Bydalen

watermark

Bydalen

Bydalsfjällen är ett familjevänligt område med fantastisk skidåkning och underbart vacker natur. I Bydalsfjällen ingår destinationerna Höglekardalen, Bydalen, Fjällhalsen och Gräftåvallen. Under vintersäsongen går länstrafikens bussar mellan Östersund och Höglekardalen.

Söker du boende i eller omkring Bydalen finns det flera alternativ att välja på. Du kan hyra stuga, bo på hotell eller varför inte köpa en stuga i Bydalen, så att du kan njuta av allt som fjällen har att erbjuda när det passar dig. 

Att se och göra i Bydalen

På vintern är det skidåkning och snöaktiviteter som står högst upp på listan av saker att göra i Bydalen. 5 kvällar i veckan är det kvällsskidåkning i Drommenliften och 2 dagar i veckan är det kvällsskidåkning i Gräftåvallen.

Även om skidåkningen är den främsta orsaken att resa till Bydalen så finns här mycket att se och göra även på sommarhalvåret. Det finns många vackra vandringsturer att ge sig ut på. Några turer att nämna är: Blomsterstigen i Fjällhalsen, Storfallet eller Dromskåran. Eller tre toppar, Östfjällstoppen, Drommen och Västfjället. Du kan även hyra kanot eller ge dig ut på en cykeltur.

Mer om Bydalen

Till Bydalen tar man sig enklast via bil. Bydalen ligger en dryg timmes bilfärd både från Åre och Östersund. Sträckan från Stockholm till Bydalen, via E4:an, är på ca 55 mil och reser du från Göteborg rör det sig om ca 78 mil. 

På Bydalens Wärdshus kan du båda drick en kopp café och avnjuta en god måltid. Här serveras alltifrån lunchbuffé till A la carte. 

En välförsedd ICA butik med postservice finns i Hallen, ca 20 minuters bilfärd från Bydalen. I Hallen finns också vårdcentral. Höglekardalens huvudbyggnad erbjuder en fjällbutik med livsmedel. 

För den som funderar på att bosätta sig permanent kan det vara av intresse att veta att Hallen också har förskola och en grundskola, F-9. Läs mer på kommunens hemsida: https://are.se/barnutbildning/grundskola/varagrundskolor 

Du kan även läsa mer om området på www.bydalsfjallen.se och www.hoglekardalen.com

Funderar du på att sälja din bostad?

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn