Fjätervålen

watermark

Fjätervålen

Fjätervålens topp ligger 1002 meter över havet och skidanläggningen har något för alla. Här finns 18 nedfarter i olika svårighetsgrader, godkända av FIS för slalom, storslalom och super G damer. Fjätervålen har en pistad åkyta på ca 400 000 kvm och den längsta nedfarten är 3000 meter lång. Här bjuds på välpreparerade pister och gott om plats för härlig skidåkning.   

Att se och göra i Fjätervålen

De 18 pisterna är långa och perfekta för cruising med långa, skärande carvingsvängar. Fjätervålen består av mestadels röda och blå pister men här finns även en handfull svarta pister. Den stora åkytan i förhållande till antalet gäster gör att det aldrig känns trångt och backen blir heller inte uppåkt. I Fjätervålen finns även fina offpist möjligheter. 

Vill du sätta på dig längdskidorna finns här 48 km preparerade längdskidspår. Spåren slingrar sig runt stugområdet och fortsätter upp på fjället.  

Barnen har ett eget skidområde med knapplift och snäll lutning att öva i. Här finns möjligheter för barnen att köra miniskoter, hoppa i snöparken, eller testa på snowcrossbanan. Fjätervålen erbjuder roliga aktiviteter för både barn och leksugna vuxna. 

Vill man vila från skidåkningen en stund kan man prova på att köra skoter eller varför inte åka släde med hundspann eller släde efter ren. 

Mer om Fjätervålen

På Wärdshuset kan du avnjuta god mat i en härlig atmosfär efter en lång dag i backen.  Här anordnas afterski, musikquizz m.m. Vill du hellre avnjuta en lugn mysig kväll i stugan kan du inhandla lokala delikatesser i närlivsbutiken. Fjätervålen ligger 460 km från Stockholm och 550 km från Göteborg. Söker du boende i Fjätervålen finns här stugor att hyra i alla storlekar och prisklasser. 

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn