Grövelfjäll

watermark

Grövelfjäll

Grövelfjäll ligger i Sveriges sydligaste fjällvärld med kalfjällsvidder och vacker orörd vildmark precis runt knuten. Här finns skidbackar, längdspår, skoterleder, vandringsleder och fiskevatten som gör Grövelfjäll till det perfekta resmålet för en riktig fjällsemester oavsett årstid. 

Att se och göra i Grövelfjäll

Grövelfjäll erbjuder skidåkning när den är som bäst oavsett hur erfaren skidåkare du är. Här kan du njuta av utförsåking i både nypistade och opistade, branta och flacka backar. I backen har du en storslagen utsikt över fjällvärlden samtidigt som du är mitt i naturupplevelsen. Alla nedfarter slutar på samma sida av berget vilket gör det är lätt att hålla ihop sällskapet eller familjen. 

Vill du bättra på dina färdigheter som skidåkare så kan du prova på Grövelfjälls skidskola. Grövelfjälls liftar ger inte bara tillgång till de fina nedfarterna, köp en enkelbiljett och du är snabbt och enkelt uppe på kalfjället där oändliga möjligheter finns för dig som vandra och njuta av den orörda naturen.  

Vill du åka längdskidor passerar längdspåren precis nedanför skidliften och ansluter till de 100 km av välpreparerade skidspår som finns i området kring Grövelfjäll. 

Mer om Grövelfjäll

Grövelfjäll är den perfekta platsen för alla typer av skidåkare. Efter varje snöfall lämnas en del av backen opistad för de som vill njuta av härliga lössnösvängar.

På sommaren erbjuder området fina vandringsleder med möjlighet till både bärplockning och fiske. Oavsett årstid är Grövelfjäll en plats får både äventyr och avkoppling.  

Efter en lång dag i backen kan du avnjuta en god middag på Werners värdshus. Här serveras alltifrån lokala delikatesser till läckra hamburgare. Söker du boende i Grövelfjäll kan du både hyra stuga eller boka en plats på campingen. Grövelfjäll erbjuder båda sommar och vintercamping, här bor du mitt i naturen med milsvid utsikt över norska fjällen. 

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn