watermark

Björkliden

Björkliden

Kiruna

 • Arent Grapegatan 29, 981 32 Kiruna

  Björkliden har Sveriges tredje högsta fallhöjd, mängder av natursnö och erbjuder en av Skandinaviens vackraste utsikter. Detta tillsammans med möjligheten att erbjuda härliga skidupplevelser för både nybörjare och mer erfarna skidåkare gör att Björkliden är en välbesökt skidanläggning. 

  Aktiviteter i Björkliden

  Skidåkning och Björkliden hör ihop. Här finns 23 olika pister att välja på som skiftar från grönt till svart. Björkliden erbjuder även möjligheten att åka offpist för dig som vill hitta din egen väg.  Oavsett vilken typ av skidåkning du känner för så hittar du det i anslutning till det över 8000 meter långa liftsystemet. Vill du ta en paus från liftar och pister finns det flera andra aktiviteter att välja på så som längdskidåkning, toppturer och heliskiing. Besöker du Björkliden sommartid så kan spela golf i midnattssol, fjällvandra eller varför inte prova på fiskelyckan. 

  Resa till Björkliden

  När du ska resa till Björkliden har du flera valmöjligheter. Åk nattåg från Göteborg eller Stockholm. Stig ombord på kvällen och stig av kring lunchtid, mätt, utvilad och redo för nya äventyr. Det går också bra att ta flyget till Kiruna. En flygresa från Stockholm till Kiruna tar ca 90 minuter. Från Kiruna till Björkliden tar du dig på ca 90 min med bil, buss eller tåg. Väl framme i Björkliden finns det ett antal alternativ på boende. Hotell, vandrarhem eller, om du vill vara mer för dig själv, så finns även möjligheter att hyra en stuga.  

  Funderar du på att sälja din bostad?

  Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn