HuvudsidaOm företaget
230
MED14D3F9C551BA42BE8EE0CBA7D6AC7037

Erbjudande! Nybyggd, möblerad hörnlägenhet med superläge i direkt anslutning till backe och liftSmebackenslingan 55H Funäsdalen by, Funäsdalen

watermark

Funäsdalen by, Funäsdalen

Smebackenslingan 55H


PRIS (utgångspris)3 350 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

70 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

2:24

MÅNADSAVGIFT

3 958 kr

BYGGÅR

2022

PRIS

3 350 000 kr utgångspris

Erbjudande! Nybyggd, möblerad hörnlägenhet med superläge i direkt anslutning till backe och lift

Erbjudande! 45 000kr under inköpspris. De stilfulla möblerna ingår.

Detta är en insynsskyddad hörnlägenhet på övre plan, som är så gott som ny och med ett riktigt superläge i föreningen Brf Funäs Fjällby i Kåvan. Tack vare den fina placeringen har du fönster i tre väderstreck med morgonsol i köket, lunchsol vid matplatsen och em/kvällssol på den rymliga balkongen, något som skapar en både ljus och trevlig lägenhet.

Lägenheten har ett av Funäsdalens bästa lägen, mitt i backen, nära längdspår i världsklass och samtidigt mitt mellan de olika skidsystemen i området. I Kåvan hittar du högklassig skidåkning och här har många talanger både tränat och tävlat.

Nuvarande ägare tillträdde lägenheten i november -22 och den är mycket lite använd och du får föreningens kanske bästa läge till ett lägre pris om 45 000 kr än när nuvarande ägare köpte den.

På 72,5 kvm har man fördelalat fyra rum, stort varmförråd, plus en stor balkong och terrass vid entrén. Här finns 6 fasta bäddar och 3 extra då man har bred underslaf i ett av rummen samt en 140 cm sovplats i bäddsoffa.
Från allrummet har du utsikt mot skidbacken och liften, här får du den härliga nu-är-vi-på-skidsemester-känslan redan vid frukostbordet. Stora och små tar sig lätt till och från backen och parken. Skidåkarlivet kan inte vara lättare!

Låsbart rymligt varmförråd om 2,5 m2 i direkt anslutning till entrén med klinker och högt i tak. Här ryms både skidor, ved, och cyklar.

Missa inte vår filmade visning under viktiga dokument där du också hittar ekonomisk plan och stadgar för föreningen.

Tveka inte att kontakta oss på HusmanHagberg i Funäsdalen, vi hjälper gärna till!

Bilder

MED14D3F9C551BA42BE8EE0CBA7D6AC7037
MED8ABBCBC7D0C74ECDBC334D4EE318ECC6
MED93D95F9C37C3480AB680390070117E65
MED90F1CDD40D8743EFAA2033942947999A
MEDBE983192F2E941309DBAE0899E2868C2

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

70 kvm

LÄGENHETSNUMMER

2:24

VÅNING

2 av 2

MÅNADSAVGIFT

3 958 kr

BYGGÅR

2022

PRIS

3 350 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

PARKERING

1 plats per lägenhet på egen upplåten parkering en bit från bostaden. Föreningen har en gemensam och appstyrd laddstolpe för laddning av el-bil.

BALKONG

Ja

I stort sett nybyggd lägenhet som tillträddes i november 2022. Lägenheten upplevs därför som helt ny. På golven i allrum och sovrum ligger en lackad ekparkett, väggarna är växelvis släta målade eller beklädda med träpanel i varm, grå kulört. Genomgående vattenburen golvvärme. För närmare beskrivning av interiör och material hänvisas till den ekonomiska planen som du hittar under viktiga dokument.

HALL

Stor hall med plats för avhängning. Hallen är långsmal och härifrån nås övriga rum i lägenheten. Tåligt klinkergolv, målade väggar samt träpanel.

SOVRUM

Sovrum med plats för familjesäng, med bredare underslaf och en garderob.

WC-RUM

WC-rum inrett med WC och handfat. Mörkgrå klinker på golv och träpanel samt målad vägg.

BADRUM

Det här är ett stort badrum med dusch och bastu. Tvättmaskin, vägghängt torkskåp, WC och kommod med förvaring. Grått klinker på golv och vitt kakel på väggar.

SOVRUM

Ett större sovrum som kan möbleras med en dubbelsäng. Tre garderober för förvaring.

SOVRUM

Sovrum med plats för en våningssäng och en garderob.

KÖK/ALLRUM

Ett stort rum där köket är placerat på ena delen och allrummet på den andra. Köket är byggt i vinkel och är rustat med kyl/frys i pelare, induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin, mikro och dubbel diskho. Kakel ovanför diskbänk. I rummet finns plats för en rejäl matmöbel och sittgrupp. Hela rummet njuter av kaminen som placerats ganska mitt i den öppna planlösningen. Från allrummet har du utgång till balkongen.

Om området

Funäsdalen är en aktiv fjällby mitt i Funäsfjällen och är den största orten i västra Härjedalen. Byn ligger vackert på Funäsdalsbergets sluttning mot Funäsdalssjön och är en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd. Här är turismen huvudnäringen och här finns flera välkända turisorter i närheten som Bruksvallarna, Ramundberget, Tänndalen, Hamra, Ljusnedal, Messlingen och Tännäs.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar. Här bor ca 2 000 personer men antalet ökar väsentligt under turistsäsongen. Fin byskola i årskurserna förskola till årskurs 9 finns.
Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

För dig som gillar längdåkning så finns Nordic Ski Center med 300 km väl preparerade skidspår. Du kan starta var som helst i Funäsdalen.

Under sommaren kan du bada i Funäsdalssjön, klättra Via Ferratan till toppen av berget eller bara ta Gondolen upp för att äta en god lunch. På fjället finns flera MTB- och vandringsleder och du kan även utforska fjället från hästryggen. Vill du hellre vara i den låglänta naturen så passar Ljusnan utmärkt för paddling.
Hotell Funäsdalen som finns centralt i byn har en stor pool som är öppen för alla. I byn finns också en bowlinghall.

KOMMUNIKATION

Med bil
Snabbaste vägen Stockholm är via Hudiksvall, Ljusdal och Sveg. Från Göteborg åker du antingen via Oslo och Röros eller via Mora och Sveg. Alternativt via Idre och fjällvägen till Funäsdalen.

Med flyg
Närmaste flygplats ligger i Sveg (12 mil) och Röros (7 mil).

Hyrbil
Finns på både Röros och Svegs flygplats.

Med buss
Från Stockholm, Uppsala och Gävle tar du Härjedalingen de flesta dagarna i veckan.

NÄRSERVICE

Centralt läge i Funäsdalen med all tänkbar service. Inom gångavstånd finner du restauranger, matvarubutiker, systembolag, naprapat, Byggnadsvårdsbutik, mäklare, tankstation samt skola och förskola.

Hamrafjället 14 km
Tänndalen 18 km
Fjällnäs 20 km
Bruksvallarna 17 km
Ramundberget 23 km
Messlingen 32 km
Tännäs skidanläggning 22 km

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

5,56 %

Ekonomi

EL

10 800 kr

FÖRSÄKRING

600 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

11 400 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser total elkostnad och är en beräkning enlig schablon då boendet är för nytt för att få fram faktiska siffror. Schablon kommer från säljaren och finns uppgiven i den ekonomiska planen. Föreningen har gemensamt el-abonnemang och avläsare finns i varje bostad för individuell avläsning. Läses av 2 ggr/år.
Abonnemangskostnad för fiber tillkommer och tecknas av ägaren till bostadsrätten.
Kostnad för hemförsäkring är en beräkning och kan skilja mellan olika bolag.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2022

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump

VENTILATION

FX-system med tilluft via fönster/väggventiler

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Ej utförd

ÖVRIGA BYGGNADER

Skidförråd i anslutning till entrén. I förrådet finns värmepumpen placerad.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

Vattenburen golvvärme och egen frånluftsvärmepump i varje lgh. Går att styra och övervaka via app.

Förening

NAMN

Brf Funäs Fjällby 1

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

18

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 312 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Föreningen består av 3 byggnader med total 18 lgh . Alla är 70 kvm stora.

Byggnaderna står på betongplatta och har prefabricerade ytterväggar med panel.
Träfönster med energiglas.

TV OCH BREDBAND

Gemensam tv-anläggning och fiberanslutning till samtliga lgh.

PARKERING

18 platser

Karta

Härjedalen Funäsdalen by

Smebackenslingan 55H

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!