HuvudsidaOm företaget
230
MED37B474DBE8FC4690BAEEA1EC04AACBF7

Tomt till salu i soligt läge nära skidanläggningen och med längdspåret utanför husknutenTjädervägen 34 Lofsdalen

watermark

Lofsdalen

Tjädervägen 34


PRIS1 250 000 kr

Fakta om tomten

TYP

Tomt

TOMTAREA

1 643 kvm

DRIFTSKOSTNAD

38 kr/månad

Tomt till salu i soligt läge nära skidanläggningen och med längdspåret utanför husknuten

Välkommen till Tjädervägen 34 och en tomt med närhet till allt. Skidbacke, cykelpark, aktivitetshus, restauranger, badstrand och matbutik nås enkelt via belyst gångväg som passerar tomten. Längdspåret som är belyst löper runt området. Ett perfekt läge för dig som uppskattar enkelhet när du är i fjällen. Från tomten har du utsikt över de vackra fjälltopparna på andra sidan Lofssjön.

Här är det en generös byggnadsarea på hela 240 kvm. Byggnader får uppföras med högst 2 våningar. Vid anordnande av tvåvåningshus får vinds- eller sluttningsvåning ej anordnas därutöver. Maximalt 4 lägenheter per tomt. Mer information om tomten finns att läsa under fakta och under viktiga dokument.

Tomten besöker du precis när du vill och det är fritt fram att gå på den.

Varmt välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg i Lofsdalen!

Bilder

MED37B474DBE8FC4690BAEEA1EC04AACBF7
MEDD1855E3EDB384F18BF6067F3EF09E5C2
MED3C7D3F1313824B61942D98CFC4630595
MEDC68C07FC585F4BE3BA1015A3C0B89BA3
MEDE402359B5F4140AF81E18F20765EC809

Fakta

Fakta om tomten

TYP

Tomt

TOMTAREA

1 643 kvm

DRIFTSKOSTNAD

38 kr/månad

Om området

I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Här finns chans att bo både låglänt vid Lofsdalssjön eller i höglänt terräng i något av de områden som ligger högre upp på berget.

KOMMUNIKATION

Flyg

Svegs flygplats 72 km
Trafikerar Arlanda.

Buss

Sök mer information på www.harjedalingen.se

Bil

Stockholm 500 km (6 tim)
Östersund 200 km (2 tim 50 min)
Göteborg 610 km (8 tim)

NÄRSERVICE

I Lofsdalen by finns flertalet restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola/förskola.
Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

ÖVRIGT

Besiktning och undersökningsplikt
Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen har undersökningsplikt avseende plan- och bygglovsbestämmelser. Detaljplanens innehåll ansvarar köparen för att undersöka och säkerställa.

Övrig information
För felaktigheter, nuvarande eller eventuellt kommande, i detta material ansvaras ej av mäklaren eller säljaren

Ej heller för händelse som säljaren eller mäklaren inte kunnat förutse eller påverka, vilket ändrar givna förutsättningar

Bygglovsprocessen
Se länk under länkar

Nybyggnadskarta
Beställning av nybyggnadskarta kan ske via Härjedalens kommun. Se länk under länkar

Vid frågor gällande bygglov vänd er till Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun.
Tel. 0680-161 00 (växel) eller via mail mob@berg.se

Vid frågor gällande vatten och avlopp, kontakta Vatten och miljöresurs
Tel. 010-25 15 315
www.vattenmiljoresurs.se

Vid frågor gällande el och bredband, kontakta Härjeåns Nät AB
Tel. 0680-242 00

Ekonomi

VÄG, SAMF

450 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

450 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

2 560 kr / år

KOMMENTAR

Kostnad för samfällighet avser obebyggd tomt. Kostnad för bebyggd tomt är 2.000 kr/år.

Byggnad

FASTIGHETSBETECKNING

Lofsdalen 1:370

Allmänt om tomten

TAXERINGSVÄRDE

256 000 kr

TAXERINGSKOD

210, Småhusenhet, tomtmark

SUMMA PANTBREV

360 000 kr

AREAL

1643 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

TOMTBESKRIVNING

EL
Anslutningsavgift för el är ej erlagd vilket innebär att du som köpare står för den avgiften. Serviskabel finns framdragen till tomtgräns. Kontakta Härjeåns Nät vid frågor gällande kostnader.

VA
Anslutningsavgift (1 lgh/tomt) avseende kommunalt vatten och avlopp är betald. Förbindelsepunkt är upprättad vid fastighetens tomtgräns.

VATTEN/AVLOPP

Vatten och avlopp finns vid tomtgräns och anslutningsavgiften är betald.

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:24 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Kvartersanläggning

Karta

Härjedalen Lofsdalen

Tjädervägen 34

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579