HuvudsidaOm företaget
watermark

Messlingen

Messlingen

Härjedalen

 • Rörosvägen 40, 846 72 Funäsdalen
Öppettider
 • Måndag - Fredag 09.00 - 17.00

Besöksadress Lofsdalen

 • Uppvallen Ljungpiparen 13, 842 96 Lofsdalen

Postadress

 • Uppvallen Ljungpiparen 13, 842 96 Lofsdalen

  Messlingen är en fjällby belägen mitt i Härjedalens fjällvärld alldeles intill Messlingesjöns norra strand. Söder om Messlingen ser man det mäktiga Anåfjället och norr om byn ligger lågfjället Flatruet. Till samebyn Mittådalen är det cirka 10 km och till Funäsdalen 30 km. Messlingen har cirka 60 åretruntboende och är enligt SMHI en av Sveriges snösäkraste orter. Byn når man enklast via väg från Hede eller Funäsdalen.

  Aktiviteter i Messlingen

  I området kring Messlingen finns ett fantastiskt fjäll- och kulturlandskap som erbjuder många varierande upplevelser. Intill byn ligger skidanläggningen Kappruet som erbjuder skidåkning för hela familjen. I området runt Messlingen kan du besöka djupa kanjons från inlandsisens avsmältning och gamla fäbodar som påminner om tiden då man tog djuren på sommarbete. Messlingen är omgiven av fiskrika vatten som är utmärkta för mete, flugfisk och spinnfiske. Chansen är stor att du drar upp en öring eller fjällröding. Sommartid finns vandringsleder, s.k. guldturer både i Messlingen och runt omkring i Härjedalen.

  Mer om Messlingen

  I Messlingen finns det en minilivsaffär mm samt värdshuset Baggården som har öppet vissa storhelger. Närmsta skidbacke finns vid Kappruet 5 km från byn. Det finns gott om skidanläggningar i närområdet. Ramundberget, Funäsdalen och Tänndalen för att nämna några. Fina längdspår och skoterleder finns precis vid stugknuten. Messlingen är ansluten till Härjedalens skoterspårsystem, Funäsfjällen samt Ljungdalsfjällen, totalt 610 km skoterleder i en av Sveriges vackraste miljöer. Söker du boende i Messlingen så finns det stugor att hyra i närområdet. 

  Funderar du på att sälja din bostad?

  Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn