190
MED3AF4109EC6DF498D9CF2B4F31982679E

Såld!

Härliga Uppvallen med närhet till längdåkning och skoteråkning

watermark

Lofsdalen - Uppvallen, Lofsdalen

Uppvallen Renen 5

Fakta

TypFritidshus
Antal rum4 rok
Boarea73 kvm
Tomtarea1,104 kvm
Byggår1979
Driftskostnad2,958 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,800,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen till Renen 5 på fina Uppvallen i Lofsdalen! Här finns närhet till både längdåkning och skoteråkning med välpreparerade spår och leder. Stugan som är mycket väl omhändertagen är en klassisk fjällstuga byggd 1979 med en härlig nybyggd altan i söderläge. På vardera sida av entrén finns två förråd som rymmer det mesta. Hall med plats för förvaring och avhängning, här finns även ingången till badrummet med bastu, dusch och toalett. Längre in i hallen till höger når man köket som är inrett i ljusa färger och gott om plats för en rejäl matplats. Intill köket finns en gästtoalett med högt placerat fönster. Härligt vardagsrum med stor braskamin, utgång till altanen samt gott om plats för en stor soffgrupp samt läshörna. Huset har tre sovrum varav ett med plats för dubbelsäng och övriga sovrum med våningssäng. Driftkostnader, årtal då badrum mm renoverats kompletteras inom kort. Även planritning kommer. Hjärtligt välkommen att boka visning! Ring för visningstid.

Om området

Uppvallen är ett riktigt fjällområde i Lofsdalen där naturen får stå centrum. Här finns de vackra fjällbjörkarna kvar och utsikten är på de allra flesta ställen magnifik. Uppskattar du lugnet, utsikten och närhet till fantastiska längdskidspår och skoterspår så har du hittat rätt. Här är du i symbios med natur och fjäll.

Uppvallens fritidsområde byggdes upp på 1970-talet. Samfälligheten bildades 1974. Samfälligheten består av ca 230 stugor som delar på skötseln av vägunderhåll, snöröjning och grönområden.

Lofsdalen
I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags. Hovärken tros ha fått sitt namn från en lyckobringande vätte som sägs ha bott på toppen av fjället i tidernas begynnelse.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Här finns chans att bo både låglänt vid Lofsdalssjön eller i höglänt terräng i något av de områden som ligger högre upp på berget.

Kommunikation

Flyg

Svegs flygplats 72 km
Trafikerar Arlanda.

Buss

Sök mer information på www.harjedalingen.se

Bil

Stockholm 500 km (6 tim)
Östersund 200 km (2 tim 50 min)
Göteborg 610 km (8 tim)

Närservice

I Lofsdalen by finns flertalet restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola/förskola.
Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välbehållen interiör som löpande underhållits genom åren. Planlösningen är mycket yteffektiv
Antal rum
4 rum varav 3 sovrum
Boarea
73 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Hall
Plastmatta, vitmålade väggar samt träpanel i tak.
Badrum/Bastu
Våtrumsmatta, våtrumsväggar, duschväggar, frånluftsfläkt, toalett, handfat samt bastu med elaggregat.
Gästtoalett
Våtrumsmatta, våtrumsvägg, toalett samt handfat.
Kök
Köksinredning i ljusa färger, spis med spisfläkt, kyl/frys, rostfri diskbänk, diskmaskin samt micro. Trägolv, vitmålade väggar samt träpanel i tak.
Vardagsrum
Utgång till altan, braskamin, trägolv, vitmålade väggar samt träpanel i tak.
Sovrum 1
Plats för dubbelsäng samt barnsäng. 2 st garderober, trägolv, vitmålade väggar samt träpanel i tak.
Sovrum 2
Plats för våningssäng samt förvaring. Trägolv, vitmålade väggar samt träpanel i tak.
Sovrum 3
Plats för våningssäng samt förvaring. Trägolv, vitmålade väggar samt träpanel i tak.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1979
Uppvärmning
Direkt El samt braskamin
Ventilation
Mekanisk, typ PAX
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Lofsdalen 26:173
Övrigt
Löpande underhåll genom åren.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 35,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,700
VA
SEK 5,000
Uppvärmning
SEK 15,300
Väg, samf
SEK 4,500
Sotning
SEK 2,000
Övrigt
SEK 2,000
Kommentar
Övrigt avser snöröjning på egen tomt.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,524 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,165,000
Byggnadsvärde
SEK 731,000
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Summa pantbrev
SEK 265,000
Tomt
Areal
1104 kvm
Tomttyp
Naturtomt
Uteplats
Stor altan i söderläge
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:10 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:7 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:9 ändamål: Kvartersanläggning

Karta

Lofsdalen - Uppvallen Lofsdalen

Uppvallen Renen 5

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!