230
MED8A2B42E499F44E5F8DC2848E5599C03F

Nybyggt hus nära Lofssjön i Lofsdalen - kom på visning v. 44

Boka visning
watermark

Lofsdalen, Lofsdalen

Spruthusvägen 13

Fakta

TypFritidshus
Antal rum5 rok
Boarea170 kvm
Tomtarea1,035 kvm
Byggår2021
Driftskostnad869 kr/månad

Utgångspris: SEK 5,500,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar

4
November | Thursday
Kl 13:00 - 13:30
Varmt välkommen på visning. Kom ihåg att anöka

Kom på visning v. 44.
Nybyggt hus med perfekt läge! Från detta hus är det gångavstånd till allt vad Lofsdalen har att erbjuda. Centralt i byn, men ändå avskilt. En kort promenad till Lofssjöns badstrand. Fina längdspår och skoterspår några hundra meter bort. Ett fantastiskt hus med stora ytor så du behöver ej fundera på hur alla ska rymmas på julafton. Från altanen är det fin utsikt mot Hovärksfjället och skidbackarna men också Sömlingshågna som ligger på andra sidan Lofssjön. Skolan och förskola ligger alldeles i närheten och gångavstånd till ICA, restauranger, badplats och bensinmack.

Huset har rymliga och luftiga rum, varav fyra sovrum, som är lättmöblerade och lätt huserar en familj men även ett antal gäster. Här finns plats för garderober i sovrummen och inte minst i badrummet på nedre plan som rymmer hela 4 linneskåp. Allrummet är stort och ljust med fönster på tre sidor och givetvis finns en kaminen vackert centrerat i rummet. Här finns utgång till altanen som har fin utsikt och stor plats för sommarens grillkvällar och vinterns afterski. Köket är stort och luftigt och inrymmer större matgrupp.

Huset fungerar så klart lika bra som fritidshus för den som uppskattar den bofasta standarden och ge generösa ytorna. Altanen som löper längs tre sidor av huset kommer att bli väl utnyttjad av en ny ägare då den har plats för både sittgrupp och matmöbel. Tomten är till största delen en naturtomt men för den som önskar en mer planerad tomt finns möjlighet till det. Boka en tid med oss för visning på plats eller digitalt om ni hellre föredrar det. Vi är flexibla!

I annonsen på mäklarens sida (gå vidare från Hemnet) så finns video filmad inne i huset. Vi kallar det digital rundvandring.

Om området

I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Här finns chans att bo både låglänt vid Lofsdalssjön eller i höglänt terräng i något av de områden som ligger högre upp på berget.

Kommunikation

Flyg

Svegs flygplats 72 km
Trafikerar Arlanda.

Buss

Sök mer information på www.harjedalingen.se

Bil

Stockholm 500 km (6 tim)
Östersund 200 km (2 tim 50 min)
Göteborg 610 km (8 tim)

Närservice

I Lofsdalen by finns flertalet restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola/förskola.
Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Utsikt mot skidanläggningen

Vardagsrum med täljstenskamin

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Huset har en hög och bofast standard med 3-stavs ekparkett på golven i alla rum utom hall, badrum och kök som har klinker. Genomgående vitmålat trätak. Huset har Plejdsystem installerat vilket gör att du enkelt kan styra belysning mm via en app.
Antal rum
5 rum varav 4 sovrum
Boarea
170 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Entré
Stor och luftig entré med grått klinkergolv. Härifrån går trappen upp till övre plan. Vit bröstpanel och tapet på väggar.
Kök
Rymligt kök med god plats för matmöbel. Fullstor kyl och frys, diskmaskin, micro, induktionshäll och ugn. Borstade, rostfria vitvaror av märket Bosch. Vita skåpluckor med stilren profil. Dubbel disko. Grå klinker på golven, vitmålad bröstpanel och tapet på väggar. Från köket når man tvättstuga och teknikrum.
Tvättstuga/teknikrum
Rejäl tvättstugan där tvättmaskin och luftvärmepump finns. Tvättbänk med tvättho och dubbelt underskåp. Linneskåp. Utgång till baksida.
Badrum nedre plan
Stort badrum med rymlig dusch, wc Ifö och grå kommod med dubbelskåp från IKEA. Fyra linneskåp längs ena väggen. Stenmelerad klinker på golv och vitt kakel på väggar.
Vardagsrum
Stort vardagsrum med fönster på tre sidor och utgång till altan. Gråmålad gips på ter väggar och betsad träpanel på en vägg.
Hall övre plan
Möblerbar hall när man kommer upp för trappen till övre plan. Tapet på väggar.
Tre sovrum
På övre plan finns tre sovrum, alla rymliga, plats för tre garderober i två av dem och det sista finns två garderober. Tapet på väggar.
Badrum övre plan
Även på övre plan finns ett stort badrum med dusch, grå kommod från IKEA och WC. Här finns en stor bastu och yta som går att möblera med skåp, ett par sköna relaxstolar eller annat., Vitt kakel på väggar och grå våtrumsmatta på golv.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
2021
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump samt braskamin
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas komposit
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 2:34
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 10,428 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 7,508
Renhållning
SEK 620
Väg, samf
SEK 1,800
Sotning
SEK 500
Kommentar
Huset är nyproducerat vilket innebär att kostnad för el samt uppvärmning inte kan presenteras.
Kostnad för Renhållning avser grundavgift. Tömningsavgift 80:- per gång.
Kostnad för VA avser 2021 års VA-taxa. Fastigheten har klassning 22 poäng.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 2,600 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 260,000
Taxeringskod
210, Småhusenhet, tomtmark
Tomt
Areal
1035 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Tomtbeskrivning
Går att planera tomten mer om man önskar
Uteplats
Stor altan på tre sidor av huset
Parkering
Stor bilplats där upp till 4 bilar får plats
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:29 ändamål: Vägar

Karta

Härjedalen Lofsdalen

Spruthusvägen 13

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!