Himmelfjäll

watermark

Himmelfjäll

Idre Himmelfjäll är en modern alpin skidanläggning där åk glädjen går hand i hand med miljötänk. Pistsystemet är byggt i ”Colorado”-stil med slingrande nedfarter framdragna genom trolsk fjällskog. Skogen är viktig på Himmelfjäll och därför har man gallrat försiktigt för en naturnära skidupplevelse. Har du tur kanske du stöter på någon av alla invånare som har bott här på fjället i flera generationer. 

Att se och göra på Himmelfjäll

Här finns18 nedfarter och 8 liftar som tar dig runt i det breda skidsystemet som Idre Himmelfjäll erbjuder. Skidbackarna är omväxlande och passar såväl nybörjare som mer erfarna skidåkare. På Himmelfjället finns gröna, blåa och även någon röd nedfart där högsta fallhöjden är på 323 meter och den längsta backen mäter hela 3200 meter.

För dig som vill åka längdskidor finns ett draget spår som startar vid skiduthyrningen och som tar dig vidare ut i ett gnistrande vinterlandskap och Idres fjälls 84 kilometer preparerade tränings- och motionsspår. Där finns 30 kilometer belysta dubbla elljusspår för skidåkning både dag och natt. Förutom skidåkning erbjuder Himmelfjäll möjligheten att träffa renar, lära dig mer om samekulturen, åka hundspann eller varför inte hyra en skoter och njuta av vackra fjällvyer. 

Resa till Himmelfjäll

När du bestämt dig för att besöka härliga Idre Himmelfjäll kan du ta dig hit med på många sätt. Om du vill packa in hela familjen och ta bilen är avståndet till Stockholm 460 km, Göteborg 580 km och Malmö 870 km. För dig som inte vill köra själv finns det möjlighet att ta bussen. Fjällexpressen har avgångar från flera av Sveriges större städer. Föredrar du tåget så kommer du som långt som till Mora där det går bussar direkt till Idre Himmelfjäll. 

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn