510
MED44C8B925BF1A4EF98350F7CF91A5EB42

Såld!

Wow! Renoverad fjällstuga i äkta fjällmiljö - längdspår vid tomtgräns

watermark

Tänndalen - Funäsdalen, Tänndalen

Svansjökläppen - Nedre Hamraleden 5

Fakta

TypFritidshus
Antal rum2 rok
Boarea32 kvm
Biarea20 kvm
Tomtarea3,155 kvm
Byggår1964
Driftskostnad1,629 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,800,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Mitt i den härliga fjällnaturen i Tänndalen Svansjökläppen ligger den här 60-talsstugan som nyligen fått en riktig uppgradering. Stugans läge tillåter att du åker hemifrån på skoter direkt ut på led och du tar på dig längdskidorna utanför dörren och glider ut i de fina, långa längdspåren. Skotern tar dig dessutom fram till Hamra och den alpina skidåkningen. Vi kallar det ett alternativt ski in ski out!
Bakom stugan flyter Tännån förbi och erbjuder bad om du är av den kalibern. Annars kan man helt enkelt nöja sig med den vackra miljön. Stugan är liten med sina 32 kvm men har stor myspotential. Här finns ett sovrum med plats för våningssäng, modernt kök med alla faciliteter och ett allrum med både sittgrupp och matmöbel. Här finns flera fönster med utsikt mot skön fjällnatur och en en utgång till trädäck. I badrummet finns dusch, wc och kommod. I tillägg till boningshuset finns 2 förrådsbyggnader, ett nybyggt med vedbod och annan förvaring och ett äldre i sämre skick men där man ändå kan förvara okänsliga prylar. Ta chansen, boka en visning digitalt eller på plats!

Om området

Svansjökläppen
En toppbestigning av Svansjökläppen är en fin upplevelse. Stigen går från ovansidan av parkeringen och letar sig upp i branten på den sydöstra åsen. Utsikten från toppen är helt underbar; många sjöar, åar och vattenfall att beskåda. En riktigt vacker pärla i Funäsfjällen.

Tänndalen
Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 15 km där ett bredare utbud erbjuds.

Kommunikation

Flyg
Svegs flygplats 162 km
Trafikerar Stockholm Arlanda

Buss
Sök info på www.harjedalingen.se
Sök info på www.ltr.se

Bil
Stockholm 590 km
Gävle 420 km
Örebro 500 km
Västerås 480 km

Närservice

Under julen 2019 öppnade en ny livsmedelsbutik i Hamra, Tänndalen. Butiken är ca 700 kvadratmeter stor och den ersätter den gamla butiken, Hamra Närköp. Hamra Livs är en toppmodern livsmedelsbutik med blandat sortiment som styrs efter säsong. I anslutning till butiken finns även ett kafé för fikasugna kunder och trötta skidåkarben.

Hamra Livs 1,2 km
Hamrafjäll 1,2 km
Svansjöliftarna 4,2 km
Funäsdalen 28 km med all tänkbar service

Parkering

Vid infarten till området finns en parkeringsplats med två garagelängor. Parkeringsytan ingår i Gemensamhetsanläggning Vägar.

Det är endast tillåtet för områdets stugägare och deras familj/(hyres)gäster att parkera inom området.

Övrigt

Besiktning och undersökningsplikt
Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen har undersökningsplikt avseende plan- och bygglovsbestämmelser. Detaljplanens innehåll ansvarar köparen för att undersöka och säkerställa.

Övrig information
För felaktigheter, nuvarande eller eventuellt kommande, i detta material ansvaras ej av mäklaren eller säljaren

Ej heller för händelse som säljaren eller mäklaren inte kunnat förutse eller påverka, vilket ändrar givna förutsättningar

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Svansjökläppen är beläget i västra Härjedalen direkt nordväst om Hamra i Tänndalens alpina skidområde mellan Funäsdalen och Norska gränsen. Genom området löper Svansjökläppsvägen som går från väg 84 Funäsdalen till Röros i Norge och leder nästan ända upp till Svansjökläppens topp, som är 1125 möh. Vägen korsar Tännån, ett tillflöde till Ljusnan, via en bro som föreningen ansvarar för.

Vägarna inom området är endast öppna sommartid och snöröjs inte. Vid infarten från väg 84 finns en parkering och två garagelängor för medlemmarnas fordon. Skoterkörning inom området är tillåten för områdets stugägare, deras familjer och gäster, för transporter mellan parkering/garage och stugor samt till och från skoterleden.

För fullständig information gå vidare till mäklarens sida.

Välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg!

Mycket stilfullt renoverat med väl genomtänkta material och färgval.
Antal rum
2 rum varav 1 sovrum
Boarea
32 kvm
Biarea
20 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Areakälla kommentar
Boarean ej kontrollmätt
Biarean avser gårdsbyggnader och är ej kontrollmätt
Hall
Mindre hall med plats för avhängning. Ljus träpanel på vägg, laminatgolv som det lagts en matta på för att skydda mot snö, grus och skräp. Vitmålat trätak.
Badrum
Badrum med dusch, kommod och wc. Varmvattenberedare som rymmer 55L.
Våtrumsmatta på vägg och golv, elektrisk golvvärme och paxfläkt installerad. Vita skivor i taket.
Kök
köket är utrustat med induktionshäll och ugn med varmluftsfunktion, fläkt, diskmaskin 45 cm, micro och kyl/frys i pelare. Vitt IKEA-kök. Tapet på vägg och skiva som stänkskydd. Laminatgolv.
Vardagsrum
Mysigt vardagsrum med en murad öppen spis och utgång till altan. Plats för matmöbel och sittgrupp. laminatgolv och vitmålat trätak. Mörklaserad träpanel på vägg.
Sovrum
Plats för våningssäng. Laminatgolv, målad gips på vägg och vitmålat trätak.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1964
Uppvärmning
Direkt El, luftvärmepump och öppen spis
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Funäsdalen 15:31
Övrigt
Invändig renovering av samtliga ytskikt samt nytt kök 2017.
Byte av samtliga fönster 2018
Nytt badrum med inkoppling mot samfällighetens vatten och avlopp (kopplat till kommunalt VA) 2018. Ny el till badrummets golvvärme (jordfelsbrytare installerat).
Utvändig ommålning 2018 samt komplettering med snörasskydd
Ny el-central samt el till badrum (inkl. jordfelsbrytare), kök och värmepump 2017-2018
Ny avloppspump installerad 2018

Nyligen sotat inifrån.

Möjlighet till fiber finns och frågan är aktiv just nu.
Övriga byggnader
På fastigheten finns ett nytt kallförråd (2019). På fastigheten står även en äldre förrådsbyggnad i som är användbart som förråd. Har tidigare varit ett gästhus

Garage - detta är en av fastigheterna som har garage vid infarten till Svansjökläppen. Stort plus!
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 19,543 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 10,887
Väg, samf
SEK 8,300
Sotning
SEK 356
Kommentar
Posten el omfattar både nätavgifter samt elhandel.
Posten väg/samfällighetsavgift innehåller VA, renhållning, skottning av gemensam väg
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 6,195 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 826,000
Byggnadsvärde
SEK 201,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 910,000
Tomt
Areal
3155 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Uteplats
Trädäck och i övrigt naturuteplats med bl a grillring.
Parkering
Vid infarten till området finns en parkeringsplats med två garagelängor (med el) där ett garagen tillhör fastigheten. Parkeringsytan ingår i Gemensamhetsanläggning Vägar.
Inom samfälligheten finns möjlighet att ansluta sig till laddstolpar för elbil.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Samfällt avlopp som går ihop med kommunens.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:34 ändamål: Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:35 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:36 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:37 ändamål: Avloppsanläggning

Karta

Härjedalen Tänndalen - Funäsdalen

Svansjökläppen - Nedre Hamraleden 5

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!