HuvudsidaOm företaget
230
MED19E24C72410F4E569F3C43EA423229C1

45 smarta kvadrat mitt i Ramundberget! Kan det bli bättre?Snösvängen 1B Ramundberget, BRUKSVALLARNA

watermark

Ramundberget, BRUKSVALLARNA

Snösvängen 1B


PRIS (utgångspris)2 700 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

45 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

2

MÅNADSAVGIFT

2 046 kr

BYGGÅR

1999

PRIS

2 700 000 kr utgångspris

45 smarta kvadrat mitt i Ramundberget! Kan det bli bättre?

Äntligen till salu i Ramundberget med toppenläge! Här finns nu möjligheten att bli ägare till ett mycket kvadratsmart boende centralt i populära skidparadiset Ramundberget. Du bor mitt i allt som området har att erbjuda, bara att välja riktning så når du skidbackar, längdspår och restauranger på endast någon minut. Skida in- Skida ut kan vi verkligen säga när det gäller längdskidorna. Spåren går i alldeles närhet till föreningen och på mindre än en minut är du i sittliften. Lyxigt helt enkelt!

Planlösningen är väl avvägd för att rymma 4, till kanske 6 personer, både i sovrum och sällskapsytor. Ytan är fördelad på 2 sovrum med en våningssäng i varje, familjebädd i ett av dem, dusch och bastu, separat wc-rum och ett trivsamt allrum och kök. Boendet är uppdaterat med nya vitvaror, delvis nytt golv, målade väggar samt en fondvägg med den stilfulla borstade norrlandspanelen som ger den där äkta fjällkänslan. Här kan du verkligen mysa efter en dag ute på fjället. Parkera bilen när du kommer och låt den vara hela din vistelse om du önskar det. Allt finns inom kort promenad eller skidavstånd.

Ramundberget är eftertraktat bland skidåkare och går för att vara genuint och ha en alpin skidåkning av rang, men även längdåkningen är riktigt bra och mycket uppskattad. Om du gillar, eller vill prova aktiviteter som paddling, hästridning till fjälls, vandring, cykling och golf så finns även det i området. Ett fritidsboende för alla årstider med andra ord!

Gå vidare och läs mer på mäklarens hemsida. Där finns en mäklarpresentation med fina flygvyer samt en årsredovisning.

Vi gillar när vi får svara på alla möjliga frågor om boendet. Såklart vill vi gärna visa er! Kontakta oss på HusmanHagberg i Härjedalen.

Bilder

MED19E24C72410F4E569F3C43EA423229C1
MED6BE3000D55554B948F4C640A78D12EE6
MEDDCE3E31792C44D4DA13C9F761AEE5A40
MEDF42D527F07084ECFA1A68AB3C080AA59
MEDE58D8C44BC3B4832959BD82159AF555F

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

45 kvm

LÄGENHETSNUMMER

2

VÅNING

1 av 2

MÅNADSAVGIFT

2 046 kr

BYGGÅR

1999

PRIS

2 700 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

PARKERING

1 parkeringsplats tillhör bostadsrätten

En fin bostadsrätt, delvis renoverad med ett, totalt sett, välhållet intryck. Elektrisk golvvärme i hall, dusch och WC-rum, i övrigt elektriska radiatorer.

HALL

När du kommer in i lägenheten har du direkt avhängning till höger och lite längre fram står ett torkskåp. Klinker på golv och träpanel på väggar.

SOVRUM

Till höger i hallen når man det här sovrummet som har plats för en våningssäng och en garderob. Klickgolvgolv, målade väggar och träpanel i taket.

SOVRUM

Till vänster i hallen när man det andra sovrummet, möblerat med våningssäng med familjebädd, dvs en bredare underslaf, samt en garderob. Klickgolv, målade väggar och träpanel i taket.

DUSCH OCH BASTU

På ett klokt sätt har man delat upp wc och dusch/bastu. Till höger i hallen når man duschen och bastun, båda rymliga. Renoverat duschutrymme med våtmatta på golv och vägg, äldre våtmatta i bastun.

WC-RUM

Till vänster i hallen, efter sovrummet, ligger WC-rummet med handfat. Klinker på golv, målade väggar och träpanel i taket.

ALLRUM OCH KÖK

Längst in i lägenheten, men fönster ut mot fjället och skidåkningen, ligger allrummet och köket. En tydlig soffhörna och en tydlig matrumsdel. Hela rummet är renoverat och har fått ett snyggt och tåligt klickgolv och nya vitvaror i köket. Målade väggar och ljus träpanel i taket.

Om området

Ramundberget ligger i Funäsfjällen i västra Härjedalen med äventyr och upplevelser i riktiga fjäll året runt. Här finns 42 nedfarter, opistade åk bland fjällbjörkar, Mickelinas värld och Nordic Ski Center som är ett av världens längsta spårsystem för tur och längdåkning. I området finns 60 fjälltoppar som är över 1 000 meter över havet.
Ramundberget är känt för att vara snösäkert och har länge haft en trogen publik.
Allt började 1935 när några studenter som firat påsk i Girtibaunastugan, sex kilometer nordväst om Ramundberget, kom över fjället och knackade på hos fjällbönderna Agaton och Brita i Ramundberget. De frågade efter något att äta och grunden lades för dagens fjällturism. Efterföljande år erbjöd paret mat och husrum till de återkommande studenterna, som dessutom började ta med vänner och anhöriga.
1958 byggdes den första liften, Slalomliften, för att ge bättre service åt besökarna.
Lagårdssvängen, backen som går under stolliften Fjällgårdsbanan och slingrar sig ner till Topsport, har fått sitt namn av att fjällböndernas ladugård var placerad där Topsporthuset nu ligger.

Idag är Ramundberget en modern skidanläggning med mycket genuin känsla där gammalt och nytt får samsas. Området har behållit sin trogna publik men också hittat en ny som uppskattar området och den vackra fjällmiljön både sommar och vinter.
Det som gör Ramundberget till en komplett skidort är just enkelheten. När du anländer till orten kör du förbi skylten "Här slutar allmän väg" och du kan andas ut. Du kan i lugn och ro parkera bilen för att ägna dig åt spännande aktiviteter och bara umgås med familjen eller vänner i din egen takt.

När du blickar upp mot kalfjället och ser silhuetten av Helags, Skarsfjället eller Mittåkläppen teckna sig mot himlen så vet du att du har hamnat rätt. De vidsträckta vyerna, den rena luften och den fantastiska snön som Ramundberget är känt för är som balsam för själen och drivkraft för äventyraren i dig.

KOMMUNIKATION

På vintern går skidbuss från Ramundberget till Fjällnäs. Under vintersäsongen kan du åka Snötåget till Röjans station och därifrån går det transferbuss till Ramundberget.

NÄRSERVICE

Här finns restauranger, en lanthandel med lite viktiga basvaror, sportbutik och skidhyra. I övrigt hänvisas man till Bruksvallarna eller Funäsdalen.

PARKERING

Ramundberget har bra med publika parkeringar i närhet till skidåkningen.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

10,71 %

ÖVRIGT

Bostadsrätten ligger för uthyrning säsongen 22/23 och en ny ägare är bunden till avtalet till dess det löper ut.

Ekonomi

EL

9 840 kr

ÖVRIGT

3 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

12 840 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser den totala elkostnaden inkl uppvärmning.
Posten övrigt avser bredband via Ownit.
Kostnad för försäkring tillkommer.

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

301 861 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerlägenhetshus i 2 plan med källare

BYGGNADSÅR

1999

UPPVÄRMNING

Direkt El

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2017-11-21

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

115 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

I byggnaden finns en källare. Förening hyr ut utrymmen till Ramundbergets Alpina i källaren. Alla bostadsrätter har ett eget gallerförråd i källaren samt ett skidförråd på markplan.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

ÖVRIGT

Nya vitvaror 2020 och 2021. Kyl, diskmaskin och spis.
Nya golv, lackerat dörrar inomhus samt skåpluckor 2021.
Föreningen har en gemensam antennlösning för tv.
Fiber finns.

Förening

NAMN

Bostadsrättsföreningen Bergfinken

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

8

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

ja

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 312 kr

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

OM FÖRENINGEN

Föreningen består av 1 byggnad med 8 lägenheter. 45-60 kvm och 2-3 r o k.
Fastigheten består av 2 plan plus källarvåning.

TV OCH BREDBAND

Fiber installerat av Härjeåns

PARKERING

1 parkering per lgh

Karta

Härjedalen Ramundberget

Snösvängen 1B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579