HuvudsidaOm företaget
230
MED08B53DCE01D24B6CBBF6F2F01DB45FC9

Storkroksvägen 14 Funäsdalen by, Funäsdalen

watermark

Funäsdalen by, Funäsdalen

Storkroksvägen 14


PRIS6 400 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

150 kvm

TOMTAREA

2 053 kvm

BYGGÅR

2022/2023

DRIFTSKOSTNAD

2 804 kr/månad

PRIS

6 400 000 kr

Flytta in i ett helt nybyggt hus i härlig lodgestil belägen vid Mysk Fjällby!
Huset är på rymliga 150 kvm med 4-5 sovrum och en imponerande storstuga med högt i tak och snygga, robusta timmerstockar som löper längs hela innertaket. Här får du en stor terrass med magisk utsikt över Funäsdalsberget och sjön. Huset ligger vackert på områdets övre kant med egen infartsväg som enbart delas med ett fåtal grannar. Direkt utanför dörren finns den härliga fjällvärden och det är bara att hoppa på skidorna eller ta skotern så är du ute på fina leder och spår. Runt om dig finns Skandinaviens största skidområde för alpint och toppturer. Sommartid är det i princip bara att välja riktning för att nå fantastiska vandringsleder.

Storstugan, med kök och allrum i öppen planlösning, är utformad för att ge bästa komfort. De genomtänkta ytorna ger varje möbel en given plats. Matgruppen placeras med fantastisk utsikt över kalfjäll och soffgruppen står bäst med braskaminen i centrum. Den helglasade dubbeldörren ut till terrassen gör den härliga fjälluften lättillgänglig under varma vår- och sommardagar. Vidare bjuder planlösningen på 4-5 sovrum beroende på hur du vill ha det, ett av rummen går bra att inreda som ett extra sällskapsrum om så önskas. Rymlig tvättstuga och två badrum varav ett med bastu, separat wc och helglasad altandörr. Huset har gott om umgängesytor och pricken över i:et måste ändå vara "whiskey-balkongen" uppe på loftet med utsikt ner över storstugan. Huset har indragen fiber.

På tomten finns även ett garage om ca 30 kvm med gott om plats för förvaring.

Missa inte mäklarpresentationen och ytterligare information som finns på mäklarens hemsida.

Vi gillar när vi får svara på alla möjliga frågor om boendet och såklart vill vi gärna visa er, på plats eller digitalt!


Hjärtligt välkomna att kontakta oss på HusmanHagberg i Härjedalen.

Bilder

MED08B53DCE01D24B6CBBF6F2F01DB45FC9
MED68BDBAAF8CDB4BD68C4F4B03E977F55A
MED84CE124080A5464186CFD314B0DB789F
MEDFC23703828954125BB10D5F66D49CA44
MED2E75613B42AB4C41AA390EB691F046F3

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

150 kvm

TOMTAREA

2 053 kvm

BYGGÅR

2022/2023

DRIFTSKOSTNAD

2 804 kr/månad

PRIS

6 400 000 kr

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 4-5 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL

Stor hall med platsbyggd förvaring. Till höger i hallen ligger teknikrummet. Rakt fram ligger korridoren som husets alla övriga rum ansluter till. Klinker på golv, vitmålad väggpanel och vitmålad takpanel med infällda spottar.

TEKNIKRUM/TVÄTTSTUGA

Teknikrum kombinerat med tvättstuga. Utrustad med tvättmaskin, torkskåp, garderob, arbetsbänk med tvättho och värmepanna. Ljusgrå klinker på golv, borstad norrlandspanel på vägg, och vitmålad takpanel med infällda spottar.

BADRUM/RELAX

Badrum med separat toalett. Här finns en rymlig bastu med Harvia aggregat, duschhörna, kommod och helglasad dörr ut till husets baksida. Relaxyta förberedd för bubbelbad. Ljusgrå klinker och kakel. Vitmålad takpanel med infällda spottar.

GÄSTBADRUM

Gästbadrum med wc, kommod och duschhörna med glasdörrar.

SOVRUM

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och enkelsäng eller våningssäng. Utsikt ut mot Funäsdalsberget. Mörkt enstavsparkett på golv, borstad norrlandspanel på vägg, och vitmålad takpanel med infällda spottar.

SOVRUM

Sovrum med plats för dubbelsäng eller våningssäng. Mörkt enstavsparkett på golv, borstad norrlandspanel på vägg, och vitmålad takpanel med infällda spottar.

STORSTUGA/KÖK

Storstuga och kök i öppen planlösning. Här är det gott om plats för mat- och sällskapsmöbler. Fönsterpartier som ger fantastisk utsikt över Funäsdalsfjällen. I storstugan finns kamin, helglasad dubbeldörr ut till mot altanen, synliga takbjälkar och trappa upp till loftet. Kök i vinkel från Perfors kök i Härjedalen, vitvaror från italienska SMEG. Klinker på golv, borstad norrlandspanel på vägg, och vitmålad takpanel med infällda spottar.

LOFT

Loft med tre rymliga sovrum (varav ett som kan möbleras som extra sällskapsrum) samt en sällskapsyta vid trappan. Mörkt enstavsparkett på golv, borstad norrlandspanel på vägg och laserad takpanel med spott på skena.

Om området

Funäsdalen är en aktiv fjällby mitt i Funäsfjällen och är den största orten i västra Härjedalen. Byn ligger vackert på Funäsdalsbergets sluttning mot Funäsdalssjön och är en genuin fjällby med fullt serviceutbud inom gångavstånd. Här är turismen huvudnäringen och här finns flera välkända turisorter i närheten som Bruksvallarna, Ramundberget, Tänndalen, Hamra, Ljusnedal, Messlingen och Tännäs.

I Funäsdalen finns det hälsocentral, systembolag, bibliotek, apotek, livsmedelsbutiker(Ica samt Coop), hotell och butiker med stort sortiment inom sport och fritid. Det finns också gott om restauranger, pubar och nattklubbar. Här bor ca 2 000 personer men antalet ökar väsentligt under turistsäsongen. Fin byskola i årskurserna förskola till årskurs 9 finns.
Funäsdalsberget erbjuder rolig skidåkning med både branta och svåra partier, långa härliga sluttningar och utmanande skogspartier. Så oavsett om du är en inbiten alpinåkare eller provar att åka skidor eller snowboard för första gången kommer du att hitta det som passar dig. Barnen åker gärna i Lolandet och Trotparken. För de som tycker om parkåkning så finns hopp och rails. Gondolen länkar ihop berget med byn och nu kan du ta skidorna ner och besöka alla restauranger och butiker för att sedan ta dig upp till skidåkningen igen.

För dig som gillar längdåkning så finns Nordic Ski Center med 300 km väl preparerade skidspår. Du kan starta var som helst i Funäsdalen.

Under sommaren kan du bada i Funäsdalssjön, klättra Via Ferratan till toppen av berget eller bara ta Gondolen upp för att äta en god lunch. På fjället finns flera MTB- och vandringsleder och du kan även utforska fjället från hästryggen. Vill du hellre vara i den låglänta naturen så passar Ljusnan utmärkt för paddling.
Hotell Funäsdalen som finns centralt i byn har en stor pool som är öppen för alla. I byn finns också en bowlinghall.

KOMMUNIKATION

Med bil
Snabbaste vägen Stockholm är via Hudiksvall, Ljusdal och Sveg. Från Göteborg åker du antingen via Oslo och Röros eller via Mora och Sveg. Alternativt via Idre och fjällvägen till Funäsdalen.

Med flyg
Närmaste flygplats ligger i Sveg (12 mil) och Röros (7 mil).

Hyrbil
Finns på både Röros och Svegs flygplats.

Med buss
Från Stockholm, Uppsala och Gävle tar du Härjedalingen de flesta dagarna i veckan.

NÄRSERVICE

Funäsdalen med all tänkbar service. Inom gångavstånd finner du restauranger, matvarubutiker, systembolag, naprapat, Byggnadsvårdsbutik, mäklare, tankstation samt skola och förskola.

Hamrafjället 14 km
Tänndalen 18 km
Fjällnäs 20 km
Bruksvallarna 17 km
Ramundberget 23 km
Messlingen 32 km
Tännäs skidanläggning 22 km

Ekonomi

EL

20 379 kr

VA

7 830 kr

RENHÅLLNING

433 kr

VÄG, SAMF

5 000 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

33 642 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

8 820 kr / år

KOMMENTAR

Kostnad EL avser uppvärmning, hushållsel samt byggel under produktionstiden.
Kostnad Väg/Samfällighet avser väghållning samt snöröjning.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla med loft

BYGGNADSÅR

2022/2023

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump från BOSCH och braskamin

VENTILATION

Mekanisk frånluft och spaltventil tilluft

ELFÖRBRUKNING

17 055 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta med vattenburen golvvärme

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Trä

FASAD

Timmerpanel

FÖNSTER

2-glas superenergi

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Benders plåt

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Funäsdalen 105:114

ÖVRIGT

Fiber är installerat.

ÖVRIGA BYGGNADER

Garage om ca 30 kvm med timmer från svenska Baseco.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 176 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

700 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 275 000 kr

Tomt

AREAL

2053 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

UTEPLATS

Stor terrass med utgång från storstugan.

PARKERING

Rymlig parkeringsplats i direkt anslutning till huset.

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten och avlopp.

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

Karta

Härjedalen Funäsdalen by

Storkroksvägen 14

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!