Åre Björnen

watermark

Åre Björnen

Åre Björnen är ett stort fritidsområde ca 6 km öster om Åre. Björnens område har utvecklats mycket de senaste åren med nybyggda fritidsbostäder, cykelleder och nya liftar. Berget upp till det exklusiva hotellet Copperhill Mountain Lodge kantas av nybyggda hus i olika stilar och storlekar. Här kan du köpa allt från en andel där du får använda lägenheten några veckor per år till exklusiva villor. I Björnenområdet är det ett flertal kändisar som har sina fritidsboenden. 

Att se och göra i Åre Björnen

Liftsystemet i Åre Björnen är sammanflätat med Åres skidsystem. Åres skidområde erbjuder omkring 100 olika nedfarter, varav den längta är 6,5 kilometer, samt hela 40 liftar. Nybörjaråkaren har mer än 50 gröna eller blå backar att välja på. Även för mer erfarna skidåkare finns det flertalet utmaningar att ta sig an. 

För längdåkaren finns preparerade längdspår mellan 1 - 15 km varav 3 och 5 km är elbelysta. Under skidsäsongen så går det skidbussar regelbundet mellan Åre Björnen - Åre - Tegefjäll - Duved. Turleder upp till Åreskutan och Fröå Gruva är bara ett par exempel på härliga utflyktsmål i området. 

Mer om Åre Björnen

I Centrumområdet i nedre delen av Åre Björnen finns en mindre livsmedelsaffär, café, skiduthyrning, restaurang samt Åre Björnens Skidcenter. Till närmaste större matvaruaffär är det ca 2 km, ICA Björnänge nere vid korsningen till E14. 

Söker du boende i Åre Björnen kan du välja på att hyra stuga, bo på hotell eller varför inte köpa en bostad så att du kan njuta av allt området har att erbjuda när du vill. 

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn