HuvudsidaOm företaget
watermark

Björnrike

Björnrike

Härjedalen

 • Rörosvägen 40, 846 72 Funäsdalen
Öppettider
 • Måndag - Fredag 09.00 - 17.00

Besöksadress Lofsdalen

 • Uppvallen Ljungpiparen 13, 842 96 Lofsdalen

Postadress

 • Uppvallen Ljungpiparen 13, 842 96 Lofsdalen

  Bara 10 minuter från Vemdalen by ligger Björnrike. Björnrike erbjuder full puls på vintern och ett avstressande lugn på sommaren. Vintertid passar Björnrike perfekt för dig som vill ha boende som är ski in/ski out. Ta på dig skidorna direkt utanför ytterdörren och ut i backen, snabbt och smidigt. Sommartid passar Björnrike dig som vill komma bort och koppla av i lugnet för att ladda batterierna. 

  Att se och göra i Björnrike

  Vintertid erbjuder skidbackarna söderläge med soliga backar och en vacker utsikt mot Sonfjället. Skidåkare i alla svårighetsgrader kan njuta av backarna då det alltid finns två alternativa pister vid varje liftavstigning. Det längsta åket kan du njuta av hela 2 km. 11 liftar med 16 nedfarter, 16 pister, en snow park och 5 restauranger, vad mer behöver man?

  Björnrike erbjuder även fina längdspår från toppen av fjället, från 2-7,5 kilometers spår där förbindelse med Vemdalsskalet finns att tillgå. För de minsta finns Björnvallen där man hittar Valles musikskola, Valles minipark och sameland. Sameland är en ny upplevelse för alla åldrar och ett lärorikt möte med en spännande kultur hos samerna, ett av världens urfolk.

  Under sommarhalvåret är det vackert att vandra längs med skidbackarna eller varför inte ta en tur från Björnrike längdspårscentral till närliggande området Vemdalsskalet.

  Mer om Björnrike

  Björnrike centrat har shoppingsmöjligheter, ICA, restaurang och ett lekområde för barn. Alla restauranger och butiker i området är stängda under sommarhalvåret. Perfekt för dig som vill bo i lugn och ro med fjällvärlden utanför knuten under sommaren. Det är endast 10 minuter till närmaste by Vemdalen med matbutik och annan shopping.

  Bostäder till salu i Björnrike

  Senast inkommet Björnrike

  Funderar du på att sälja din bostad?

  Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn