HuvudsidaOm företaget
230
MED577273058FFB4596A44080AD67A7F71A

Genuin fjällstuga med alpkaraktär och fin utsikt från balkongen i söderlägeUppvallen Renen 10 Lofsdalen - Uppvallen, Lofsdalen

watermark

Lofsdalen - Uppvallen, Lofsdalen

Uppvallen Renen 10


PRIS (utgångspris)2 850 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

92 kvm

BIAREA

16 kvm

TOMTAREA

957 kvm

BYGGÅR

1982

DRIFTSKOSTNAD

2 621 kr/månad

PRIS

2 850 000 kr utgångspris

Genuin fjällstuga med alpkaraktär och fin utsikt från balkongen i söderläge

En alpinspirerad fjällstuga belägen i det lugna, natursköna området Uppvallen i Lofsdalen. Stugan är ett suterränghus med en rejäl timmerstomme som ger både insidan och utsidan en charmig karaktär. Taket med synliga timmerstockar bidrar till den härliga känslan. Från stugans balkong som är i söderläge har du vacker utsikt över kalfjäll. Läget är perfekt för dig som gillar längdåkning då spåret endast är en kort promenad bort (ca 100 m). Först skidar du på områdets egna transportled för skoter i ungefär 200 m innan du kliver på 122 km välpreparerade längdspår. Skotern tar du enkelt från stugan och på några minuters åkning befinner du dig på kalfjället. Till liften är det endast en bilresa på 5 minuter.

I den här fjällstugan är det bara att flytta in. För den som vill sätta sin egen prägel, finns oändliga möjligheter att utforma stugan precis efter eget smak och tycke. Stugans suterrängdel är inredd med en väl tilltagen entré, rymligt sovrum, fräscht badrum med bastu samt ett förråd med vallaställ (tidigare sovrum). På övre plan finns en rejäl storstuga med utgång till altanen i söderläge, kök och ett sovrum. Stugans alla rum ger en luftig och ljus känsla och det märks att alla fönster är placerade för att ge maximal effekt.

Här får du bo vid sidan av bruset men samtidigt endast en kort bilresa till alla de aktiviteter som den populära fjälldestinationen har att erbjuda. Stugan är belägen längst in på gatan vilket innebär att ingen trafik passerar samt att grannarna inte kommer för nära inpå.

Missa inte flygfilmen, den filmade visningen och ytterligare information som finns på mäklarens hemsida.

Vi gillar när vi får svara på alla möjliga frågor om boendet och såklart vill vi gärna visa er! Kontakta oss på HusmanHagberg i Härjedalen.

Bilder

MED577273058FFB4596A44080AD67A7F71A
MEDA1FB1A9FEA0D4BB993DB10674DD9898B
MED3219B97217504E079B4D3F1467348A00
MED0F0AAD7BD049457898092AE75DFC8DC0
MED973CFB1013084DB78521641B482817D1

Planritningar

Nedre Plan

Övre Plan

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

4 rok

BOAREA

92 kvm

BIAREA

16 kvm

TOMTAREA

957 kvm

BYGGÅR

1982

DRIFTSKOSTNAD

2 621 kr/månad

PRIS

2 850 000 kr utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

4 rum varav 3 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

ENTRÉ

Rymlig entré på suterrängplan. Här finns god plats för förvaring och avhängning. Från entrén når du alla de övriga rummen på suterrängplan. Matta på golv, tapet på vägg, målad glasfiberväv i tak.

SOVRUM

Stort sovrum som idag är möblerat med två enkelsängar och en bredare säng samt garderob. Gediget trägolv, målade och tapetserade väggar samt målad glasfiberväv i tak.

FÖRRÅD/VALLABOD

Förråd med vallaställ. Här finns plats att förvara allt från skidor till exempelvis skid- och skoterkläder. Matta på golv, tapet på vägg och målad glasfiberväv i tak.

BADRUM

Ljust och fräscht badrum. Badrummet är utrustat med wc, kommod, spegel, dusch, bastu och VVB. Klinker på golv, kakel på vägg och panelskiva i tak.

STORSTUGA

Från trappan i entrén tar du dig upp till storstugan. Storstugan rymmer utan problem en rejäl matmöbel, soffa, fåtöljer och tv. Rummet har en härlig karaktär med synliga timmerstockar i tak och en timrad vägg som skiljer av storstugan och sovrummet. Här finns en altandörr ut till balkongen i söderläge. På golvet ligger ett gediget trägolv, tapet på vägg och trätak.

KÖK

Köket ligger vägg i vägg med storstugan. Köksinredningen är original i mycket fint skick. Här finns det plats att möblera med ytterligare en matmöbel om så önskas. Tapet på vägg, matta på golv, trätak.

SOVRUM

Sovrum som idag är möblerat med två enkelsängar, garderob och byrå. På golvet ligger ett gediget trägolv, målade väggar och trätak.

Om området

Uppvallen är ett riktigt fjällområde i Lofsdalen där naturen får stå centrum. Här finns de vackra fjällbjörkarna kvar och utsikten är på de allra flesta ställen magnifik. Uppskattar du lugnet, utsikten och närhet till fantastiska längdskidspår och skoterspår så har du hittat rätt. Här är du i symbios med natur och fjäll.

Uppvallens fritidsområde byggdes upp på 1970-talet. Samfälligheten bildades 1974. Samfälligheten består av ca 230 stugor som delar på skötseln av vägunderhåll, snöröjning och grönområden.

Lofsdalen
I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags. Hovärken tros ha fått sitt namn från en lyckobringande vätte som sägs ha bott på toppen av fjället i tidernas begynnelse.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Här finns chans att bo både låglänt vid Lofsdalssjön eller i höglänt terräng i något av de områden som ligger högre upp på berget.

KOMMUNIKATION

Flyg

Svegs flygplats 72 km
Trafikerar Arlanda.

Buss

Sök mer information på www.harjedalingen.se

Bil

Stockholm 500 km (6 tim)
Östersund 200 km (2 tim 50 min)
Göteborg 610 km (8 tim)

NÄRSERVICE

I Lofsdalen by finns flertalet restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola/förskola.
Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Ekonomi

EL

25 400 kr

VÄG, SAMF

3 000 kr

FÖRSÄKRING

3 050 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

31 450 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

Posten el avser både fast nätavgift om 15 400kr och förbrukning om drygt 10 000kr.
Posten väg/samfällighet avser renhållning, väg och avgift till Uppvallen samfällighetsförening.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla i sutteräng

BYGGNADSÅR

1982

UPPVÄRMNING

Direkt El

VENTILATION

Självdrag, mekanisk i badrum

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

ELFÖRBRUKNING

13 400 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

GRUNDMUR

Betong

STOMME

Timmer

FASAD

Timmer

FÖNSTER

2-glas och 3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Lofsdalen 26:168

ÖVRIGT

2006 - Totalrenovering badrum: golvvärme, tätskikt, kakel, klinker, toa-stol, tvättställ, el, dusch.
2010 - Ny trappa. Fyllt ut tomten för att ev. bygga förråd/garage. Fondtapet och målat sovrummen. Badrum: varmvattenberedare, tvättmaskin, nya bastulavar, nytt fönster badrum. Hall: ny isolering golv, nivellreglar, ny matta. Ute: stenplattor utefter hela huset ingångssida. Tak: råspont, cellplast 10cm, nytt plåttak, vindskivor, takfotsbrädor, rännor och stuprör.
2016 - Ny kyl/frys.
2021 - Altandörr och ett fönster, intill altandörr bytt (3-glas)
Samtliga element utbytta löpande.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 581 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

980 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

853 359 kr

Tomt

AREAL

957 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

UTEPLATS

Balkong på övre plan och uteplats på markplan framför huset

PARKERING

Parkeringsplats för 2-3 bilar

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:10 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:7 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:9 ändamål: Kvartersanläggning

PLANBESTÄMMELSER

Byggnadsplan

Karta

Härjedalen Lofsdalen - Uppvallen

Uppvallen Renen 10

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!