HuvudsidaOm företaget
230
MED2E250F05B4744BD090FB10034806112E

Hörntomt med utsikt över Funäsdalsberget och SkarvarnaOrrmötesvägen 23 Funäsdalen Vivallen, Funäsdalen

watermark

Funäsdalen Vivallen, Funäsdalen

Orrmötesvägen 23


PRIS1 300 000 kr

Fakta om tomten

TYP

Tomt

TOMTAREA

1 876 kvm

DRIFTSKOSTNAD

131 kr/månad

Hörntomt med utsikt över Funäsdalsberget och Skarvarna

Välkommen till denna fina hörntomt i området Vivallen som endast ligger några minuter från Funäsdalen by! Med fin vy över Funäsdalsberget och Skarvarna kan du njuta av fjällutsikt varje dag. Tomtens läge gör det möjligt att ha två infarter, perfekt om ni önskar bygga en huvudbyggnad och ett gästhus. Gällande byggrätt är hela 220 kvm. Läs mer i detaljplanen som finns under viktiga dokument. Frågor om bygglov mm hänvisas till Miljö och Bygg på Härjedalens kommun.

Från tomten kan du gå och cykla in till byns restauranger och butiker. Har du barn som går på dagis eller skola så är det bara en kort biltur dit. Här slipper du alla bilköer och trängsel. Här får du istället mycket utrymme och mer kvalitetstid att göra det du och familjen tycker om.

Orrmötesvägen har byggts upp succesivt till att bli mycket fint. Här är det stora tomter och byggrätter vilket innebär att du ej behöver begränsas gällande dina idéer och heller inte trängas med grannarna. Området ligger på en mycket lugn och naturskön plats med utsikt över Funäsfjällen. Härifrån tar du skotern direkt och Funäsfjällens längdspårssystem (f.d Nordic Ski) är endast ett par km bort. Vill du åka alpint är Funäsdalsberget några minuter bort, Tänndalen ca 15 min och Ramundberget ca 30min. Sommartid går cykelleden Funäsdalen - Flon - Bruksvallarna förbi på Vivallsvägen. Vivallsvägen är nämligen den gamla vägen från Funäsdalen till Flon och Bruksvallarna. Som du säkert redan har listat ut så passar detta område dig som vill ha det lugnt, fina vyer men ändå närhet till sommarens och vinterns alla aktiviteter

Kommunalt V/A finns vid tomtgräns och anslutningsavgiften är f.n 13 680 kr eftersom samfälligheten har en gemensamhetsanläggning gällande vatten och avlopp. Köpare uppmanas att stämma av anslutningsavgift med Vatten och miljöresurs. El/fiber finns också vid tomtgräns, köpare uppmanas att stämma av anslutningsavgift med Härjeåns nät AB

Tomten besöker du precis när som helst. Missa heller inte flygfilmen som finns på mäklarens hemsida. Observera att tomtens markering är på ett ungefär i film och bilder.

Tveka inte att kontakta oss vid frågor. Vi ser fram emot att hjälpa just dig

Bilder

MED2E250F05B4744BD090FB10034806112E
MED355EC68725364D39A78DD9FB0ACF33A7
MEDC3E8625490DD48D89A62C6965407D333
MEDAE1033811F924D4A91E3D07912A5AD26
MED4FD24739153944CCA7B38C9CEFC7CB43

Fakta

Fakta om tomten

TYP

Tomt

TOMTAREA

1 876 kvm

DRIFTSKOSTNAD

131 kr/månad

Om området

Fina Vivallen och Vivallsvägen ligger ca 3 km från Funäsdalen by. Funäsdalen är en aktiv fjällby mitt i Funäsfjällen och är den största orten i västra Härjedalen. Byn ligger vackert på Funäsdalsbergets sluttning mot Funäsdalssjön och är en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd. Här är turismen huvudnäringen och här finns flera välkända turisorter i närheten som Bruksvallarna, Ramundberget, Tänndalen, Hamra, Ljusnedal, Messlingen och Tännäs.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar. Här bor ca 2 000 personer men antalet ökar väsentligt under turistsäsongen. Fin byskola i årskurserna förskola till årskurs 9 finns.
Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

För dig som gillar längdåkning så finns Nordic Ski Center med 300 km väl preparerade skidspår. Du kan starta var som helst i Funäsdalen.

Under sommaren kan du bada i Funäsdalssjön, klättra Via Ferratan till toppen av berget eller bara ta Gondolen upp för att äta en god lunch. På fjället finns flera MTB- och vandringsleder och du kan även utforska fjället från hästryggen. Vill du hellre vara i den låglänta naturen så passar Ljusnan utmärkt för paddling.
Hotell Funäsdalen som finns centralt i byn har en stor pool som är öppen för alla. I byn finns också en bowlinghall.

KOMMUNIKATION

Med bil
Snabbaste vägen Stockholm är via Hudiksvall, Ljusdal och Sveg. Från Göteborg åker du antingen via Oslo och Röros eller via Mora och Sveg. Alternativt via Idre och fjällvägen till Funäsdalen.

Med flyg
Närmaste flygplats ligger i Sveg (12 mil) och Röros (7 mil).

Hyrbil
Finns på både Röros och Svegs flygplats.

Med buss
Från Stockholm, Uppsala och Gävle tar du Härjedalingen de flesta dagarna i veckan.

NÄRSERVICE

Centralt läge i Funäsdalen med all tänkbar service. Inom gångavstånd finner du restauranger, matvarubutiker, systembolag, naprapat, Byggnadsvårdsbutik, mäklare, tankstation samt skola och förskola.

Hamrafjället 14 km
Tänndalen 18 km
Fjällnäs 20 km
Bruksvallarna 17 km
Ramundberget 23 km
Messlingen 32 km
Tännäs skidanläggning 22 km

Ekonomi

VÄG, SAMF

1 573 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

1 573 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

3 940 kr / år

KOMMENTAR

Posten Väg/samfällighetsavgift avser förvaltning+Del av VA GA 164

Byggnad

FASTIGHETSBETECKNING

Funäsdalen 28:86

Allmänt om tomten

TAXERINGSVÄRDE

394 000 kr

TAXERINGSKOD

210, Småhusenhet, tomtmark

AREAL

1876 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt V/A finns vid tomtgräns och anslutningsavgiften är endast f.n 13 680 kr. Köpare uppmanas att stämma av anslutningsavgift med Vatten och miljöresurs

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:163 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:164 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Funäsdalen GA:165 ändamål: Grönområden

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan (2012-06-12)

Viktiga dokument & länkar

Detaljplan Vivallen
Härjedalens kommun byggprocess
Funäsfjällens ledbolag

Karta

Härjedalen Funäsdalen Vivallen

Orrmötesvägen 23

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579