watermark

Storlien

Storlien

Åre

 • Stationsvägen 16, 837 52 Åre
Öppettider
 • Måndag-Fredag 09.00-17.00

Postadress

 • Stationsvägen 16, 837 52 Åre

  Storlien är ett familjevänlig liten ort bara ett par kilometer från den norska gränsen. Hit kommer man främst för att uppleva ett varierande friluftsliv.

  Att se och göra i Storlien

  På vintern är det främst skidåkning och snöaktiviteter som lockar. Skidområdet består av 9 liftar och hela 23 nedfarter. Det finns något för alla, oavsett ålder och skidvana. Slalombacken är en klassiker som uppskattas av de flesta och Hotellöpan med hela 1400 meter är fjällets längsta. Föredrar du att åka på längden så finns det över 15 km spår varav 4,5 km är upplysta.

  I Storlien finns det mycket att se och göra även på sommarhalvåret. Fiske och golf är bara några exempel. Varför inte uppleva Stoliens vackra sjöar och vattendrag från en kanot? Gillar du fjällvandring så finns det flera leder av varierande svårhetsgrad som utgår från byn.

  Mer om Storlien

  Att ta sig till till Storlien är enkelt. Vill du åka tåg kan du välja mellan SJ och Snälltåget. Allra smidigast är nattågen som lämnar Stockholm på kvällen och stannar mitt i byn nästa morgon. Väljer du att ta bilen så är det fina vägar, och du hittar Storlien längst E14 mellan Sundsvall och Trondheim.  Närmaste flygplats är Trondheim/Vaernes international Airport som ligger ca 7 mil bort.

  Funderar du på att sälja din bostad?

  Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn