HuvudsidaOm företaget
230
MED6AA53EBC1F7B40ED8B09483996FB1D1E
Boka visning

Läge, läge och läge!Uppvallen Ljungpiparen 8 Lofsdalen - Uppvallen, Lofsdalen

watermark

Lofsdalen - Uppvallen, Lofsdalen

Uppvallen Ljungpiparen 8


PRIS (utgångspris)3 200 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

70 kvm

TOMTAREA

1 228 kvm

BYGGÅR

1993

DRIFTSKOSTNAD

2 080 kr/månad

PRIS

3 200 000 kr utgångspris

Läge, läge och läge!

Välkommen till Uppvallen Ljungpiparen 8 och en charmig fjällstuga med fantastiskt läge högst upp på Uppvallen i Lofsdalen med absolut närhet till både skoterspår, längdspår samt vandringsleder. Här har du möjlighet att koppla av men samtidigt få fjällens aktiviteter vid dörren. Området ska upplevas på plats för här får du verkligen känna den riktiga fjällkänslan. Ljungpiparen är den väg som är belägen högst upp på Uppvallen och är som en egen liten avkrok med väldigt lite trafik och absolut helt avsaknad av myller. Ljungpiparen är mycket naturskön och här finns även en fin damm som fylls med fjällvatten delar av året. Direkt från området tar du skidorna och skotern rätt ut på kalfjället

Huset är öppet upp i nock i alla rum vilket ger en härlig känsla. Den invändiga entrén har plats för avhängning och i anslutning finns en stor klädkammare. Vidare löper en bred hall in i huset och till höger strax innanför entrén finns badrummet med bastu, dusch, toalett och tvättmaskin. Genom hallen finns de tre sovrummen varav ett Master bedroom med plats för dubbelsäng och garderober.

Storstugan är öppen med kombinerat kök och sällskapsdel och har så klart en värmande täljstenskammin i centrum. Här finns även utgång till altanen i västläge där du kan njuta av eftermiddag och kvällssol. Från fönstren och altanen kan du vila ögonen på de fina och nyfikna Lavskrikorna som gärna kommer på besök. En och annan skidåkare kan även skådas.

Intill entrén finns den varmbonade gårdsbyggnaden som även går att använda som gäststuga.

För dig som eventuellt önskar ett större boende medger detaljplanen en största byggnadsarea om 160 kvm (ink uthus, förråd), utöver detta får attefallsreglerna tillämpas. Frågar gällande detaljplanen hänvisas till Miljö och bygg på Härjedalens kommun. Fiber finns på Ljungpiparen. Kontakta Härjeåns för uppgifter om möjlighet att ansluta denna fastighet samt vilka kostnader som gäller. Ägaren har idag en mobil lösning gällande internet.

Det här är boendet för dig som hellre är nära lugnet, längdspåren, vandringen och skoterleder än liften. Men endast en kort biltur tar dig till Lofsdalens alpina anläggning samt bykärna.

Ta chansen och upplev fjällen på riktigt!

Missa inte flygfilmen som finns på mäklarens hemsida

Välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg i Lofsdalen. Vi ser med glädje fram emot att få visa er denna pärla

Bilder

MED6AA53EBC1F7B40ED8B09483996FB1D1E
MEDC2922EE5C4C54C9598684B6835651CF4
MEDF64AD240E466486FA3549EDBF57E6212
MED3358EACA28BE4BF5A8BE47FA6E8A2719
MEDFC9E676B920D4372A45B23D20AB25E20

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

70 kvm

TOMTAREA

1 228 kvm

BYGGÅR

1993

DRIFTSKOSTNAD

2 080 kr/månad

PRIS

3 200 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Fjällstuga på riktigt

HALL

Luft/luft pump ovanför entrédörr för optimal spridning i hela huset som har en bred och rymlig hall. Här finns mycket gott om plats för förvaring tack vare den stora klädkammaren med hyllsystem och skoförvaring. Plastmatta, väggpanel och takpanel.

BADRUM/ BASTU

Rymligt badrum med bastu, toppmatad tvättmaskin, dusch, komod samt toalett. Våtrumsmatta, kakel i dusch, väggpanel samt takpanel.

MASTER BEDROOM

Plats för dubbelsäng samt två garderober. Plastmatta, väggpanel samt takpanel.

SOVRUM 2 OCH 3

Plats för bredare enkelsäng eller våningssäng. Här finns även en garderob. Plastmatta, väggpanel samt takpanel.

STORSTUGA

Storstuga med kök och sällskapsyta. Här finns utgång till altanen och husets baksida. Kök med spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Matplats för upp till 6 personer. Sällskapsyta med plats för stor hörnsoffa, fåtölj samt TV-möbel. Täljstenskaminen är centralt placerad för effektiv uppvärmning.

Om området

Uppvallen är ett riktigt fjällområde i Lofsdalen där naturen får stå centrum. Här finns de vackra fjällbjörkarna kvar och utsikten är på de allra flesta ställen magnifik. Uppskattar du lugnet, utsikten och närhet till fantastiska längdskidspår och skoterspår så har du hittat rätt. Här är du i symbios med natur och fjäll.

Uppvallens fritidsområde byggdes upp på 1970-talet. Samfälligheten bildades 1974. Samfälligheten består av ca 230 stugor som delar på skötseln av vägunderhåll, snöröjning och grönområden.

Lofsdalen
I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags. Hovärken tros ha fått sitt namn från en lyckobringande vätte som sägs ha bott på toppen av fjället i tidernas begynnelse.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.


Här finns chans att bo både låglänt vid Lofsdalssjön eller i höglänt terräng i något av de områden som ligger högre upp på berget.

KOMMUNIKATION

Flyg
Svegs flygplats 7, 5 mil.
Trafikerar Stockholm Arlanda.

Buss
Sök information på www.ltr.se
Sök information på www.harjedalingen.se

Bil
Stockholm 50 mil.
Göteborg 67 mil.
Malmö 94 mil.

NÄRSERVICE

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Ekonomi

EL

15 165 kr

VA

7 695 kr

VÄG, SAMF

1 600 kr

SOTNING

500 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

24 960 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Kostnaden för samfällighet avser vägar och renhållning.
Kostnad för EL avser nätkostnad och elhandel januari till november. Säkringsstorlek 20A och kostar 10 131:-/år.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plan

BYGGNADSÅR

1993

UPPVÄRMNING

Direkt El, luft/luft-pump samt täljstenskamin

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ELFÖRBRUKNING

9 241 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Uppvärmd krypgrund

STOMME

Trä

FASAD

Stående vildmarkspanel

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Lofsdalen 26:268

ÖVRIGT

Förberett för fiber. Kontakta Härjeåns Nät för mer information om installation och pris.

ÖVRIGA BYGGNADER

Varmbonat förråd byggt 2017 av entreprenörer.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 491 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

852 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

635 000 kr

Tomt

AREAL

1228 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

UTEPLATS

Altan på husets baksida

PARKERING

Parkering framför entré

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:10 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:7 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:8 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:9 ändamål: Kvartersanläggning

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan Detaljplan

Viktiga dokument & länkar

Bygglovshandlingar
Lofsdalsspår
Detaljplan

Karta

Härjedalen Lofsdalen - Uppvallen

Uppvallen Ljungpiparen 8

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!