HuvudsidaOm företaget
watermark

Ramundberget

Ramundberget

Härjedalen

 • Rörosvägen 40, 846 72 Funäsdalen
Öppettider
 • Måndag - Fredag 09.00 - 17.00

Besöksadress Vemdalen

 • Övervåningen på Vemhåns småkyrka, Vemdalsvägen 1, 846 93 Vemhån - Ring gärna innan besök så att vi inte missar varandra.

Besöksadress Lofsdalen

 • Uppvallen Ljungpiparen 13, 840 85 Lofsdalen

Postadress

 • Uppvallen Ljungpiparen 13, 840 85 Lofsdalen

  Ramundberget ligger i Funäsfjällen i västra Härjedalen. Ramundberget erbjuder äventyr och upplevelser året runt. Här finns 42 nedfarter, opistade åk bland fjällbjörkar men även Mickelinas värld för familjens yngre medlemmar. Här hittar du också Nordic Ski Center som är ett av världens längsta spårsystem för tur och längdåkning. Området har hela 60 fjälltoppar som är över 1 000 meter över havet.

  Att se och göra i Ramundberget

  Det som gör Ramundberget till en komplett skidort är tillgängligheten. Här kan du njuta av både utförsåkning och längdskidåkning i världsklass, allt på samma dag. Intill den alpina anläggningen ligger Nordic Ski, ett 30 mil långt längdspårsystem. 

  Blickar du upp mot kalfjället ser du silhuetten av Helags, Skarsfjället eller Mittåkläppe. De fantastiska vyerna, den rena luften och den fina snön som Ramundberget är vida känt för fungerar som balsam för själen. Här finns utrymme för både vila, återhämtning och många härliga äventyr på fjället. 

  Besöker du Ramundberget sommarhalvåret kan du exempelvis prova på terrängcykling, vandra i fjällen eller avnjuta en paddeltur på Ljusnan. 

  Mer om Ramundberget

  Ramundberget har flera restauranger och caféer där allt ifrån luncher till härliga middagar och god fjällfika kan avnjutas. På fjället hittar du också Ösjöstugan där du kan njuta av frasiga våfflor eller en värmande gryta. Ramundberget har även sin egen Lanthandeln där du kan köpa både dagligvaror och lokala delikatesser. Boende påhittar du i alla dess former, från hotell och stugor till en camping för husvagn och husbil.  

  Funderar du på att sälja din bostad?

  Låt oss kontakta dig!

  Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

  HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

  HusmanHagberg AB
  Brahegatan 10
  114 37 Stockholm

  Org.nr: 556544-7579