HuvudsidaOm företaget
230
MED9640F6FB0FAB4E4C867E92CF16967794

Perfekt planerad lägenhet med bastu och kamin i bästa RamundbergetSkarssvängen 8A Bruksvallarna, BRUKSVALLARNA

watermark

Bruksvallarna, BRUKSVALLARNA

Skarssvängen 8A


PRIS3 700 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

80 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

21

MÅNADSAVGIFT

4 829 kr

BYGGÅR

2008

PRIS

3 700 000 kr

Perfekt planerad lägenhet med bastu och kamin i bästa Ramundberget

Äntligen till salu i Ramundberget med toppenläge! Här finns nu möjligheten att bli ägare till ett mycket trivsamt och välplanerat boende centralt i populära skidparadiset Ramundberget. Du bor mitt i allt som området har att erbjuda, bara att välja riktning så når du skidbackar, längdspår och restauranger på endast någon minut. Skida in- Skida ut kan vi verkligen säga när det gäller längdskidorna. Spåren går i alldeles närhet till föreningen och på någon minut är du i sittliften. Lyxigt helt enkelt!

Planlösningen är väl avvägd för att rymma 8 personer, både gällande sovrum och sällskapsytor. Ytan är fördelad på 3 sovrum varav 2 med dubbelsäng samt ett med två våningssängar. Allrummet och köket har en öppen lösning vilket gör att det känns otroligt rymligt. Här ryms större matgrupp och soffgrupp. Härligt nog finns också en kamin som bjuder på både värme och mys efter dag utomhus. Balkongen är fin utsikt mot skidbackarna och här finns plats för sittmöbler. Då vårvintern och sommaren bjuder på varmare dagar är det perfekt att njuta av solen här.

De flesta gånger så brukar hallen kännas för liten och toaletterna för få. Men här på Skarssvängen 8A får du verkligen en stor hall med klinkers på golvet med golvvärme (el), pjäxstork och plats för skidkläderna. Med ingång från hallen finns det väl tilltagna badrummet med dusch och bastu och bredvid ytterligare en toalett som även har tvättmaskin och torkskåp.

Känslan i lägenheten är att det är ombonat och lätt att trivas och att alla rum och ytor är rymliga. När du kommer parkeras bilen på kortsidan av huset och här kan du låta den vara hela din vistelse om du önskar det. Allt finns inom kort promenad eller skidavstånd.

Ramundberget är eftertraktat bland skidåkare och går för att vara genuint och ha en alpin skidåkning av rang, men även längdåkningen är riktigt bra och mycket uppskattad. Om du gillar, eller vill prova aktiviteter som paddling, hästridning till fjälls, vandring, cykling och golf så finns även det i området. Ett fritidsboende för alla årstider med andra ord!

För dig som vill hyra ut så genererar boendet fina intäkter genom Destination Funäsfjällen. Ny ägare att bunden att ta över hyresavtalet tills dess att det löper ut

Gå vidare och läs mer på mäklarens hemsida. Där finns en flygfilm över området och all dokumentation om föreningen.

Då boendet hyrs ut är det bra om du kontaktar oss i god tid för att ordna med visning. Över nyår är boendet uthyrt och visning kan ske från och med den 8 jan.

Vi gillar när vi får svara på alla möjliga frågor om boendet. Såklart vill vi gärna visa er! Kontakta oss på HusmanHagberg i Härjedalen.

Bilder

MED9640F6FB0FAB4E4C867E92CF16967794
MEDA68C1ADF95B94436955B66562B88F6F1
MEDF742C1551FF746E0BA71AB212ACF82A4
MEDD7B5703E3D9D47A8949B0E6148490C34
MED26254E24D12C4261961D6E91A0D6FE21

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

80 kvm

LÄGENHETSNUMMER

21

VÅNING

2 av 0

MÅNADSAVGIFT

4 829 kr

BYGGÅR

2008

PRIS

3 700 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum

AREAKÄLLA

Ekonomisk plan

BALKONG

Ja

UTEPLATS

Rymlig balkong med fin utsikt över skidbackarna

PARKERING

Egen parkering med motorvärmare vid huset

Mycket trevlig och öppen planlösning. Välhållen inredning med fin färgsättning. Perfekt planerad med 3 sovrum, 1 badrum med bastu samt gästtoalett med tvättmaskin och torkskåp.

HALL

Plats för avhängning och förvaring. Klinkergolv med elgolvvärme, vitmålade väggar samt vitlaserad takpanel. Här finns även en större pjäxtork som värms av el

GÄSTTOALETT/TVÄTTSTUGA

Tvättmaskin, torkskåp, vägghängd toalett samt kommod. Kakel, klinker samt vitmålad takpanel.

BADRUM/BASTU

Kakel och klinker, hörndusch med glasdörrar, kommod samt toalett och handdukstork. Bastu

KÖK/ALLRUM

Kök i vinkel med rödglaserat kakel ovan bänkskiva, spishäll med spisfläkt, inbyggnadsugn, inbyggd kyl/frys, diskmaskin, laminatbänkskiva, rostfri diskho. Matplats för 8 personer, utgång till balkong samt centralt placerad braskamin från Contura. Gott om plats för sällskapsmöbler. Parkettgolv, ljusgröna målade väggar samt vitlaserad takpanel.

SOVRUM 1

Plats för två garderober, dubbelsäng. Parkettgolv, vitmålade väggar med blå fond samt vitlaserad takpanel.

SOVRUM 2

Plats för två garderober, dubbelsäng. Parkettgolv, vitmålade väggar med grön fond samt vitlaserad takpanel.

SOVRUM 3

Plats för två våningssängar samt två sängbord. Parkettgolv, vitmålade väggar med jordfärgad fond samt vitlaserad takpanel. Dubbelgarderob

Om området

Bruksvallarna är en del av Funäsfjällen. Runt denna unika fjällmiljö finns ett imponerande utbud av aktiviteter, vars enda syfte är att göra vistelsen i fjällvärlden till en oförglömlig upplevelse. 660 meter över havet hittar ni denna fjällpärla som är starkt förknippad med längdskidåkning. En genuin starkt växande fjällby med stor tradition.
Bruksvallarna ligger i Sveriges sydligaste högfjällsområde. Att åka skidor på vintern och fjällvandra på sommaren är av naturliga skäl det traditionella sättet att sysselsätta sig på här. Fjälltopparna reser sig majestätiskt och självsäkert mot himlen. Det urgamla berget är härdat genom årtusenden. Helagsfjället, Sveriges sydligaste glaciär & högfjäll, reser sig i fjärran, tillsammans med Sylarna, Skars och framförallt den karakteristiska Mittåkläppen, vars profil med, fantasins hjälp, liknar en väldig vågkam på väg att skölja in över vidderna. Bruksvallarna är en genuin och levande fjällby med Ljusnan vackert slingrande genom byn. Turismen är huvudnäring med bl a hotell, stugbyar, mataffär, sportaffär, bensinstation, skoteruthyrning, restauranger och caféer.
Här finns Funäsfjällens längdspår med mil av preparerade skidspår. Mittåkläppen är en klassiker för både världselit och turåkare. Alpin skidåkning finns i Ramundberget 9 km bort. I Bruksvallarna finns förskola, fritidshem, förskoleklass och grundskola för åk 1-5.Till Funäsdalen som har övrig samhällsservice är det ca 1,5 mil.

NÄRSERVICE

I byn finns matbutik, öppen dygnet runt med hjälp av självscanning och bank-id. Här finns inredningsbutik och café, brasseri, rökeri med gårdsbutik och sportbutik.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

25,5591 %

Ekonomi

EL

12 180 kr

FÖRSÄKRING

1 144 kr

ÖVRIGT

10 044 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

23 368 kr / år

KOMMENTAR

El faktureras via föreningen 1 gång i kvartalet och avser hushålls el. Avläsning sker
Avgift övrigt avser kostnad för Boxer (tv och bredband).

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

569 941 kr Årsredovisning 2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plans flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

2008

UPPVÄRMNING

Bergvärme vattenburen samt kamin

VENTILATION

Mekanisk ventilation

HISS

finns ej

ELFÖRBRUKNING

3 603 kWh/år

ÖVRIGA BYGGNADER

Förråd vid entrén

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Bostadsrättsförening Ramis 5

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

5

EKONOMI

Föreningen har två lån:
- 1.118.353 kr som läggs om 2024-01-01 till ny ränta. Troligtvis runt 4,63% och bindningstid 1 år

- 1.118.353 kr som löper ut 2025-12-31. Bunden ränta 1,74%

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Ja

INFORMATION AVGIFT

I månadsavgiften ingår sophantering, samfällighetsavgift, parkering, VA. Månadsavgiften höjs den 1 jan 2024 och i dagsläget har föreningen ej planerat någon till höjning

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Ramis 5 består av 5 bostadsrätter som är uppdelade på 3 st 51 kvm samt 2 st på 80 kvm.

Fiber finns indraget och varje lägenhetsinnehavare tecknar eget abonnemang

TV OCH BREDBAND

Fiber finns indraget. Varje ägare tecknar eget abonnemang

PARKERING

Samtliga lägenheter har egen uppmärkt parkering med motorvärmaruttag

Karta

Härjedalen Bruksvallarna

Skarssvängen 8A

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579