Åre

watermark

Åre

Åre är en modern skidort med ett fartfyllt uteliv, shopping, ett stort utbud av restauranger, samt all tänkbar service du kan behöva. 

I Åres skidområde finns ca. 100 nedfarter, den längsta hela 6,5 härliga kilometer, och 40 liftar. Nybörjaren har fler än 50 gröna och blå backar att välja bland. För mer erfarna skidåkare finns en hel del andra utmaningar.

Tåget stannar mitt i byn och inom en dryg timmes resa finns två internationella flygplatser. Åre är en åretrunt-destination för både fritids- och permanentboende.

Söker du boende i Åre finns det mycket att välja på. Hyr en stuga, bo på hotell eller skaffa dig en egen bostad i Åre så att du kan njuta av allt som Åre har att erbjuda när du vill. 

Att se och göra i Åre

Självklart handlar en vintervistelse i Åre mycket om skidåkning och andra snöaktiviteter. Men tveka inte att utforska andra upplevelser också. På sommarhalvåret finns det många aktiviteter att sysselsätta sig med på fjället, i forsen och i luften. 

Sommaren i Åre erbjuder fiske, vandring, golf, cykling mm. Under hösten passar många på att njuta av den höga fjälluften, plocka bär och mysa ordentligt i sin bostad.

Missa inte heller en tur till Tännforsen, Sveriges största vattenfall, eller en vandring till Åreskutans topp där du kan njuta av en fantastisk utsikt. 

Resa till Åre

Det vanligaste sättet att ta sig till Åre är med bil. Resan går på fina vägar och är ca 63 mil från Stockholm och 89 mil från Göteborg. Andra möjligheter är förstås tåg, sov dig upp på nattåget, och buss. Eller så väljer du det snabbaste alternativet och flyger till Åre Östersund Airport 8 mil från Åre eller Vaernes, Trondheim 15 mil från Åre.

Övrig information om Åre med omgivningar kan fås via Åre kommuns hemsida, www.are.se. Andra informativa webbsidor är www.visitare.se, www.are360.com, www.arelive.se.

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn