HuvudsidaOm företaget
230
MED5E7C1BD9F8FF454D93056464AAC77321
Boka visning

Fridfullt läge endast några minuter från Björnrikes skidbackar!Sersån 122 Björnrike, Vemdalen

watermark

Björnrike, Vemdalen

Sersån 122


PRIS2 100 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

136 kvm

BIAREA

8 kvm

TOMTAREA

4 285 kvm

BYGGÅR

1975

DRIFTSKOSTNAD

3 387 kr/månad

PRIS

2 100 000 kr

Fridfullt läge endast några minuter från Björnrikes skidbackar!

Mellan Björnrikes förstklassiga skidanläggning och ån Veman ligger den här fastigheten som en lugn fristad. Här är du härligt inbäddad i naturen och allt den har att erbjuda. Från huset har du ca 3 minuters bilfärd till pisten, ca 5 minuters promenad till ån och skoterled i närheten. Du får drygt 4000 kvm tomt, boningshus om 136 kvm, stort kallgarage, en timmerlada som sett bättre dagar men som kan få nytt liv för den som är praktiskt lagd och lite kreativ samt tillgång till en damm som ligger i anslutning till tomten.

Boningshuset flyttades till denna fastighet 1975 och har sedan byggts på i två omgångar. Idag finns här två sovrum, kontor, klädkammare, stort allrum med matplats och umgängesytor, kök, ett badrum med dusch och bastu, ett badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare, en groventré/förråd samt en hall med god plats att hänga av sig.

I det mysiga allrummet tror vi att man kommer att tillbringa den största delen av tiden. En gigantisk öppen spis, murad i natursten, tronar på ena sidan och en gjutjärnskamin finns i andra änden av rummet. Här kommer brasor knastra och spraka, god mat serveras, brädspel ska spelas och det blir garanterat mycket mys i soffan på ledig tid. Från allrummet har man utgång till altan i soligt läge.

Du kan flytta in och starta livet i huset omgående men vi tror att en ny ägare kommer att vilja sätta sin egen prägel på boendet och lägga ned lite tid och pengar för att anpassa det efter eget tycke och smak. Det finns också punkter i besiktningsprotokollet som bör åtgärdas av en ny ägare.

Besiktningsprotokoll och andra dokument finns under rubriken "viktiga dokument" tillsammans med en filmad visning. Boka din visning på plats direkt med oss!

Huset har använts som permanent bostad men fungerar sedan ett drygt år tillbaka som fritidshus.

Bilder

MED5E7C1BD9F8FF454D93056464AAC77321
MED375029F4AEE24CF8A2CC02E16F79E9C3
MED9D1251A4F603478F95AC4EA91EB7477C
MED5D93922520C04D3C83D65FF61C935B59
MED55174945848B4F899FABE4834F6C15A4

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

136 kvm

BIAREA

8 kvm

TOMTAREA

4 285 kvm

BYGGÅR

1975

DRIFTSKOSTNAD

3 387 kr/månad

PRIS

2 100 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 2 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Bygglovshandlingar finns ej.
Säljaren har tecknat en dolda felförsäkring.

Interiören har en lantlig känsla, framför allt i allrummet med den vackra öppna spisen och gjutjärnskaminen. En del av ytskikten har dock några år på nacken och ett visst slitage kan märkas.

HALL

Man kommer direkt in i denna mindre hall med plats för en del avhängning. I anslutning till första entréhallen finns ett större och mycket praktiskt avhängningsrum som är delvis dolt från entréhallen. I detta rum är det snedtak. Laminatgolv, träpanel och bröstpanel med målad vägg. Ljusmålade skivor i tak.

BADRUM

Från entréhallen har man tillgång till detta badrum innehållande wc, handfat, dusch och en mindre bastu. Här står också en vv-beredare och en vattenpump som försörjer det här badrummet och köket. Våtmatta på golv och vägg.

KÖK

Från entréhallen kommer man in i köket som är ett rum i vinkel. Här finns en lång köksbänk, en avlastningsbänk, en fullstor frys och en fullstor kyl. Köket är inrett med olika varianter skåpinredning där en del består av lutande skåp med draglucka med härlig 50-talsstil. Spis med keramikplattor och ugn, fläkt och diskmaskin. Här finns också ett förråd som eventuellt skulle kunna fungera som skafferi. Laminatgolv, naturellt trätak och ljus träpanel på vägg.

ALLRUM

Allrummet är stort och en vackert murad öppen spis pryder rummet. I rummet finns också en gjutjärnskamin. Rummet går i vinkel där en del har fungerat som matrumsdel och den andra som umgängesdel med plats för soffa och hyllor. I matrumsdelen sticker ett vackert blyinfattat fönster ut som en fin inredningsdetalj. Från det här rummet når man altanen. Golv i björkfaner med en lappning i annat material där man rivit en platsbyggd disk. Visst slitage på golvet. Obehandlat trätak. Träpanel på vägg, delvis ljust målad och delvis naturell.

SOVRUM

Från allrummet når man direkt detta sovrum med med plats för en dubbelsäng. Idag står också två garderober här. Obehandlat trätak, träpanel på vägg, delvis målad ljus och någon del är omålad. Samma golv som allrummet, björkfaner.

KONTOR

Från allrummet går man in i den del av huset som är utbyggd och kommer in i det vi kallar kontoret. Detta är ett rum med många potentiella användningsområden. Plastmatta på golv, laserat trätak och målade väggar.

KLÄDKAMMARE

Rum som använts som klädkammare. Plastmatta på golv, trätak och spånskivor på vägg.

SOVRUM

Sovrum nr 2. Träfaner på golv, målade väggar och ljust laserat trätak.

BADRUM

Stort badrum som fick en vattenskada 2019 och renoverades i sin helhet. Renoverat av fackman. Duschhörna, tvättmaskin och torktumlare, wc, handfat och stor avlastningsbänk. Här finns vv-beredare, vattenpump och vattenrening. Våtmatta på golv och vägg.

FÖRRÅD/GROVRUM

Mycket praktiskt rum med utgång till uteplats. Här är idag inrett med garderober och förvaring. Man kan också tänka sig en tvättstuga med groventré på platsen. Målade väggar, ljust laserat tak och plastmatta på golv.

Om området


Fastigheten ligger mycket nära Björnrikes skidanläggning och ca 10 min från Vemdalen by där du hittar både restauranger och shopping. Björnrike är igång för fullt på vintrarna och lugnare under sommaren. Vintertid passar Björnrike perfekt för dig som älskar alpin skidåkning i solen. Området har en väldigt barn- och familjevänlig karaktär.
Sommartid passar Björnrike dig som vill komma bort och koppla av i stillheten. För dig som är fiskeintresserad är området ett eldorado både sommar och vinter.

Vintertid erbjuder skidbackarna söderläge med soliga backar och en vacker utsikt mot Sonfjället. Skidåkare i alla svårighetsgrader kan njuta av backarna då det alltid finns två alternativa pister vid varje liftavstigning. Det längsta åket kan du njuta av hela i 2 km. 11 liftar med 16 nedfarter, 16 pister, en snow park och 5 restauranger, vad mer behöver man?

Björnrike erbjuder även fina längdspår från toppen av fjället, från 2-7,5 kilometers spår där förbindelse med Vemdalsskalet finns att tillgå. För de minsta finns Björnvallen där man hittar Valles musikskola, Valles minipark och sameland. Sameland är en upplevelse för alla åldrar och ett lärorikt möte med en spännande kultur hos samerna, ett av världens urfolk.

Under sommartid är det vackert att vandra längs med skidbackarna eller varför inte ta en tur från Björnrike längdspårscentral till närliggande området Vemdalsskalet.

KOMMUNIKATION

Flyg
Svegs flygplats 60 km
Trafikerar Stockholm Arlanda

Buss
Härjedalingen som Trafikerar Stockholm.
Sök info på www.harjedalingen.se

Tåg
Boka en både miljövänlig och smidig resa med tåg till/från järnvägsstationen Röjan/Vemdalen där transferbuss Snöpendeln ansluter för vidare resa till/från Klövsjö, Storhogna, Vemdalsskalet, Vemdalen by och Björnrike. Transfertid 10 – 25 minuter. Tågen går från Malmö via Göteborg och vidare uppåt utan byten. Det går också dagtåg från Stockholm. Tågen går under vintern. Sommartid går inlandsbanan förbi Röjan.

Bil
Stockholm 490 km
Göteborg 660 km
Malmö 889 km
Östersund 135 km
Gävle 320 km

NÄRSERVICE

I Björnrike finns en ICA-butik som har öppet under vinterssäsongen. Här finns också en läkarmottagning under vinterssäsong.
Flera lunchrestauranger finns spridda i området och några av dem kör även middagar.
Concept Store och skidhyra finns på Björnrike Torg.
Under sommaren är, än så länge, butiker och service stängt.

Ekonomi

EL

23 622 kr

VA

1 090 kr

UPPVÄRMNING

12 738 kr

RENHÅLLNING

943 kr

VÄG, SAMF

250 kr

SOTNING

947 kr

ÖVRIGT

1 052 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

1

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

40 642 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 060 kr / år

KOMMENTAR

Posten uppvärmning avser den fasta nätkostnaden.
Posten el avser total elförbrukning. I badrummen har full värme varit på under hela året. Övriga utrymmen har haft en underhållsvärme om ca 15 grader. Luftvärmepump har stått inställd på ca 19 grader.
Posten VA avser tömning av eget avlopp 1ggr/år.
Posten samfällighet avser brevlåda som finns vid brevlådesamling vid Björnrikes infart.
Posten renhållning avser fast kostnad för tunna. Tömningar har inte skett under 2022.
Posten övrigt avser snöröjning.
Sotning sker 1ggr/år i två skorstenar.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

1975

UPPVÄRMNING

Direkt El, kamin och öppen spis och luftvärmepump

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-02-06

ENERGIKLASS

G

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

256 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

21 484 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Plintar

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas, kopplade

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Vemdalens Kyrkby 43:572

ÖVRIGT

Huset har byggts ut i omgångar.
1975 ett hus flyttades till platsen samtidigt byggdes en del av allrummet och ett sovrum till.
1998 byggdes man vidare med en del innehållande kontor, sovrum, klädkammare, badrum och grovrum/förråd.
1999 byggdes entrédelen till liksom ny farstukvist med förråd.
2005 fick det mindre badrummet en vattenskada och renoverades. Detta år byggdes också garaget.
2017 fick köket en vattenskada och rördragning gjordes om. Nytt golv.
2019 fick det stora badrummet en vattenskada och renoverades i sin helhet.
2019 drabbades huset av blixtnedslag som slog ut en del elektronik. En del element byttes ut, ny vattenpump installerades och åskskydd installerades.
2021 pga ett större fel hos Svenska Nät drabbades hela området av stor belastning. I detta hus byttes därefter flera element och alla element gicks igenom av försäkringsbolaget.
2022 nytt avlopp Ecobox. Se länk under viktiga dokument för mer info om systemet. Hängrännor på utbyggnad, takstege och glidskydd till skorsten monterat.

ÖVRIGA BYGGNADER

Ett dubbelt, oisolerat kallgarage med singel på marken. En äldre timrad lada i lutande läge/sämre skick.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 208 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

848 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

Tomt

AREAL

4285 kvm

UTEPLATS

Altandäck som nås från allrummet.

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten året om. Grävd brunn. Säljaren uppger att man tidigare även borrat ett hål för vatten men dagens ledningar är inte kopplade till det hålet.
Ett nyligt vattenprov visar på brister i vattenkvalité och man har köpt en vattenrening till huset. Reningsfiltren ska vara kopplade och klara och nytt vattenprov kommer att tas innan tillträde. Läs mer om reningen under viktiga dokument där länk finns.
Ecobox minireningsverk för avlopp. Installerat 2022. Läs mer i länk under viktiga dokument och länkar.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Förmån: Avtalsservitut: Brunn, Avloppsledning, Avloppsinfiltration, Område, D202100252148:1.1
Förmån: Officialservitut Väg, 2361-2020/37.1

Karta

Härjedalen Björnrike

Sersån 122

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!