HuvudsidaOm företaget
230
MED307DD2D6C5374672865F0DB3D6DCE58D

Läget, läget, läget! - granne med sittliften och slalombacken utanför dörrenFäbodvägen 18 Tänndalen - Funäsdalen, TÄNNDALEN

watermark

Tänndalen - Funäsdalen, TÄNNDALEN

Fäbodvägen 18


PRIS2 600 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

43 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

4

MÅNADSAVGIFT

2 148 kr

BYGGÅR

2005

PRIS

2 600 000 kr

Läget, läget, läget! - granne med sittliften och slalombacken utanför dörren

Närmare sittliften och slalombackarna i Hamra kan du inte bo, det här är ski in/ski out när det är som allra bäst! Öppna dörren, spänn fast skidorna och du är i slalombacken. Visst är det en obeskrivlig känsla att ha hela Tänndalens alpina skidsystem som granne. Och visst är det mysigt att sitta inne i värmen när mörkret lagt sig och titta på när pistmaskinen lägger manchester i morgondagens skidbackar. Hamra/Tänndalen är ett skidområde i världsklass.

Lägenheten ligger alldeles intill Ski lodge Tänndalen med sportshop, skidskola och skiduthyrning samt restaurang. Strax intill finns 300 km preparerade längdspår och 610 km preparerade skoterleder. Den är belägen på markplan med egen uteplats ut mot slalombackarna och här kan du verkligen njuta av utsikten på värmande renskinn. Har du barn kan de med lätthet vistas utomhus medan du har full koll på dem.

Planlösningen är mycket smart planerad och på dessa 43 kvm ryms en hall med slittåligt klinkergolv, 2 sovrum varav det ena med utgång till uteplatsen, badrum med tvättmaskin och en mysig storstuga med kök, matplats och soffhörna. Boendet säljs möblerat så det är bara flytta in.

Nuvarande ägare har ej hyrt ut så boendet är tillgängligt direkt för dig som vill flytta in direkt. Vill du hyra ut så finns Hamra Lift i Ski Lodge och hjälper gärna till. Mycket fina intäkter finns det möjlighet till beroende på hur många veckor som släpps för uthyrning. Kontakta Hamra Lift (Tanndalen.com) för att få mer information gällande uthyrning.

BRF Pinnens Fjällgård är en förening med god ekonomi. Effektiv bergvärme som uppvärmningssystem ger effektiva driftskostnader för föreningen. Föreningen har byggt skoterförråd som går att hyra för 600 kr/mån. Kösystem gäller.

Gå vidare till mäklarens sida så finns där mer info. En notis är att fotografen lyckats skriva Sveg i flygfilmen istället för Tänndalen (Vi ska ge honom en karta till nästa gång)

Varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill komma på visning!

Bilder

MED307DD2D6C5374672865F0DB3D6DCE58D
MEDEDDDF3CC5851459EA27B9B7320BCCCE7
MED8ADFCE238C1D4FA98F943384599B9EAC
MEDD218F33C9FAE4C85A7E86D2141B695B4
MEDCAA2176483584E4CB35123281F921DD3

Planritningar

Avvikelser kan förekomma. Sovrum utan fönster där det står KLK

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

43 kvm

LÄGENHETSNUMMER

4

VÅNING

1 av 0

MÅNADSAVGIFT

2 148 kr

BYGGÅR

2005

PRIS

2 600 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

Egen uteplats vid entrén på markplan med utsikt över slalombackarna

PARKERING

Parkeringsplats i närheten av huset.

Lägenheten är mycket välbehållen. Genomgående vattenburen golvvärme via bergvärme. Parkettgolv i alla rum förutom i hall samt badrum. Målade väggar (tapetväv) vilket innebär att du med lätthet kan ändra färgsättningen efter ditt egna önskemål.

Hallen upplevs rymlig och här finns plats för avhängning. Klinker på golv.

Det ena sovrummet har lyxigt nog direkt utgång till uteplatsen. Här ryms dubbelsäng och garderob. Det andra sovrummet har en smalare dubbelsäng. För den som önskar fler sängplatser går det alldeles utmärkt att sätta in en så kallad familjesäng med bredare underslaf.

Storstugan/allrummet känns mycket öppet och trivsamt tack vare det fina ljusinsläppet från fönstren. Här finns ytterligare sovplatser i bäddsoffa. Köket har mycket förvaring och rymmer även en diskmaskin.

Badrummet går i ljusa färger med ljusgrått klinker på golv och vitt kakel med blå detaljer på väggarna. Vikbara duschväggar och takdusch. Toppmatad tvättmaskin

Om området

Längst upp i västra Härjedalen på gränsen mot Norge ligger Tänndalen inbäddad mellan böljande dalar och höga fjäll. Hit har fjällturister kommit sedan 1882 för att andas den friska luften och slappna av. Den första skidliften byggdes 1951 och sedan dess har allting gått i en ruskig fart. Tänndalen är belägen på 720 meter över havet som nyligen vunnit pris som Skandinaviens bästa skidort. Där konstaterades det att avsaknaden av klibbiga dansgolv och lyxiga butiker är total men övervinns istället av en fantastisk natur, underbara backar och vidsträckta längdspår.

Tänndalen erbjuder även ett stort utbud av aktiviteter sommartid. Här kan man fjällvandra, jaga, rida, cykla mountainbike, fiska, plocka bär och svamp och göra härliga dagsutflykter och enkelt välja bland de 30 guldturer som är utmärkta runt omkring området.

I familjekära Tänndalsområdet finns ett 20-tal liftar och ett 50-tal nedfarter med olika svårighetsgrader. Här finns även många välpreparerade längdspår som ingår i Nordic Ski spårsystemet som är sammanlänkat mellan dalgångarna. I Tänndalen finns flera restauranger, café, matbutik och sportbutik. Till Funäsdalen är det 15 km där ett bredare utbud erbjuds.

NÄRSERVICE

I Hamra finns en livsmedelsbutik. Butiken är ca 700 kvadratmeter stor, byggdes 2019 och ersätter den gamla butiken, Hamra Närköp. Hamra Livs är en toppmodern livsmedelsbutik med blandat sortiment som styrs efter säsong. I anslutning till butiken finns även ett kafé för fikasugna kunder och trötta skidåkarben.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

3,752 %

Ekonomi

ÖVRIGT

3 468 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

3 468 kr / år

KOMMENTAR

Posten övrigt avser kostnad för obligatoriskt bredband och faktureras via föreningen tillsammans med månadsavgiften
Kostnad för försäkring tillkommer

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

32 327 kr Årsredovisning 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerbostadshus

BYGGNADSÅR

2005

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

Mekanisk till- och frånluft via värmeåtervinning. Varje lgh har separat aggregat

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-04-10

ENERGIKLASS

C

ÖVRIGA BYGGNADER

Vallabod samt skidförråd. Möjlighet att hyra skoterförråd för 600 kr/månad (kösystem)

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Pinnens Fjällgård

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

17

EKONOMI

Det pågår en förrättning gällande den bro som går över till skidanläggningen. Föreningen upplyser om att det eventuellt kan bli så att föreningen behöver ta del av kostnaderna för den nya bron vilket i så fall innebär en extra insättning för varje bostadsrättsinnehavare. Men inget beslut finns.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

FÖRSÄKRING

Försäkring till fullvärde för byggnaden har föreningen tecknat hos Länsförsäkringar Jämtland. I avtalet ingår styrelseförsäkring.

OM FÖRENINGEN

Föreningens fastighet består av 2 flerbostadshus på adress Fäbodvägen 16-18 i Hamra, Tänndalen. Fastigheten byggdes 2005 samt 2007 och har värdeår 2008. Den totala byggnadsytan uppgår till 1 146 kvm efter ombyggnationen av Krogen till fyra nya lägenheter. Hela ytan utgör lägenhetsyta. I föreningen finns parkeringsplatser till varje lägenhet, dessa ingår i månadsavgiften. Samt ett nybyggt förråd för uthyrning.

Lägenhetsfördelning:
8 st 2 rum och kök
3 st 3 rum och kök
1 st 3,5 rum och kök 4 st
4 rum och kök
1 st 6 rum och kök

Av dessa lägenheter är samtliga 17 upplåtna med bostadsrätt.

TV OCH BREDBAND

100/100 fiber och tv-utbud från Telia ingår i månadsavgiften

PARKERING

I föreningen finns parkeringsplatser till varje lägenhet, dessa ingår i månadsavgiften

RENOVERINGAR

Underhållsplan är på grund av fastighetens ålder och skick inte aktuellt ännu.

Planerat underhållsbehov av föreningens fastighet beräknas vara oväsentliga det kommande året. Till kommande underhåll längre fram samlas medel via årlig avsättning till föreningens yttre underhållsfond med minst 0,3 % av taxeringsvärdet på fastigheten. Fonden för yttre underhåll redovisas under bundet eget kapital i balansräkningen.

Karta

Härjedalen Tänndalen - Funäsdalen

Fäbodvägen 18

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579