HuvudsidaOm företaget
watermark

Stöten

Stöten

Falun

 • Timmervägen 16, 791 62 Falun
Öppettider
 • Måndag-Fredag 09:00-17:00

  Stöten är den nordligaste skidanläggning i Sälenfjällen och är uppkallad efter berget Granfjällsstöten. Med en fallhöjd på 370 meter erbjuder Stöten en varierad skidåkning som passar både avancerade åkare så väl som nybörjare. 

  Att se och göra i Stöten

  I stöten hittar du extremåkarnas storfavorit Älvan, en svart nedfart som faktiskt är rankad som en av Sveriges fem bästa pister. För nybörjare och barnfamiljer är Stöten ett perfekt val. Här finns nämligen Sälens längsta nedfart som har en lutning som passar hela familjen.

  För dig som gillar mat och uteliv så hittar du finare krogar, enklare kafeér, trevliga barer och en populär nattklubb. I Stötens aktivitetshus Vattufjäll finns det äventyrsbad, spabehandlingar, gym, bowling och avkoppling.

  På sommaren kan du cykla och vandra, eller varför inte fiska eller paddla i någon av de många fina vattendragen.

  Resa till Stöten

  Ska du resa till Stöten har du flera alternativ att välja på.

  Med bil så är resan från Stockholm ca 45 mil, med möjlighet till många trevlig stopp på vägen.

  Ett avkopplande sätt är att ta tåg och buss. Ta tåget till Mora eller Borlänge och fortsätt sedan med Dalatrafikens buss till Stöten. På vintern kan ni även ta er hela vägen fram med Fjällexpressen som går från Stockholm, Göteborg och Malmö.

  Närmaste flygplats är Scandinavian Mountains Airport som ligger 18 min bort. Den trafikeras av SAS och TUI. Med SAS kan du flyga från Köpenhamn, Ålborg och London-Heathrow. TUI flyger från Malmö, Göteborg och Stockholm samt från Växjö, Norrköping, Ängelholm och Köpenhamn under några utvalda veckor.

  HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

  HusmanHagberg AB
  Brahegatan 10
  114 37 Stockholm

  Org.nr: 556544-7579