230
MED43A8F474620841BBA10B7CE20F412E6B
Boka visning

En gård, vid en sjö, nära ett fjäll- en tvättäkta dröm!Vallarvägen 17 Vemhån, Vemhån

watermark

Vemhån, Vemhån

Vallarvägen 17


PRIS2 400 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

120 kvm

TOMTAREA

42 644 kvm

BYGGÅR

1929

DRIFTSKOSTNAD

7 717 kr/månad

PRIS

2 400 000 kr

En gård, vid en sjö, nära ett fjäll- en tvättäkta dröm!

Den här fina gården har mycket att erbjuda sin ägare. Vi börjar med läget. I byn Vemhån, 15 km från Björnrikes skidanläggning, med strandtomt, ligger den som en pärla. Fastigheten är drygt 4,2 ha stor och går ned till vattnet. Förutom själva gården finns ängsmark/betesmark och lite skog. Idag har en av byns bönder djur på bete på en del av marken. Här finns möjligheter till fortsatt gott samarbete om man inte ruvar på egna planer med småskalig djurhållning tex.

Gården består av 3 byggnader. Boningshuset, en äldre timmerstomme som byggts om till ett helt fristående hus med alla moderna funktioner samt en ladubyggnad med många kallförråd och utrymmen. På en kanten av ladubyggnaden har man påbörjat att inreda ytterligare ett boende. Idag fungerar det som gästutrymme med sovmöjligheter, men kök är förberett och ett eget rum som är tänkt att byggas om till badrum är på plats. Gör man denna lägenhet klar har man goda möjligheter att jobba med uthyrning och få inkomst på det. Idag hyr man ut timmerhuset på långtidshyra.

Från boningshuset har man fin utsikt mot sjön och höjderna där bakom. I huset finns ett stort, modernt kök med vedspis och stort skafferi, sal, badrum och mycket stort och luftigt sovrum på nedre plan. På övre plan hittar man en möblerbar hall, utmärkt utrymme för kontor, ett mycket stort allrum, ett sovrum med enkelsäng och ett stort badrum med hörnbadkar, wc och handfat.
En trivsam, inglasad farstukvist möter dig när du går in och ett trädäck med plats för utemöbler finns utanför köket.
Huset renoverades senast 2005 och det börjar bli dags för ny renovering.

På sjön utanför huset har man tillgång till fint fiske både sommar och vinter och på vintern drar ideella krafter upp mycket fina längdspår runt hela sjön. Du tar dig lätt ut med skoter på sjön och till skoterled och du har tillgång till mycket lätta och naturnära promenadvägar alldeles runt huset. I byn finns en liten matbutik, en väldigt trevlig badplats med brygga och fjällutsikt, elljusspår, hockeyplan och allmän tvättstuga.

Sist med inte minst har man endast 15-30 km till Björnrikes och Vemdalsskalets skidanläggningar. Lämpligt både för skidåkare och arbetspendlare. Bra pendlingsavstånd även till Sveg och Hede för arbete.

Fastigheten är besiktad. Du hittar protokoll under viktiga dokument. Missa inte heller de filmade visningarna!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED43A8F474620841BBA10B7CE20F412E6B
MEDEF43B10F657E460AAE317B6BA3ABAE74
MED3353A364FA094086A8C092F6A363FB2F
MED16F170FD2E464B8EAC42990979C4C8EF
MED2407DCF195394F28B53C9277EE518B29

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

120 kvm

TOMTAREA

42 644 kvm

BYGGÅR

1929

DRIFTSKOSTNAD

7 717 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 2 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Fiber finns, el på 25 ampere

Förvärvstillstånd

Fastigheten kan kräva förvärvstillstånd.

Förvärvstillstånd krävs för privatperson ej bosatt inom Härjedalens kommuns glesbygdsområde. Förvärvstillstånd krävs alltid för juridisk person. Tillståndspliktigt förvärv söks hos Länsstyrelsen i Jämtlands län. Ansökningsavgift f.n privatperson 4 600 kr och för juridisk person 7 100 kr. Övriga upplysningar gällande förvärvstillstånd: Förvärvstillstånd ansökes av köparen i samband upprättande av köpekontrakt mellan parterna (köpare och säljare). Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller ansökningshandlingar och medverkar till att ansökan lämnas in till Länsstyrelsen.

Besiktning och undersökningsplikt
Köparen har enligt jordabalken ett långtgående ansvar att undersöka fastigheten och förvissa sig om dess skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges möjlighet att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om det skick vari den befinner sig. Köparen har undersökningsplikt avseende plan- och bygglovsbestämmelser. Detaljplanens innehåll ansvarar köparen för att undersöka och säkerställa.

Övrig information
För felaktigheter, nuvarande eller eventuellt kommande, i detta material ansvaras ej av mäklaren eller säljaren

Huset byggdes 1929 och renoverades när nuvarande ägare tog över det 2005. Här finns gamla profillister kvar och spegeldörrar i trä. Renovering pågick mellan 2006 och 2010 förutom ett badrum som gjordes 2015.

HALL

Hallen går i vinkel där du når köket åt ena hållet och sovrum och trapp till övre plan åt andra hållet. Garderober på två håll, 3 +3- Tapet och målad tapet på väggar, laminatgolv.

KÖK

Köket är stort och härligt med en stor köksö i mitten. Där finns förvaring och man kan sitta här. Köket går längs tre väggar och har en lantlig känsla med vitrinskåp, fungerande vedspis, side-by-side kyl och frys, diskmaskin, häll och inbyggnadsugn. Från köket leder en dubbeldörr ut till uteplats. Här finns gott om skåp och gott om bänkyta. Tapet på väggar och vitmålat trätak. Laminatgolv.

SAL

Från köket når man det man gammalt kallade kammaren. Här har man idag ett matsalsbord. Fönster med utsikt mot sjön. Från detta rum når man ett av badrummen. Trägolv, tapet på väggar och skivor i tak.

BADRUM

Badrum med dusch, WC, kommod, hyllor, tvättmaskin och varmvattenberedare 275 L. Våtrumsmatta på golv och väggar. Renoverades 2007.

SOVRUM

Sovrummet på nedre plan är det tidigare vardagsrummet. Rummet är stort och luftigt med fönster åt två håll. Utsikt mot sjön och fint ljus slipper in i rummet. Här har man inrett en hel vägg med garderober så här finns gott om förvaring. Tapet på väggar och en fint slipat trägolv.

HALL ÖVRE PLAN

När du går trappen upp landar man i en möblerbar hall där man idag satt garderober, en hylla , skrivbord och byrå. Två fönster gör hallen ljus. Laminatgolv, tapet på väggar och ljusa skivor i taket.

ALLRUM

Allrummet är stort och härligt. Det här var tidigare en oinredd vind. Man har fönster åt tre håll och sjöutsikt. Mitt i rummet har man tagit fram den råa murstocken som blir en robust inredningsdetalj. Rummet har tre avdelningar idag. En soffhörna med tv, en matsalshörna med stor matmöbel och en biblioteksdel med hyllor och fåtölj. Utöver det finns plats för ytterligare förvaring tex. Trägolv, tapetserade väggar och skivor i tak.

SOVRUM

I ena hörnet av det stora allrummet uppe har man byggt ett sovrum. Rummet har snedtak, fönster och plats för enkelsäng. Oljade trägolv och tapetserade väggar.

BADRUM

I andra hörnet av allrummet upp har man byggt ett badrum inrett med stort hörnbadkar, wc och handfat. Renoverades 2015.

Om området

Vemhån ligger ca 1, 5 mil söder om Björnrikes skidanläggning. Byn har ca 80 fasta hushåll och en hel del fritidshus. Här finns en närbutik som fungerar både som ombud både för Systembolaget och Apoteket, man har en fin badplats om sommaren och byn är ett populärt mål för paddling med kanot från Vemdalen. Runt byn finns flera fina fiskevatten både sommar och vinter och runt om i byn dras fina längdspår. Vid den allmänna tvättstugan och bastun finns ett elbelyst längdspår och en fullstor hockeyrink där många tuffa matcher spelas under vintern och här byggdes även en boulebana sommaren 2021. Genom byn går en skoterled och den går förbi affären där bensinpump står. Med sin närhet till skidanläggningarna är det här ett fint boendealternativ både som fritidshusägare men också för fastboende då det är lämpligt pendelavstånd både till Sveg, Hede och Vemdalen med alla skidanläggningar.

KOMMUNIKATION

Till Vemhån tar du dig lättast med bil så klart men Härjedalingen går från Cityterminalen och stannar vid affären i byn. Har du kommit till Härjedalen med tåg och kan passa in bussar så går Länstrafiken förbi byn från Sveg och från Vemdalen.

NÄRSERVICE

Nära dej-butik som fungerar som ombud för systembolaget och apoteket. Vi butiken finns också en tankstation för bensin. Där går även skoterleden förbi.
Tvättstuga, elljusspår, badplats och upplyst hockeyrink.

Ekonomi

EL

27 824 kr

VA

13 140 kr

UPPVÄRMNING

40 845 kr

RENHÅLLNING

2 630 kr

SOTNING

1 000 kr

FÖRSÄKRING

7 164 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

92 603 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

3 248 kr / år

KOMMENTAR

Alla hus går på samma elskåp.
Driftskostnader gäller två hushåll som är igång hela året.
Kostnad för el är den totala kostnaden för nätavgift och förbrukning där nätavgiften är 22 826 kr för senaste helåret och förbrukning 18 019kr.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

1929

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2005

UPPVÄRMNING

Direkt El, luftvärmepump och vedspis

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2022-08-04

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

155 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

36 774 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Torpargrund

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas, gjutna

BJÄLKLAG

Trä

FASTIGHETSBETECKNING

Hån 17:9

ÖVRIGA BYGGNADER

Mindre timmerhus, komplett med 2 sovrum, badrum med dusch och tvättmaskin, stor matplats/kök och större loft med trägolv som fungerar som allrum. Laminatgolv på nedre plan. Kommunalt vatten och avlopp finns. Plintgrund, 2-glasfönster, luftvärmepump. Inrett och färdigställt 2012. Plåttak. Hyrs ut.

Ladugårdsbyggnad som fungerar som kallförråd, verkstad och vedbod. På ena gaveln har man inrett en mindre lägenhet man kan bo i. Allrum, sovalkov, mindre kök med kokplatta på bänk. Separat rum som idag är oinrett men var tänkt att bli ett badrum med bastu. El in till ett uttag finns. Man har inte monterat flera uttag. Vatten och avlopp saknas i detta utrymme. Laminatgolv och vitmålad träpanel på vägg och i tak. Inreddes och stod klart 2016.

Matkällare med frostvakt. Renoveringsbehov.

Hölada bakom gästhus mot skogen.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSKOD

120, Lantbruksenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

988 000 kr

Tomt

AREAL

42644 kvm

TOMTTYP

Gräsmatta närmast hus, ängsmark och en bit skog

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

UTEPLATS

Trädäck med utgång från köket. Utekök, grill och plats för stor möbel.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Avtalsservitut D-2020-00470319:1
Avtalsservitut Va-Ledningar
Last: Avtalsservitut: Va-Ledningar, 2361IM-14/13258.1
Last: Avtalsservitut: Va-Ledningar, D202000470319:1.1

Karta

Härjedalen Vemhån

Vallarvägen 17

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Loading interface...
Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!