avrinning.
2021 Byte av ytterdörrar
Juridisk person
Föreningen tillåter juridisk person
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken

Karta

Tänndalen - Funäsdalen TÄNNDALEN

Rörosvägen 494 E

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!