230
MED95084C7012B5424E928F3F9E22EF2371
Boka visning

A room with a view - smart enrummare i populära TänndalenRörosvägen 496J, Tänndalen - Funäsdalen

watermark

Tänndalen - Funäsdalen, TÄNNDALEN

Rörosvägen 496J


PRIS1 250 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

24 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

140

MÅNADSAVGIFT

1 151 kr

PRIS

1 250 000 kr

A room with a view - smart enrummare i populära Tänndalen

A room with a view är precis vad det här är! Direkt närhet till fjället och endast några hundra meter till Tänndalens skidstadion. Föredrar du skoter finns led från föreningen samt möjlighet till skoterparkering. Utöver skoterspåret så passerar och utgår både vandringsstigar och längdspår också från föreningen. Lägenheten består av ett rum och kök och är belägen på en höjd i vackra Tänndalen med utsikt över Tänndalssjön och fjällen.

Den charmiga välskötta bostadsrättsföreningen Det frusna fallet består av 34 lgh. Den här lägenheten ligger i suterräng. Den första entrén, med möjlighet att hänga av sig kläder, är gemensam med grannen och väl där inne finns sedan två dörrar till var sin lägenhet. Vidare kommer du rakt in i köket/allrummet, utan egentlig hall men med plats för avhängning och garderob. I denna välplanerade 1:a kan en familj på 4 personer bo då den möblerats praktiskt med en våningssäng och en bäddsoffa som går att bädda ut till 2 sängplatser. Köksdelen har en häll med två plattor, micro, en diskho, skåp och lådor och kyl/frys i pelare. Trots den begränsade ytan i köket finns ändå gott om avlastningsyta och avlastningsmöjligheter. Matplatsen har en fantastisk utsikt mot sjö och fjäll och rymmer med lätthet ett matbord med plats för 4 personer.

Utanför entrén finns en uteplats i sydvästläge med ännu härligare utsikt. Återhämta dig i eftermiddagssolen efter dagens aktivitet eller varför inte bjuda in till härligt afterski-häng. Sammanfattningen blir smart, välvårdad och inbjudande 1:a med bedårande utsikt och karaktär! Lockar det dig? Hör genast av dig till oss och boka en visning!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED95084C7012B5424E928F3F9E22EF2371
MEDFEEDC0B0A09F4856BC89037D371CEF70
MEDCCB9675B74104AFC8AFD994B23F146CA
MEDFD380FC76EA64AE896829B6876A408E5
MED05025436D82844969B5EF5820163AC76

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

24 kvm

LÄGENHETSNUMMER

140

VÅNING

1 av 2

MÅNADSAVGIFT

1 151 kr

PRIS

1 250 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

Uteplats i läge sydväst. Här sitter man skyddat mot eventuell vind på trädäck med sol större delen av dagen

PARKERING

Parkering strax nedanför huset och gångväg till lgh. Godkänt att åka bil till lgh för av- och pålastning. Ingår i månadsavgiften. Skoterparkering finns inom föreningen

Lägenheten har parkettgolv och väggar i ljusa kulörer. På väggarna i köksavdelningen sitter vitt kakel. Helkaklat badrum i vitt med granitgrått golv med elgolvvärme. Utrustat med WC, handfat, dusch, badrumsskåp och toppmatad tvättmaskin.
En våningssäng och en bäddsoffa står i allrumsdelen och ett högre matbord med tillhörande stolar står vid fönstret. I köksvrån har man en diskbänk med en ho, en 2-plattors spis och skåp för förvaring. I vinkel har man placerat ytterligare ett fullstort skåp, kyl/frys i pelare samt ytterligare en mindre bänkyta med förvaringsskåp under.

Badrummet är helkaklat och har en duschhörna med draperi, ett skåp med plats för viss förvaring på vägg, handfat och spegel samt wc.

Om området

Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området. Så varför inte ta en tur till en av de lämpligt belägna våffelstugorna.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 12 km där servicen är högre och du kan ta Gondolen upp på berget från parkeringsgaraget i centrum, och för lunchen besöka någon av de välrekommenderade restaurangerna i byn eller på bergets topp. På Hamra Livs kan du också göra dina inköp. Avstånd 6 km.

Närservice

Till Funäsdalen by är det 12 km. Funäsdalen är en aktiv fjällby mitt i Funäsfjällen och är den största orten i västra Härjedalen. Byn ligger vackert på Funäsdalsbergets sluttning mot Funäsdalssjön och är en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker (Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar. Här bor ca 2 000 personer men antalet ökar väsentligt under turistsäsongen. Fin byskola i årskurserna förskola till årskurs 9 finns.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Sutterängplan

ANDEL I FÖRENINGEN

1,92 %

Ekonomi

EL

6 500 kr

VA

5 025 kr

RENHÅLLNING

665 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

12 190 kr / år

Kommentar

- Posten el inrymmer både fasta avgifter samt elförbukning. Förbrukning baseras på uthyrning nov-apr men även under resten av året då och då.
- El, VA samt renhållning debiteras via BRF

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-planshus med sutterräng

UPPVÄRMNING

Direkt El

VENTILATION

Självdrag + forcerad ventilation

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

ÖVRIGA BYGGNADER

Förråd i huset Östan där även en modern vallabod finns samt plats för cykelförvaring. Extern bastu som ingår i föreningens bastuklubb.

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas, kopplade

Övrigt

2022 kommer man att byta alla tak (utom de på villorna). Man byter från betongpannor till plåttak.

Förening

NAMN

Brf Det frusna fallet i Tänndalen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ANTAL LÄGENHETER

34

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen äger marken

FÖRSÄKRING

Föreningen är fullvärdesförsäkrad. Lägenhetsinnehavare tecknar egen hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Om föreningen

Föreningen består av 6 byggnader med totalt 34 lägenheter. De 34 lägenheterna fördelas enligt följande:
12 st 1 r o k
1 st 2 r o k
19 st 3 r o k
2 st 4 r o k

I föreningen finns en gemensam förrådsbyggnad där alla har sina skidförråd. Där finns också en välutrustad vallabod.

Föreningen har två bastutunnor som ingår i en bastuklubb där man löser medlemskap mot en mindre summa pengar. Klubben är helt självfinansierad.

Husen och lägenheterna tillhörde tidigare Hotell Tänndalens bestånd och nyttjades i hotellrörelsen.
Föreningen bildades 2008.

Tv och bredband

Fiber finns indraget till husen. Varje lägenhetsinnehavare ansluter själv sin lägenhet. Alla är inte anslutna.

Parkering

Gemensam parkering nedan huset Västerlängan. Parkeringarna är omärkta. 1 plats per lägenhet.

Renoveringar

Samtliga lägenheter renoverades och byggdes delvis om 08-09.
2019 anslöt man hela föreningen till kommunalt v/a och nya ledningar anlades.
2019 Monterat ner befintliga trädäck utanför Västerlängan, grävt kring grunden och lagt ny dränering och
byggt om lutningen på vägen för bättre avrinning.
2021 Byte av ytterdörrar

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning 2021
Ekonomisk plan
Stadgar
Hemsida BRF det Frusna Fallet

Karta

Härjedalen Tänndalen - Funäsdalen

Rörosvägen 496J

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till kontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!