HuvudsidaOm företaget

Idre fjäll

watermark

Idre fjäll

År 1965 bestämde sig några lokala eldsjälar för att få den alltmer avfolkade byn Idre på fötter igen. Från det första spadtaget år 1967 till idag har Idre Fjäll vuxit till en av den svenska fjällvärldens mest uppskattade anläggningar med en rad utmärkelser på meritlistan. 2016/17 blev Idre Fjäll utsedd till årets skidanläggning. 

Att se och göra på Idre Fjäll

Liftanläggningarna är belägna på fjället Gränjåsvålen, vars topp är belägen cirka 890 meter över havet. Idre har en lång vintersäsong med mycket varierande skidåkning. Idre Fjäll är en av Sveriges mest familjevänliga fjällanläggningar. Här hittar du också Dalarnas brantaste backe, Chocken med mer än 46° lutning, och även en av Dalarnas längsta backar som är hela 2800 meter lång. Idre Fjäll erbjuder varierande skidåkning för både nybörjare och mer erfarna skidåkare.  

Gillar du längdskidåkning så finns det 82 km välpreparerade längdspår i Idre Fjäll. 30 av dem är belysta, så du behöver inte känna någon stress i skidspåret. Åk skidor i din egen takt och njut av det vackra landskapet. 

På sommaren kan du avnjuta en rad olika aktiviteter som vandring, traillöpning, på cykel eller varför inte utforska fjällvärlden från hästryggen. Idre har även en golfbana där du spelar med fjällen som bakgrund och har du tur kan du få sällskap av renar. 

Resa till Idre Fjäll

Ska du resa till Idre Fjäll har du flera alternativ att välja på. Ta tåget till Mora och åk sedan anslutningsbuss direkt till Idre Fjäll. Reser du hit på vintern kan du åka med Fjällexpressen. Fjällexpressen är en buss med avgångar från bland annat Malmö, Göteborg och Stockholm. Det går såklart även bra att ta bilen från Stockholm, en resa på 503 km via E4:an. Föredrar du flyg så går det bra att flyga till Mora flygplats för att sedan fortsätta resan med buss till Idre Fjäll. 

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn